Şimdi Ara

Bilgisayarımda virüs var, yardım gerek!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Bilgisayarımda virüs var, yardım gerek!

10 saniyede bir bu uyarı çıkıyor, virüs ortaya çıkıyor ve nod32 silip karantinaya alıyor, bu olay sürekli oluyor bu sabah bilgisayarı açtığımdan beri... Ayrıca az önce virüs taraması yaptım bütün bilgisayara ama halen aynı problem devam ediyor... N'apmalıyım?

• autorun ve win32 online games virüsleri.

herhalde internete bağlanıpta bilgisayarına bu virüsler girmeyen yoktur.
    kaspersky kur.hemen temizlenir
  • Kaspersky Kur.
  • Tamam, teşekkür ederim...
  • nod32'nin süresi bitmek üzere galiba yeşilden turuncuya dönmüş ikon...sürekli yeni şifreler veren bir site vardı .cn uzantılı çinden galiba ama adı neydi??
  • http://forum.donanimhaber.com/m_9478084/tm.htm bu konuya bir log gonder arkadasim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tevafuk_06

nod32'nin süresi bitmek üzere galiba yeşilden turuncuya dönmüş ikon...sürekli yeni şifreler veren bir site vardı .cn uzantılı çinden galiba ama adı neydi??

Bu soruları sormadan önce foruma üye olurken önce "forum kuralları" nı okusanız daha iyi olmaz mı? Burası warez forumu değil hatırlatırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kaspersky'ın bedava deneme sürümünü indirip yükledim, programı güncelledim ve nod32'yi sildim. Bir kere kaspersky ile virüs taraması yapmaya çalıştım ama hata verdi, "Programı sonlandır" gibi pencereler çıkmaya başladı. Oyun oynarken ikide bir oyun aşağıya inip kaspersky'ın uyarıları çıkmaya başlayınca ben de kaspersky'ı silip nod32'yi tekrar yükledim, şimdilik virüs falan gözükmüyor...(Böylece kaspersky'ın ne kadar rezil bir program olduğunu da öğrenmiş oldum)
  • Koseku3 arkadaşım kaspersky rezil bir program değil bence.Eğer virüsler bilgisayarını çok sarmışsa kaspersky de fayda etmez nod32 de. Kaspersky nin virüs yakalama oranı diğer programlara göre oldukça iyi. Nod32 ben de denedim.Tertemiz gösteriyordu ama kaspersky yükleyince 60 küsur tane virüs buldu ve temizledi.Birinin bulamadığını diğeri buluyor.Bir kaç gündür değişik şeyler deniyorum.En son dün gece spyware doctor yükledim ve kaspersky nin bulamadığı 14 tane virüs buldu.Şahsi düşüncem bu programların satılması için antivirüs firması çalışanları virüsleri kendileri yazıyorlar.Yani en iyisi odur budur dememek lazım. Arada bir çeşit yapıp (ortaya karışık salata misali) farklı programları denemek gerek diye düşünüyorum.

Ekleme: Şu an Superantispyware diye bir program yükledim.Bilgisayarımı taratıyorum. 14 tane buldu. İki günde 3 farklı program ve farklı sonuçlar.İşte anlatmaya çalıştığım bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbarian -- 3 Ekim 2008; 16:06:39 >

