Şimdi Ara

bilgisayarımı tersine overclock edip yavaşlatmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

olay şu bilgisayarı bazen evde download'a yatırıyorum ,saniyede bilmem kaç kbyte veriyi o telefon hattından çekmek için bi dünya elektrik harcamaya gerek yok sanırım. bilgisayarın hızını düşürüp böylelikle elektrikten tasarruf edebilirmiyim? örneğin amd 3000+venice işlemci var bende (1.8 ghz) bunu 500mhz ye kadar düşürürsem %125 gibi bir tassarruf olur mu,=? böylelikle hem sistem fazla ısınmaz gece yatarken bilgisayarı download a bırakır ve fanları kapatabilirim. o zaman mışıl mışıl uyurum :D hem belki sadece Word de yazı yazarken de kullanabilirim var mıdır bunun imkanı işe yararmı //?

Masaüstümde 3 tane link olsun biri Makinayı otomatil LowerClock Eylesin Biri OverClockEylesin Biri NormaleDöndürsün Biri de hani bana hani bana desin.. Bunu yapan bi program var mı??

saygılar sevgiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horselogy -- 7 Kasım 2005, 15:04:59 >

• cpu idle extreme diye bir program var.İşlemcinin kullanılmayan kısmını devre dışı bırakıyor.Yani bir nevi mobil işlemci gibi çalıştırıyor Intel speed stepteki gibi.Ama daha iyi.Fan sesini bile duymuyorsun.
    http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=cpu+idle+extreme&meta=
  • Niye kimse cevap yazmıyor? çok mu aptalca olmuş fikir?
  • underclock olsa ismi hani literatürde de böyle olduğu için
  • ben de downclock diye biliyorum ve hem ses hem enerji tasarrufu nedeniyle uygulanan bir yöntem.
  • quote:

Orjinalden alıntı: horselogy

Niye kimse cevap yazmıyor? çok mu aptalca olmuş fikir?

Fikir normal ve sıradan birşey olduğu için cevap gelmemesi normal.Overclock yapmadığım zaman çoğu kişi gibi ben de uyguluyorum zaten.cpu voltajını 1.0 ayarla ram voltajını 2.50 ve diğer voltajları da minimuma getir.Ram frekansını 100mhz ye indir.işlemci çarpanını 4x200 yap tamamdır.Programa falan gerek yok.Monitorü download esnasında kapatmana da gerek yok kendisi boşta iken zaten 1 ila 5 watt arası birşey çeker.Reset veya mavi ekran görmediğin sürece bilgisayarın normal işlerini tıkır tıkır görecektir.Bu arada fanları da minimuma indir yani 1000 rpm gibi olsun.

edit:windows üzerinden bütün bunları yapabilen Abit AV8 3eye guru menüsü var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zommby -- 8 Kasım 2005, 14:33:38 >
  • downclock.....ultra sessiz pc..bi ara ben de yaptım xp2500 ü 1ghz de 60c de kullanıodum.Tt tower vardı ozamanlar...yalnızca hdd den ses geliyordu,,tabi psu nun da fanını sokmustum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hey -- 8 Kasım 2005, 14:39:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hiç progranla falan uğraşma antiyoba nın dediği gibi en mantıklı ve pratik yol bu
  • eywallah: D
  • quote:

Orjinalden alıntı: hey

downclock.....ultra sessiz pc..bi ara ben de yaptım xp2500 ü 1ghz de 60c de kullanıodum.Tt tower vardı ozamanlar...yalnızca hdd den ses geliyordu,,tabi psu nun da fanını sokmustum..

1 ghz ve 60 derece
  • aslında cool'n quite özelliğini devreye soksan sorunun çözülür gibi geliyor. cpu çalışmadığı sürece ne güç harcar ne de fan devri artar sessiz sakin çalışır.
  • biosta Uyku modu diye bi setup oluşturdum onu yüklüyorum Geceleri bilgisayar açıkken. Ya da ben işteyken. bu sayede işlemci 1000mhz 1.1V ile çalısıo ramleri de 2.4V a kadar düşecek şekilde ayarlıorum. Zaten monitor kapalı. kış uykusuna yatmış ayıcık gibi enerji harcıo sistem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilberan -- 9 Kasım 2005, 21:40:25 >
  • biz çok yaptık.biostan fsb si azalt tamamdır.p4 3.0ghz i p4 1.5ghz olarak bir ara kullandım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: horselogy

Niye kimse cevap yazmıyor? çok mu aptalca olmuş fikir?

Yok canım nedemek gayet mantıklı bir fikir şimden sonra bende yapıcam bunu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.