Şimdi Ara

Bilgisayarımdan gereken performansı alamıyorum.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, 3 hafta önce hazır sistem aldım ve oyunlarda sistemimin vermesi gereken performansı alamıyorum. Youtube da test videolarını izlediğim zaman benim oyunlarda aldığım performansın iki katını alıyor adamlar, aynı ayarlarda ve aynı oyunlarda.

-SİSTEMİM

gaming.gen.tr
    SUNRISE-13100F / INTEL I3-13100F / GALAX GeForce RTX 4060 Ti EX 1-Click OC 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR
    https://www.gaming.gen.tr/urun/390154/sunrise-13100f-intel-i3-13100f-galax-geforce-rtx-4060-ti-ex-1-click-oc-8gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-gaming-bilgisayar/#reviews

Bu arada bende i5 12400f takılı, sistemi alırken işlemciyi özelleştirerek aldım yani değiştirdim.

ETS 2 de ortalama 160 fps alıyorum.

Crysis 2 resmastered de ortalama 140-150 fps alıyorum.

Crysis 3 remastered de ortalama 90-120 fps alıyorum.

PAYDAY 2 de ortalama 160 fps alıyorum.

Valorant da ortalama 300 fps alıyorum.

1k ve yüksek grafik ayarlarında alıyorum bu değerleri.

Benimle aynı sisteme sahip olan kişiler hatta i3 13100F işlemciye sahip olanlar Gta 5, Forza Horizon 5, Cod Warzone 2 gibi oyunlarda en düşük 165 fps alıyor 1k max ayarlarda.

Açıkçası Crysis 3 remastered gibi bir oyunda 100 fps veren bir sistemin Forza Horizon 5 gibi bir oyunu kaldırması bile şüpheli, lütfen bu konu hakkında bilgisi olanlar varsa yardımlarını bekliyorum.

• Normal gene yuksek ayarlarda bu fpsleri almissin iste
    Gta 5i warzone u forzayi dene oyle gel bide

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • n201 kullanıcısına yanıt

Deniyicem onları da yakın zamanda. Benim sistemimden düşük sistemler bile şu anda oynadığım oyunlarda aynı grafik ayarlarında benim aldığım fps in iki katını alıyor, nasıl normal olabilir ki bu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RYCLES -- 12 Ocak 2024; 8:47:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RYCLES R kullanıcısına yanıt
    Ekran karti ne o sistemlerin

Ekran kartı aynı ama işlemcileri daha düşük i3 13100F

Acaba nvidia ayarlarını mı yapmalıyım çünkü küçük bir ayar bile fps i çok etkiliyor gerçekten ama bilgim olmadığı için ayarlara pek dokunmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RYCLES -- 12 Ocak 2024; 11:50:35 >
    Cok cekirdek isteyen oyun degilse 13100f kotu degil ki,sorun hersey olabilir surucu,belki video hilelidir,ram vsvs

Peki ne yapabilirim? Her şeyi deniyicem düzelmesi için, cevaplarınızı bekliyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Valla dene hersey mumkun , sorun oyunla ilgili de olabilir
    Dedigim gibi o oyunlar tek cekirdek performansi istiyosa 13100f pek farki olmaz 12400fden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 12 Ocak 2024; 12:21:42 >

Bugün internet kafeye gittim i5 11400F - 3600 - 16gb ram - dd4 dandik bir ram ve dd4 dandik bir anakart sistem ile valorant girdim, 350-400 arası fps alıyordum. Özellikle tüm oyun ayarlarını kontrol ettim ve tüm ayarlar aynı, benim kendi sistemimde aldığım fps ise 250-300 arası. Belki nvidia ayarlarında bir değişiklik vardır diye özellikle videoya çektim tüm ayarları, eve geçtiğimde kontrol ettim ve tüm ayarlarım aynı. Varsayılan ayarlarda yani kısacası, gerçekten kafayı yemek üzereyim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.