Şimdi Ara

Bilgisayarım sürekli restart atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Aşağıda belirttiğim sorunum hakkında fikir verebilirseniz çok memnun olurum.

Sistemi win7 64 bit kurulu olarak yıllardır kullanıyordum. Geçen akşam oyun oynarken birden restart attı.PC yi tekrar açtığımda tekrar restart (boştayken) attı. Donanım ayarlarından sistem hatası durumunda restart ı kapattım ama gene faydası olmadı. İşletim sisteminden kaynaklı olduğunu düşünüp, temiz Win10 kurulumu yaptım. Bir gün kadar normal çalıştıktan sonra gene restart atmaya başladı. Hatta bios ekranına bile düşmeden kapanmaya ve tekrar açılmaya çalışıyordu. Bu işlemi defalarca yapınca PSU dan şüphelendim ve sıfırı ile değiştirdim. Ancak bir gün sonra tekrar restart atmaya başladı. Gündüzleri kapalı olduğu için sanırım eve gittiğimde bir iki saat sonra aynı döngü başlıyor, sonra gene bir iki saat normal çalışıyor. RAM lerin hepsini tek tek tüm slotlarda denedim. Tüm kabloları ve diğer donanımları söküp taktım.CPU fanının macununu bile yeniledim. Clear BIOS yaptım. Benchmark testlerini yaptım ama hiçbir anormal durum göremedim. Anakartta bir sorun olabileceğini düşünüyorum ama çok da emin değilim. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Sistem:
    I7 4770k (noctua nh-u12s)
    Asus Z87-pro
    4X4gb ddr3 1600mhz Gskill
    MSI GTX970 4GB
    Xonar dsx 7.1
    SAMSUNG evo 128gb
    5XHDD
    Corsair 750w (80+gold) PSU

• drekar D kullanıcısına yanıt
    Selamın aleykum geçmiş olsun ramları test edin yuvalarını değiştirmeniz ramların sağlam oldugu anlamına gelmiyor eğer ramlarda sağlam çıkarsa testten sonra büyük bi ihtimal işlemcinde sorun var kolay gelsin
  • Erol YILDIZ kullanıcısına yanıt
    Aleküm Selam. Cevabınız için teşekkür ederim. Ramleri teker teker de denemiştim zaten onlarada sıkıntı olmadığını sanıyorum. CPU da sıkıntı olduğuna emin olmamızın bir yolu var mıdır? Benchmark testi de yaptım ama sonuçlar normal göründü.
    Peki ekran kartını söküp onboard ekran kartı ile devam edince aynı hatayı alıyor musunuz ?
    Programla test edin hiren boot cd varsa elinizde dos ortamında . tek tek denemeniz veya farklı slota takmanız sağlam oldugu anlamına gelmıyor
  • hocam fanlarınızı kontrol edin özellikle işlemci fanını bozulmus olabilir ?
  • Erol YILDIZ kullanıcısına yanıt
    Hocam hiren boot cd yi indirip cd ye yazdırdım. hangi program ile test edebilirim?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cozaemrecan C kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam. kasayı açık çalıştırdığım için fanlarda kesin sıkıntı yok diyebilirim. Bir kaç saat sorunsuz çalışmasına (özellikle işlemciyi zorlayarak) rağmen hiçbir sorun yok. Daha sonra durduk yere sapıtmasına bir anlam veremiyorum.
    memorytest86 programı olması onu kullanabilirsiniz
    Birde düşük bir ihtimal ama ramları test ettikten sonra windows 7 geri dönüş yapıp kullanabilirmisin bakalım sonuc aynımı olucak
    Rami tek tek mem test ile kontrol edin sinyal verdiyse veya hata yazısı çıkar ise emekliye ayırın.
    Diğer seçenek düşük ihtimal ama(Mavi ekran veriyorsa ihtimal fazlalaşır) DVD sata güç kablosunu çıkarıp deneyin.
  • Memtest ile dos üzerinden 4 ramide ayrı ayrı test ettim. Hiç birinde hata vermedi. Gerçi bu testlere başlayabilmek için her şeyi söküp takmak zorunda kaldım.Yaklaşık iki saat sonra açılabildi sistem. İlk kez başıma böyle bişey geliyor. Şu anda normal çalışıyor ama muhtemelen sabah gene açılmayacak
    Herkeze iyi forumlar dilerim.

Sayın hocam sorununuz bir kaç şeyden meydana gelebilir.

1-)Power Suply'dan Çıkan voltajlar (12v 5v 3.3 v ( yeterli bir şekilde anakarta iletemesse Anakart restart atabilir.
    2-)Ram 'ler den Birinde Arıza Olabilir
    3-)Düşük bir ihtimal hdd zarar görmüş olabilir..

Sorununuzu Düzeltebilmeniz Dileği İle İyi Forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ta2omer -- 13 Ocak 2016; 3:35:20 >
  • Yeni anakart aldım ve sorun çözüldü. (eskisini servise göndermedim henüz.) Aynı problemi yaşayan arkadaşlar olursa akıllarında bulunsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: drekar

Yeni anakart aldım ve sorun çözüldü. (eskisini servise göndermedim henüz.) Aynı problemi yaşayan arkadaşlar olursa akıllarında bulunsun

Yeni anakartla da 3 gün sonra reset atmaya başladı sistem. Gerçek sorunu o zaman bulabildim. Sorun Corsair 400R kasamın reset kablolarıymış. Reset kablolarını çıkarttığımdan beri bir yılı aşkın zaman geçti ve hiç reset atmadı. Aklınızda bulunsun :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.