Şimdi Ara

Bilgisayarımdaki yavaşlık,uzmanlar yardım edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Bilgisayarımda bir problem var(ilginçtir).Sorunum şu bilgisayarda video izlerken problem yok en üst 1080p lik videoyu bile takılmadan izliyorum.
    Ancak mouseyi oynattığımda,ya da internetten youtubeden video izlerken başka bişey yaptığımda izlediğim video inanılmaz bir şekilde ağırlaşıyor cpu kullanımım tavan yapıyor,bilgisayarıma format attım ardından windows 64 bit yükledim ilk başta olmadı ancak bi süre sonra bu problem yine başgösterdi ne yapmam lazım sizce sorun ne olabilir donanımsal bir problemim var yoksa yazılımsal mı sizce ne yapmam lazım

• bu arada oyun oynarken bi yavaşlık olmuyor tek sorun video izlerken kasıyor,özellikle internetten video izlediğimde
  • Bu sorunu google chromedamı yaşıyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • belki bi video eklentisi veya bi tür virüs olabilir isterseniz bi virüs taraması + malvare temizliği yapın
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkmel

Merhaba arkadaşlar Bilgisayarımda bir problem var(ilginçtir).Sorunum şu bilgisayarda video izlerken problem yok en üst 1080p lik videoyu bile takılmadan izliyorum.
    Ancak mouseyi oynattığımda,ya da internetten youtubeden video izlerken başka bişey yaptığımda izlediğim video inanılmaz bir şekilde ağırlaşıyor cpu kullanımım tavan yapıyor,bilgisayarıma format attım ardından windows 64 bit yükledim ilk başta olmadı ancak bi süre sonra bu problem yine başgösterdi ne yapmam lazım sizce sorun ne olabilir donanımsal bir problemim var yoksa yazılımsal mı sizce ne yapmam lazım

Tam olarak sorunuzu ben 3 şekilde algıladım;
    1.si pcnizde video izlerken aynı anda youtube da video açtığınızda mı problem oluyor?
    2.si pcnizde video izlerken sorun yok,youtube da video açtığınızda aynı zamanda internette işlem yaptığınızda mı problem oluyor?
    3.sü youtube da video açtığınızda aynı zamanda pcnizde işlem yaptığınızda mı problem oluyor?
    Anlatmak istediğiniz durum hangisi ?

• durum tam olarak şu problem şu bilgisayarımda video izlerken oluyor,internetten video izlediğimde başka bi işlem yaptığımda ya da şöyle diyim mouseyi bile hareket ettirsem direkt olarak bilgisayar kasıyor,video ve sesler yavaşlıyor,aynı şekilde internnetten bi video izlerken sayfayı aşağı dahi kaydırsam bilgisayar kasıyor ve videoda donmalar oluyor,ama 1080p dahi video izlesem problem yaşamıyorum ama ne zaman mouseyi oynatsam ya da video çalışırken başka bi işlem yapmaya çalışsam aynı sorunla karşılaşıyorum dediğiniz herşeyi yaptım ancak sorunum değişmedi bunun virüsten kaynaklandığını hiç sanmıyorum acaba donanımsal bir sorun mudur bunun için yardımınız gerek
  • darkmel kullanıcısına yanıt
    Kullanılan browserla alakası yok bu durumun bir dönem aynı sorunu yaşadım. mesela bir video izliyorum(internetten) sayfayı aşağı-yukarı hareket ettirirsem veya boyutlandırırsam ekran kitleniyordu ses gidiyordu 1 dk sonra toparlıyordu. Bende laptopun altını açtım fanı güzelce temizledim. Format attım bios dahil tüm bileşenleri güncelledim. Belirli programları kurdum. Bilgisayarı doldurmadım. Şimdi sıkıntı yok senin olayın çözümüde budur büyük ihtimalle ..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tamam deniycem çözümü eğer işe yararsa çözümü söylerim size de ,teşekkürler yardımınız için ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkmel

tamam deniycem çözümü eğer işe yararsa çözümü söylerim size de ,teşekkürler yardımınız için ;)

tam bu kasma sırasında birde görev yöneticisini açarmısınız, winsat.exe diye birşey çalışıyor mu? bazı sistemlerde windows un bu sistem derecelendirme uygulaması bu şekil kasmalara neden olabiliyor. eğer kasmaya bu neden oluyorsa görev zamanlayıcıdan bunu devredışı bırakmanızı öneririm.

görev zamanlayıcı > microsoft> windows > maintenance burada
  • Problemin çözümünü yaptığımda yazacağımı söylemiştim,biraz geç oldu ama söylüyorum,bütün parçaları değiştirdim a'dan z'ye bi harddiskle pover kaldı bütün parçaları değiştirdim yine sorun devam etti,ama ilk başta rami ve poweride tek denemiştik farklı pc ye takıp,ve daha sonradan bütün bilgisayarı değiştirdim aldım ona 600tl lik ekran kartı 800tl lik işlemci şu an hiçbir sorunu yok bildiğiniz cinnet geçirdim ama artık yeni pc mde mutluyum bu problemi yaşayıp bu yazıları okuyan başka bi kişi olursa bence bilgisayarını yaksın sorun çözülür
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.