Şimdi Ara

Bilgisayarımın ön panel girişleri çalışmıyor! (Mikrofon - Kulaklık)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
42.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bilgisayarımın ön kısmındaki mikrofon ve kulaklık girişleri çalışmıyor. Usb girişlerinde sorun yok.
    Bios'ta Ac97 - Hd Audio gibi seçenekler yok. Denetim masasında, realtek ile ilgili hiçbir seçenek yok.
    Ses kartımın marka-modelini bilmiyorum.

Ilgili Resimler;

Bilgisayarımın ön panelindeki girişler.
    Ilgili resim için tıklayın..
    ###

Anakartım Biostar G31M. Kutusundaki bilgiler.
    ###
    Ön paneldeki ses kablolarının anakarta girişleri. F_AUDIO01 yazan yere takılı.

###
    Bios'taki menüler. Main, Advanced, PCIPnP, Boot, Chipset, Performance ve Exit.

###
    Bios'ta Audio ile ilgili tek yer burası. Audio controller -> [Azalia] ya da [All Disabled] seçenekleri var. Azalia seçili.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Claimant -- 21 Nisan 2013; 12:57:07 >

• Güncel..
  • Güncel realtek drıver indirip tekrar kurun ozaman.

http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=14&PFid=23&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false#1

Kurulumdan sonra denetim masasında realtek programı görünecektir. Programı açın ''Ön panel jak saptaması'' nı aktif duruma getirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Srcn81 -- 21 Nisan 2013; 13:37:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Srcn81

Güncel realtek drıver indirip tekrar kurun ozaman.

http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=14&PFid=23&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false#1

Kurulumdan sonra denetim masasında realtek programı görünecektir. Programı açın ''Ön panel jak saptaması'' nı aktif duruma getirin.

Indiriyorum. Sağolun. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Claimant -- 21 Nisan 2013; 18:04:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: -CyberWar`

quote:

Orijinalden alıntı: Srcn81

Güncel realtek drıver indirip tekrar kurun ozaman.

Indiriyorum. Sağolun. :)

Rica ederim. Son durumu paylaşırsanız sevinirim..

• Realtek'in Hd Audio ve AC'97 driverlerini indirip kurmayı denemiştim. HD Audio sorunsuz kuruluyordu fakat bir işe yaramamıştı. AC'97 kurulumu esnasında ise windows7 yayımcının sertifikasını doğrulayamadığı ile ilgili uyarı veriyordu. Yine de yükle dememe rağmen hiç bıkmadan defalarca aynı hatayı verdiği için kuramamıştım. Umarım yine aynı sorun gelmez başıma.

Edit:
    ###
    Ard arda bu hatayı veriyor. Yine de yükle desem de, 15-20 saniye sonra tekrar aynı hatayı veriyor..
     Bilgisayarımın ön panel girişleri çalışmıyor! (Mikrofon - Kulaklık)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Claimant -- 21 Nisan 2013; 18:16:32 >

• Güncel..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sorunu hallettim beyler.

Bu linkten Driver Pack Solution Lite torrentini indirip çalıştırdım. Artık ön panel çalışıyor!
  • Aynı sorun bende de var hocam attığınız torrent dosyasını indirmeye başladım (boyutu baya yüksek ama yapacak bir şey yok). Bakalım şimdi inmeye başladı umarım işe yarar yoksa son çare servise götüreceğim. İndirme bitip yükleme yaptıktan sonra mesajımı editleyeceğim, iyi forumlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kubrick

Aynı sorun bende de var hocam attığınız torrent dosyasını indirmeye başladım (boyutu baya yüksek ama yapacak bir şey yok). Bakalım şimdi inmeye başladı umarım işe yarar yoksa son çare servise götüreceğim. İndirme bitip yükleme yaptıktan sonra mesajımı editleyeceğim, iyi forumlar...

kasanın anakartla olan bağlantıları tam olarak bağlımı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguz298

quote:

Aynı sorun bende de var hocam attığınız torrent dosyasını indirmeye başladım (boyutu baya yüksek ama yapacak bir şey yok). Bakalım şimdi inmeye başladı umarım işe yarar yoksa son çare servise götüreceğim. İndirme bitip yükleme yaptıktan sonra mesajımı editleyeceğim, iyi forumlar...

