Şimdi Ara

Bilgisayarımın performansı düştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar;

    Benim bilgisayarım eskiden çok iyi bir performans ile çalışıyordu. Daha sonrasında kasmalar başladı bende orjinal Windows 8 Pro dosyamla ( Satın aldım ) format attım driverlarımı yükledim güncelleştirmeleri yükledim ama bir sorun var örnek vermem gerekirse ben PES 2013 oyununu Full HD ( 1080 P ) ayarında Görsel Kaliteyide Düşükte kasmadan oynuyordum. Şimdi ise artık oynayamıyorum.

    Bilgisayarımın özellikleri:

    Güç Kaynağı: Corsair VS 450 ( 450 Watt )

    Ekran Kartı: ATİ Radeon HD 6350

    İşlemci: İntel Pentium G840 2.80 Çift Çekirdek

    Ram: 8 GB ( 2 tane 4 GB ) 1.333 mHZ

    Hard Disk: 500 GB Seagate 7.200 RPM

    Anakart: Pegatron H61

    Birde şöyle birşeyden bahsedeyim elektrik kesintisi nedeniyle benim Power bozuldu bende bir yerden bulup taktım ama eskisindende güçsüzdü ondan dolayı bu yeni power aldım. Eski orjinal power 350 Watt dı şimdi fazlasıyla yetsin ileride donanım değiştiririm diye 450 Watt aldım. Benim aklımdan geçen şey ben iki gün evde değildim ve Power yandıktan bir gün sonra hala fişe takılıydı. Donanımıma zarar vermiş midir? Ama gerek Full HD Film olsun gerek internet gerek Office uygulamaları gerek After Effects den render alma yapıyorum ama kasıyor. İşlemci macununuda değiştirdim.

    Ama şöyle bir durum var bazen AMD Radeon sürücüsü durduruldu. Windows başarıyla kurtardı diyor. Ve bazen ön panel USB ler bir anda kilitleniyor. Arka tarafada taksam maalesef algılamıyor. Bundan dolayı reset atmam gerekiyor bilgisayara sonra kaldığı yerden çalışmaya devam ediyor.

    Sizden cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar..







  • PSU gerçek akım vermiyor olabilir 450w yazanların çoğu 300w bile vermeyebiliyor. Eğer şansınız varsa başka bir tane PSU alıp denemeniz muhtemelen güç yetersiz geliyor sistemi besleyemiyor. Eğer okadar güçsüzse usb biraz yüklenin usb leri düşürmesi yada sistemi kitlemesi gerekir. Yada bencmark yazılımı çalıştırın muhtemelen takılacak. Şuan benim gördüğüm sorun sizin güç beslemenizden sonra oluşmuş ve gücü hala tam verimli alamadığı için yaşadığınız sıkıntılar gibi geliyor açıkcası.

    Kolay Gelsin..
  • Aldığım marka güvenilir marka rica etsem sizden ürünü araştırıp bana hakkındaki bilgileri verebilir misiniz? Gerçekten Power Supply konusunda biraz bilgim var. Ve yanlış bir şey yapmak istemem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ClavataHaha -- 28 Mayıs 2015; 6:29:39 >
  • bilgisayarını uzun süre kullandıktan sonra performansı düşer blgisayarın parçalarını yenile
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ergün.sahin

    bilgisayarını uzun süre kullandıktan sonra performansı düşer blgisayarın parçalarını yenile

    Öncelikle yorumun için teşekkür ederim de bilgisayarı ne zamandır kullandığımı sormadın ve direk eski olarak belirledin. Bilgisayar daha 1 senelik :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ClavataHaha

    Aldığım marka güvenilir marka rica etsem sizden ürünü araştırıp bana hakkındaki bilgileri verebilir misiniz? Gerçekten Power Supply konusunda biraz bilgim var. Ve yanlış bir şey yapmak istemem.

    Güvenilir markalarda da sorunlar çıkabiliyor psu bir değiştirip denemek gerek aradaki kabloyuda bi değiştirip deneyebilirsiniz bu kablodaki ufak bir kırılma akımın doğru gelmemesine bu durumda psu nunda pc yi beslememesine neden olur. Denedikten sonra eğer psu da sorun yoksa başka sorunlara bakılabilir. İlk ve şüphelendiren sorun psu akımının yetmediği konusunda.

    Kolay Gelsin..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ClavataHaha

    quote:

    Orijinalden alıntı: ergün.sahin

    bilgisayarını uzun süre kullandıktan sonra performansı düşer blgisayarın parçalarını yenile

    Öncelikle yorumun için teşekkür ederim de bilgisayarı ne zamandır kullandığımı sormadın ve direk eski olarak belirledin. Bilgisayar daha 1 senelik :)

    sen neden yazmazdın bilgisayırın kaç senelik
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.