Şimdi Ara

Bilgisayarımın fanları bir tur dönüyor,duruyor,dönüyor. HELP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
1.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayarım ilk aldığımda normal çalışıyordu ;

2 ay sonra,düğmeye basınca açılmıyordu sonra tekrar reset atıyordum açılıyordu

2 ay sonra,görüntü gelse bile 500 gb Samsung Taşınabilir harddisk'mi 7-8 kere kapatıp açınca algılıyordu.(not:PC'de virüs yoktur Avast 8.0 ile taratıldı ve format atıldı)

Şimdi ise 1-2 haftadır düğmeye basıyorum hiç görüntü gelmiyor,1-2 saat reset atınca ara sıra görüntü geliyor.(Pc'yle uğraşmaktan bıktım,bazen bütün gün düğme'ye basıyorum yine'de görüntü gelmiyor)

PC'nin açılmadığını klavyedeki numclock tuşlarından anlıyorum çünkü numclock'a basınca ışık filen yanmıyor yani ekrana görüntü gelmesinin sebebi ekran kartın'dan veya VGA kablodan değil(Hdmı Kablo ile'de denedim yine görüntü gelmedi)

Ekran kartının fanı yavaş dönüyor ama işlemcinin fanı normal 2364 rpm hızla dönüyor(ekran kartının soğutusuna deydiğimde ısındığını farkettim acaba fanımı yeterli değil)

İşlemcinin ısısı;

Çekirdek 1 : 38 derece

Çekirdek 2 : 42 derece

Donanım Özellikleri

İşletim sistemi : Windows 8 pro x64 bit

Anakart : P7H55-M

İşlemci : İntel Core i3 (Tm) 3.20 ghz 4 cpu ( 2 gerçek 2 çırak)

Ram : 4 GB Hynx 1333 mhz,1 GB Micro 1060 mhz

Ekran kartı: DDR2 VRAM Ati readon 4650 1 GB

Power :Everest 250 Watt

Harddisk : 80 gb Samsung hd080HJ 7200rpm/8M (Sata girişli)

PC'nin sorununu çözeceğinizi umut ediyorum,şimdiden teşekkürler.

Not : Bugün bişey farkettim işlemcinin fanını ayağımla tutunca öyle açmaya çalışınca açıldı bir zararı olur mu ve neden böyle saçma bişey olmuş olabilir bide ben bu taktiği nasıl buldum :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlueLagoN -- 27 Ocak 2014; 14:56:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yakup3457

Bilgisayarım ilk aldığımda normal çalışıyordu ;

2 ay sonra,düğmeye basınca açılmıyordu sonra tekrar reset atıyordum açılıyordu

2 ay sonra,görüntü gelse bile 500 gb Samsung Taşınabilir harddisk'mi 7-8 kere kapatıp açınca algılıyordu.(not:PC'de virüs yoktur Avast 8.0 ile taratıldı ve format atıldı)

Şimdi ise 1-2 haftadır düğmeye basıyorum hiç görüntü gelmiyor,1-2 saat reset atınca ara sıra görüntü geliyor.(Pc'yle uğraşmaktan bıktım,bazen bütün gün düğme'ye basıyorum yine'de görüntü gelmiyor)

PC'nin açılmadığını klavyedeki numclock tuşlarından anlıyorum çünkü numclock'a basınca ışık filen yanmıyor yani ekrana görüntü gelmesinin sebebi ekran kartın'dan veya VGA kablodan değil(Hdmı Kablo ile'de denedim yine görüntü gelmedi)

Ekran kartının fanı yavaş dönüyor ama işlemcinin fanı normal 2364 rpm hızla dönüyor(ekran kartının soğutusuna deydiğimde ısındığını farkettim acaba fanımı yeterli değil)

İşlemcinin ısısı;

Çekirdek 1 : 38 derece

Çekirdek 2 : 42 derece

Donanım Özellikleri

İşletim sistemi : Windows 8 pro x64 bit

Anakart : P7H55-M

İşlemci : İntel Core i3 (Tm) 3.20 ghz 4 cpu ( 2 gerçek 2 çırak)

Ram : 4 GB Hynx 1333 mhz,1 GB Micro 1060 mhz

Ekran kartı: DDR2 VRAM Ati readon 4650 1 GB

Power :Everest 250 Watt

Harddisk : 80 gb Samsung hd080HJ 7200rpm/8M (Sata girişli)

Merhabalar;

Donanımsal hata olduğu görünşündeyim... 4 GB Hynx 1333 mhz,1 GB Micro 1060 mhz ram yazmışsınız.. anladığım kadarı ile 2 adet ram takılı.. Birisini çıkatrıp.. tekrar bilgisayarınızı açmayı deneyiniz...