Bağlı, bu sorun sanırım yazılımsal. Daha önce driverları güncellediğimde düzelmişti fakat ertesi gün yine aynı sorun oldu az önce BIOS'tan ayarlara baktım hiçbir sorun yok bağlantılar,kablolar vesaire de sorun yok ama nedense kulaklığı ön panele taktığımda çalışmıyor, arka panelde sorunsuz çalışıyor. Belki kulaklık bozuktur diyerek 2 kulaklıkla daha denedim ama sorun devam etti. Son çare olarak şu Driver Pack Solution programını deneyeceğim o da olmasa servis yolu gözüküyor.

• quote:

quote:

quote:

Bağlı, bu sorun sanırım yazılımsal. Daha önce driverları güncellediğimde düzelmişti fakat ertesi gün yine aynı sorun oldu az önce BIOS'tan ayarlara baktım hiçbir sorun yok bağlantılar,kablolar vesaire de sorun yok ama nedense kulaklığı ön panele taktığımda çalışmıyor, arka panelde sorunsuz çalışıyor. Belki kulaklık bozuktur diyerek 2 kulaklıkla daha denedim ama sorun devam etti. Son çare olarak şu Driver Pack Solution programını deneyeceğim o da olmasa servis yolu gözüküyor.

anakartın cdsi varsa ordan ses driverini kurun. ama biraz eski olabilir. en yenisi için anakart modelini söyleyin. driverpacke gerek yok

• quote:

quote:

quote:

quote:

anakartın cdsi varsa ordan ses driverini kurun. ama biraz eski olabilir. en yenisi için anakart modelini söyleyin. driverpacke gerek yok

Anakartın cdsini kaybetmiştim. Anakart modeli ecs G31T-M7. Birçok driver denedim ama hiçbiri çalışmadı, DriverBooster denen programla güncellemiştim bir keresinde işe yaramıştı ama bilgisayarı yeniden başlatınca yine eski haline dönmüştü. Şuan driverlar güncel, fakat sorun hala devam ediyor. Bir de driver pack'i deneyeceğim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Anakartın cdsini kaybetmiştim. Anakart modeli ecs G31T-M7. Birçok driver denedim ama hiçbiri çalışmadı, DriverBooster denen programla güncellemiştim bir keresinde işe yaramıştı ama bilgisayarı yeniden başlatınca yine eski haline dönmüştü. Şuan driverlar güncel, fakat sorun hala devam ediyor. Bir de driver pack'i deneyeceğim.

ben birine bu anakartın aynısının driverlerini atmışım :D sizmiydiniz acaba?

• Release Reason:
    -Prevent the system may reset or shutdown as plugging USB devices in front panel
    -For 10/100 Lan
    birde bios updatelerine baktım. ön panele usb takılınca kendini kapatıyormuş driverler falan düzeltmezse bios update yapmayı deneyin
  • @oguz298 değilim,sanırım bios güncellemeyi deneyeceğim. teşekkürler.
  • Sorun çözüldü Driver Pack ile. Önceden driverlarımın güncel olduğunu düşünüyordum ama 5 driver güncel değilmiş. Onları güncelleyip yeniden başlatınca hiçbir sorun kalmadı bilgisayarda. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlara tavsiye ederim, iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alakurt79 -- 23 Ağustos 2014; 15:43:45 >
  • konunun bir işe yaramasına sevindim :)
  • evet, bu sorunu tam 3 haftadır çözmeye çalışıyorum servise götürmeye gerek kalmadan bi programla çözdük işi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jimmy McGill

evet, bu sorunu tam 3 haftadır çözmeye çalışıyorum servise götürmeye gerek kalmadan bi programla çözdük işi.

Konuyu hortlatmak gibi olmasın ama indirdiğiniz driver programında herhangi bir reklam virüs gibi bişey yok de mi? Daha önce kullandığım driver indirme programları genellikle reklamdan dolayı sevmemiştim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.