arkadaşlar yeni bir sistem topladım ve herzamanki gibi windows xpmi kurup driverleri yükledim ancak xp doğru düzgün çalışmıyor sistemimde örneğin oyunları açarken veyahut program çalıstırırken falan hep sıkıntı oluyor (açılır gibi olmalar açılmamalar veya arka planda açıp ekranda gözükmeme vb.) format cdsinde sıkıntı vardır düsüncesi ile windows xp x64 ve x86 hertürlü denedim arkadaslar yani sıkıntı sistemimden kaynaklı çünkü eski bilgisayarıma format atıorum aynı cd ile hiçbi sıkıntı olmuyor xpye alıştığım için vazgeçemiyorum yardımlarınızı bekliyorum saygılar
islemci : amd phenom x6 1055 t ram 4 gb ddr3 1333 mhz ekran kartı : 2 gb ati radeon 5570 128 bit anakart : gigabyte mt68-s2p 200 gb harddisk
yukledıgınız suruculerde sıkıntı varmı ..sıstemde vırus olabılr ..formatlı bılıyorum ama olabılr .. oncelıkle aygıt yonetıcısınden suruculere bakın bakalım unlem ısaretı olan duzgun kurulmamıs bır surucu mevcut mu ..sonrasında vırus tarması yapın ..sonucu yazarsanız yıne bakalım ..gerekırse advancet sıstem care tarz ıoptımasyon programlarını denebılrsınız ..ılk akla gelen bunlar.. sonrası ıse bıraz karısık sıstemde fızıksel bır sorun soz konusu olabılr ..ramlar hdd gıbı ..bunların kontrolunude memtest ıle ramları hd tune ıle hdd yı teste alarak sorun varmı gorebılrsınız ..
bilgisayar işiyle uğraşan birisiyim ancak ilk kez böyle birşey başıma geldi daha önce kullandığım temiz bir format cdsi ile format attım ..
flood olcak ama kardeş bilgisayara vista veya 7 yükleyince hiçbi sıkıntı yok.. tabi gönül isterki xpde böyle olsun :)
sıstem parclarını test edın dedıgım gıbı ..bır nedenı olmalı sonucda .. bunu bulmalısınız oncelıkle .. zaten madem ılk akla gelen herseyı yaptınız o zaman darklı olmasına ıhtımal vermedıgınız yolları deneyın .. benım ılk aklıma gelen parcların kontrolu ..
önerileriniz için tesekkür ederim varsa bi sıkıntı ramdedir diye düsünüyorum bilgisayar ilk geldiği gün 4096 mb gösterirken simdi 4094 gösteriyor..
sonradkı rakama nasıl dıkkat ettınızı de farkettınız ..