Sorunun Durumu Hakkında Bilgi Verirseniz Sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARISOYSOFT -- 2 Nisan 2013; 18:30:02 >

• Denedim Sonuç yok,yinede öneri için sağol
  • quote:

Denedim Sonuç yok,yinede öneri için sağol

Merhabalar;

Kardeşim Ekran kartın Nvidia GT serisi ise (Ör:GT 240) Bazen bu ekran kartı hata açılışta sorun yapabiliyor... (Farklı model/marka olsa bile yapabiliyor)

Sorununuza Adım adım ilerleyelim..

1.) Önce Harici Ekran Kartınızı anakarttan sökünüz...

2.) Bios Pilini Çıkartınız. Yaklaşık 20dk Bekleyiniz...

3.) Bilgisayarınızı VGA kablosunu anakart üzerindeki Onboard ekran kartı çıkışına takınız.

4.) Bios Pilini yerine takınız. (Bios ayarlarını yapınız.)

5.) Eğer Sistem açılır ise, EKran kartını yerine takmadan bir uyarıda bulunacağım...

6.) Halen çalışmaz ise, CPU fanını / ATX 12 molex kabloyu kontrol ediniz. Yerinden çıkmış olabilir.

Sorunun durumunu yazarsanız yardım edebilirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARISOYSOFT -- 2 Nisan 2013; 19:00:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alpzoom

quote:

Merhabalar;

Kardeşim Ekran kartın Nvidia GT serisi ise (Ör:GT 240) Bazen bu ekran kartı hata açılışta sorun yapabiliyor... (Farklı model/marka olsa bile yapabiliyor)

3.) Bilgisayarınızı VGA kablosunu anakart üzerindeki Onboard ekran kartı çıkışına takınız.

5.) Eğer Sistem açılır ise, EKran kartını yerine takmadan bir uyarıda bulunacağım...

6.) Halen çalışmaz ise, CPU fanını / ATX 12 molex kabloyu kontrol ediniz. Yerinden çıkmış olabilir.

Bilgisayarın anakartı,İşlemci,ram,bios pilini filen ne varsa çıkarttım 1 saat bekledim sonra aynı şekil taktım hiç bir değişiklik olmadı

• quote:

quote:

quote:

Merhabalar;

Bilgisayarın anakartı,İşlemci,ram,bios pilini filen ne varsa çıkarttım 1 saat bekledim sonra aynı şekil taktım hiç bir değişiklik olmadı

Merhabalar;

Ekran Kartını çıkardınız mı?

Eğer Ekran Kartını çıkarmanıza rağmen hata veriyorsa, Power supply, anakart, ram, ekran kartı arasında donanımsal problem vardır...

Ama büyük Olasılıkla Power Supply artık ömrünü tamamlamış... Bir arkadaşınızın PC 'den Power söküp kendi bilgisayarınıza takıp deneyiniz... Eğer çalışırsa yeni Power Supply alınız.. Önerim Peak Gerçek 400W olanı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARISOYSOFT -- 3 Nisan 2013; 16:37:42 >

• windows 8 den kaynaklanıyor olabilir mi bazen driverlar da sorun çıkabiliyor. Windows7 kur diyecem ama emin olmadan da önermiyorum açıkçası

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: jawenk

windows 8 den kaynaklanıyor olabilir mi bazen driverlar da sorun çıkabiliyor. Windows7 kur diyecem ama emin olmadan da önermiyorum açıkçası

Hayır olamaz çünkü windows 7'dede denedim ama sorun çözüldü sitatik elektrik'den kaynaklanıyormuş..
  • quote:

quote:

windows 8 den kaynaklanıyor olabilir mi bazen driverlar da sorun çıkabiliyor. Windows7 kur diyecem ama emin olmadan da önermiyorum açıkçası

Hayır olamaz çünkü windows 7'dede denedim ama sorun çözüldü sitatik elektrik'den kaynaklanıyormuş..