• Bir kaç dakikadır tarıyor ve bulduklarının sayısı 33 oldu. Kaspersky ile güvende olduğumu sanırdım.
  • Çok ilginç birşey oldu. Superantispyware 33 tane dosyayı silmeye çalışırken kaspersky devreye girdi ve superantispyware yazılımını trojan olarak gördü ve silinmek istenen dosyayı da parola korumalı olarak tespit etti. Dosyaları elle kendim sildim ama içimde başka bir kuşku oluştu şimdi. Hangisine güveneceğim?Kasperkynin çok bencil bir program olduğunu ve engellediğini biliyordum ama başka bir programı trojan olarak nitelemesine çok şaşırdım.
  • Kaspersky kurulu olduğu makinada başka bir yazılım istemiyor.Olayın kısa özeti budur.Kaspersky kurarken eğer başka bir Av veya firewall varsa kaldırmanızı istiyor.Misal bende Comodo Firewall kurulu olsun.Ben internet security değil de sadece AV olanı kuracağım.Buna rağmen Comodo yu silmemi istiyor.Çok bencil bir program.Bu yüzden bu yazılıma hala ısınabilmiş değilim.
  • Sayın Brooklynzu bende kaspersky zaten kuruluydu ve onun üstüne kurdum superantispyware'i. Kurarken veya taratırken bişi demedi.Ama tarama bitip de silme işlemine geçince uyarıyı verdi.Ama madem trojan olarak algılıyor neden kurarken veya tararken belirtmedi diye düşünüyorum.
  • Superantispyware ın bulduğu şeyleri silmenizde sorun olmaz.Kaspersky nin huyudur.
  • Kaspersky 60 tane virüs buluyor da ne farkediyor? Belki de aslında virüs olmayan dosyaları siliyor, bunu nereden bilebilirsiniz ki? Ben Nod32 kullanıyorum ve arada sırada 1-2 virüs buluyor ve bilgisayarımda hiç bir sorun görmüyorum, Kaspersky 60 tane bulup da nolacak? Sonuçta bilgisayarda bi anormallik yok yani hızlı çalışıyor...
    Nod32

Kaspersky
  • @KoSeKu3
    Birinin kaçırdığını diğeri yakalar.Bu hep böyledir.Kaspersky nin bulduklarının çoğunun virüs olmama ihtimalinden bahsetmişsin.Peki nod32 nin bulduklarının virüs olduğundan nasıl bu kadar emin olabiliyorsun?Bence çok yanlış yaklaşım içindesin.Her zaman 2. bir programla bilgisayarı taratmakta fayda vardır
  • önemli olan virüs programının senin rahat etmeni sağlamasıdır, ben kaspersky'ı yüklediğimde bilgisayarımda belirgin bir yavaşlama oldu ve çoğu şeyi engellemeye başladı; halbuki nod32 böyle değil, hem bilgisayarım hızlı çalışıyo hem de aşırı titiz değil, zaten düzgün sitelere girdikten sonra virüs niye girsin ki bilgisayarına?
    quote:

Orjinalden alıntı: BrooklynZU

@KoSeKu3
    Birinin kaçırdığını diğeri yakalar.Bu hep böyledir.Kaspersky nin bulduklarının çoğunun virüs olmama ihtimalinden bahsetmişsin.Peki nod32 nin bulduklarının virüs olduğundan nasıl bu kadar emin olabiliyorsun?Bence çok yanlış yaklaşım içindesin.Her zaman 2. bir programla bilgisayarı taratmakta fayda vardır

• Demek ki nod32 nin kaçırdıklarını bulmuş ama sen buldu diye programa kızıyorsun.Bulduğu zaman uyarı verecek tabi kafasına göre mi silsin virüsü.Ya sistem dosyasına girmişse.Hani pc yi yavaşlattı dersen anlarım ama verdiği uyarılara saçma dersen de gülerim kusura bakma.Virüs programı bu tabiki soru soracak birşey bulduğu zaman.Nod32 aşırı titiz değilse o onun sorunu.Titiz olacak ki en ufak zararlıda uyarı versin.Yanlış yoldasın ama yine de sen ve bilirsin.Düzgün sitelere girmemişsin ki bu başlığı açmışsın.
  • Neyse kardeş, sen de haklısın, ben belkide nod32 ye alıştığım için onu savunuyorumdur, sonuçta ben nod32 ile rahatım, o önemli benim için ;)
    quote:

Orjinalden alıntı: BrooklynZU

Demek ki nod32 nin kaçırdıklarını bulmuş ama sen buldu diye programa kızıyorsun.Bulduğu zaman uyarı verecek tabi kafasına göre mi silsin virüsü.Ya sistem dosyasına girmişse.Hani pc yi yavaşlattı dersen anlarım ama verdiği uyarılara saçma dersen de gülerim kusura bakma.Virüs programı bu tabiki soru soracak birşey bulduğu zaman.Nod32 aşırı titiz değilse o onun sorunu.Titiz olacak ki en ufak zararlıda uyarı versin.Yanlış yoldasın ama yine de sen ve bilirsin.Düzgün sitelere girmemişsin ki bu başlığı açmışsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.