Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum yanlış yerse kusura bakmayın. Arkadaşlar bilgisayarımda Opera hariç herhangi bir şey açık olmamasına rağmen inanılmaz bir yavaşlama oluyor eskiden böyle değildi rahat rahat kullanabiliyordum. SS'te CPU nun 74 olduguna bakmayın o bile 90 ları geçiyor o an 74 gözüktü. Bilgisayarımda harici herhangi bir antivirüs programı yüklü değil sadece windowsun kendi güvenlik duvarını kullanıyorum. bilgisayarın içi de temizdir diye düşünüyorum birkaç ay önce ssd taktırtmıştım içini de temizletmiştim. Bilgisayara devamlı olarak fps drop girip duruyor. 10 açışımın 9 unda bu sorun ile karşı karşıyayım ne yapabilirim ![]() |
Bilgisayarımda gereksiz fazla yavaşlık ve fps drop var. Ne yapabilirim?

-
-
Dönem dönem windows uptade acayip kastırıyor bilgisayarı. Ramin kaç gb?
-
Üst sekmedeki performance bölümünün resmini ekleyebilir misiniz.
Bilgisayarınızın özellikleri nedir.
Tahminim hdd kullanıyorsunuz, Windows 10 da hdd ile yavaşlama olacaktır. Ssd ile bi miktar rahatlar ama ram tarafında da bir doluluk söz konusu
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bilgisayarım eski bir bilgisayar fakat beni idare ediyordu son 1.5 - 2 ay öncesine kadar. Öyle büyük çaplı takılmalar donmalar vesaire olmuyordu hiç. Bilgisayarı açtıktan bir süre geçtikten sonra biraz rahatlama oluyor bilgisayar kendine geliyor gibi oluyor ama yine tam verimli değil.
Masa tozlu oluyor çalıştıgımdan dolayı belki havalandırma kısmından toz veya partikül girmiş olabilir mi diye de düşünmüyor değilim açıkçası.
-
Resim bıraktım yukarıya
-
Tek kanal 4 gb kullanıyorsun ve büyük ihtimalle yeterli gelmiyor.
1 tane daha 4 gb takarsan hem ram miktarın artacak hem çift kanal çalışacağı için daha verimli olacak.
-
Hocam önceden hiç olmuyordu böyle önceden dediğim de çok eski değil 2 ay öncesine kadar. Youtubedan video izlerken bile kasmaya basladı cok sacma bir şekilde. Advanced systemcare gibi bir uygulama yükleyip bi tarama yapmayı düşünüyorum bir ihtimal düzelir diye. Önerdiğiniz bir uygulama var mı acaba
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tarayıcı önbelleği çok dolduğunda da yaşanabilir. Tarayıcıyı sil yeniden yükle Opera'nın yedeğini alıp.
-
Bu sayfanın(memory) alt bölümünde "Open Resource Monitör" bölümü var. Ona tıklayıp hangi uygulamanın ne kadar ram harcadığını görürsünüz. Belli ki bir uygulama fazla ram harcıyor.
Bir de ben 4gb ram'li bilgisayarların windows 10 kurmasına karşıyım. Yani yazılı bir kural değil elbette ama kendi tecrübelerim bu yönde. Windows 7 daha performanslı çalışıyor. Windows 10 için en az 8 gb ram ve hdd yerine ssd olmadıktan sonra windows 7 daha performanslı oluyor eski makineler için.
-
teşekkür ederim bilgilendirdiğin için. windows 7 işini de bir göz atacağım
Benzer içerikler
- telegram izin verilmeyen video indirme
- gizli dns sunucusuna erişilemiyor android
- dinamik disk nedir
- no bootable device insert boot disk and press any key
- logitech garanti sorgulama
- donanım sanallaştırma nasıl açılır
- pc otomatik kapatma
- klavye kısayolları
- steam açılmıyor
- bilgisayar internete bağlanmıyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X