merhabalar;

Yukarıda dediğim gibi Power Supply hatası.. Yeni Power Supply almanızı öneriyorum tekrardan
  • Degistir bence

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar sorun statik elektiriktendi bir süreliğine düzelmişti yine bozuldu pff
  • quote:

Arkadaşlar sorun statik elektiriktendi bir süreliğine düzelmişti yine bozuldu pff

Merhaba;

Sana Power Supply Değiştirmeni tavsiye ediyorum. Shock bobininden, Kondansatör şişmesinden, transistörün kollektör ucundan akım kaçırmasından, ısıdan lehim akması vs... durumdan dolayı statik elektrik (Aslında bilgisayarın power akım kaçırıyor) oluşur.

Sen Power Supply değiştirmediğin sürece bu sorununu çözemezsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARISOYSOFT -- 6 Nisan 2013; 9:46:15 >
  • benimde böyle bi laptop vardı power tuşuna 5.bazen 6. basışımda görüntü alabiliyordum yani powera basınca açılıyordu fan felan ama ekrana görüntü gelmiyordu 5 6 saniyede bir kendine reset atıyordu yine tık yok 1 sene kadar böyle kullandım şimdi bir kenarda çöp niyetine duruyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: IIBurkiII

benimde böyle bi laptop vardı power tuşuna 5.bazen 6. basışımda görüntü alabiliyordum yani powera basınca açılıyordu fan felan ama ekrana görüntü gelmiyordu 5 6 saniyede bir kendine reset atıyordu yine tık yok 1 sene kadar böyle kullandım şimdi bir kenarda çöp niyetine duruyor

Merhaba;

Laptopunuzun Marka /Modeli nedir?
  • quote:

quote:

benimde böyle bi laptop vardı power tuşuna 5.bazen 6. basışımda görüntü alabiliyordum yani powera basınca açılıyordu fan felan ama ekrana görüntü gelmiyordu 5 6 saniyede bir kendine reset atıyordu yine tık yok 1 sene kadar böyle kullandım şimdi bir kenarda çöp niyetine duruyor

Merhaba;

merhaba

2007 model bi laptop qompaq dv6 olması lazım yanlış hatırlamıyorsam ama emin değilim çok uzun süredir yüzünü görmüyorum baya eski bir model dv6 olmayabilir

işte buldumhttp://d1304.hizliresim.com/18/5/lt2yz.jpg v6500z

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IIBurkiII -- 5 Nisan 2013; 16:21:34 >

• quote:

quote:

Statik elektrik olduğuna nerden kanaat getirdiniz?
  • quote:

quote:

quote:

Merhaba;

merhaba

2007 model bi laptop qompaq dv6 olması lazım yanlış hatırlamıyorsam ama emin değilim çok uzun süredir yüzünü görmüyorum baya eski bir model dv6 olmayabilir

işte buldumhttp://d1304.hizliresim.com/18/5/lt2yz.jpg v6500z

TMM PM ATIYORUM

• quote:

Bilgisayarım ilk aldığımda normal çalışıyordu ;

Biosu güncellemen gerekir bence,Aynı iş benim başımada gelmişti,Bios güncelleme ile sorun çözüldü.

Hatırlatıyım,Bios güncelleme bilmiyorsan deneme sakın,Bilgisayarın gidebilir.Ben sadece çözüm sundum,Kolay gelsin
  • quote:

quote:

Arkadaşlar sorun statik elektiriktendi bir süreliğine düzelmişti yine bozuldu pff

Merhaba;

Sana Power Supply Değiştirmeni tavsiye ediyorum. Shock bobininden, Kandansatör şişmesinden, transistörün kollektör ucundan akım kaçırmasından, ısıdan lehim akması vs... durumdan dolayı statik elektrik (Aslında bilgisayarın power akım kaçırıyor) oluşur.

Sen Power Supply değiştirmediğin sürece bu sorununu çözemezsin...

Zaten 3 tane Power Suply'le denedim,belki sorun şöyle olabilir statik elektrik bir süreliğine gidiyor ama yinemi geliyor anlamadım gitti :S

• quote:

Bilgisayar kötü bir sistem olsa hemen çöpe atcam uğraşmıycam'da ama güzel sistem işte bütün oyunları filen açıyor,işimi fazlasıyla görüyor
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.