Arkadaşlar yeni format attım bilgisayarıma 2 gün civar olmuştur sanırım fakat bunca senelik bilgisayar kullanma geçmişimde ilk defa başıma gelmiş bir sorun ile karşı karşıyayım.
Bazen güç düğmesine bastığımda bilgisayar çalışıyor fakat görüntü gelmiyor monitör bilgisayar kapalı olduğu zamanki power lambası yanıp sönüyor reset düğmesine basıyorum bu düzeliyor.
Bazen Windows ilk açılış ekranında yükleme sırasında donukluk oluyor ve hiç düzelmiyor (1 saat bekledim düzelmesi için)
Bazende bilgisayarım sorunsuz açılıyor fakat 10-15 dakika sonra tamamen donuyor hiçbir işlem yapamıyorum resetlemek zorunda kalıyorum.
Bu sorunlarla neden karşılaşıyorum bilgisayarımda donanımında mı bir sorun var yoksa yazılım problemi mi anlayabilmiş değilim.
Daha önce formatlamadan bu sorunlarla karşılaşmıyordum.
Belki lazım olur diye bilgisayarımın yazılım,donanım bilgilerini de ekleyeyim.
----------------------
Microsoft Windows XP Professional Version 2002 Service Pack 2
İlk denemeniz gereken işlem "RAM" olmalıdır. Mevcut kullanmış olduğunuz ram'i farklı slota takarak deneyin. Sorun devam ederse, farklı bir ram temin edip denemeniz gerekir. Kolay gelsin.
@ProbLem!
Dediğinizi uygulayacağım yardımınız için teşşekkür ederim.
Sorunum çözüldü sanırım 4 defa bilgisayarı kapatıp açtım bir problem olmadı normal açılıyor sorunsuz ve kasma yok.Acaba diğer ram portunda bir sorunmu var ki
Sadece boot ekranında kalsaydı ya da gelmeseydi BIOS update denemeni söylerdim. Belkide MB miadını doldurmaya yakındır. Bilemedim şimdi. Makinaya bir stress testi yapar mısın? Netice ne çıkacak?
quote:
Orijinalden alıntı: unforgiv3n
Sorunum çözüldü sanırım 4 defa bilgisayarı kapatıp açtım bir problem olmadı normal açılıyor sorunsuz ve kasma yok.Acaba diğer ram portunda bir sorunmu var ki
İyi günler. Kesinlikle bu sorun yeniden kendini gösterecektir. Aynı sorunla karşılaşmıştım. Emin olabilirsin sorun anakartında. Bilgisayarın yapmış olduğu işlemler sırasında anakartta başvurduğu bir nokta bu problemi yaratıyor. Bunun hangi işlem olduğunu öğrenip onu yapmamak da mümkün değil. Çünkü, bilgisayarımızın işlemleri sadece aktif olarak bizim komutlarımızla işlemiyor biliyorsun.
Sana 1. önerim Overclock yapmamalısın (ki bunu zaten kullanmıyorsan yapacak birşey yok, zaten kesin bir çözüm değil)
2. si ise üzülerek söylüyorum ki; anakartını servise vermen ya da değiştirmen.
NOT: Ben servise verip yenisi ile değiştirmelerine rağmen sorun çözülmemişti. Sanırım bir uyumsuzluk vardı sistem bileşenleri arasında.
Saygılar...
quote:
Orijinalden alıntı: umittsahin
quote:
Orijinalden alıntı: unforgiv3n
İyi günler. Kesinlikle bu sorun yeniden kendini gösterecektir. Aynı sorunla karşılaşmıştım. Emin olabilirsin sorun anakartında. Bilgisayarın yapmış olduğu işlemler sırasında anakartta başvurduğu bir nokta bu problemi yaratıyor. Bunun hangi işlem olduğunu öğrenip onu yapmamak da mümkün değil. Çünkü, bilgisayarımızın işlemleri sadece aktif olarak bizim komutlarımızla işlemiyor biliyorsun.
Sana 1. önerim Overclock yapmamalısın (ki bunu zaten kullanmıyorsan yapacak birşey yok, zaten kesin bir çözüm değil)
2. si ise üzülerek söylüyorum ki; anakartını servise vermen ya da değiştirmen.
NOT: Ben servise verip yenisi ile değiştirmelerine rağmen sorun çözülmemişti. Sanırım bir uyumsuzluk vardı sistem bileşenleri arasında.
Saygılar...
Bakalım bunu zaman gösterecek idare edebildiği kadar etsin.