Şimdi Ara

Bilgisayarım Saatler Sonra Açıldı. Bu Neden Olabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese kolay gelsin arkadaşlar ;

    Sizinle paylaşacağım sorunum şu şekilde. Kullandığım lap top modeli MSI Gt72s 6QE Dragon G. Her zaman olduğu gibi, akşam eve geldim ve oyun oynamaya başladım. Oyunu açtığımda, oyunla alakası olmayan bir ses çıkmaya başladı. Oyunu duraklattığımda ses kapanıyor, açtığımda ise devam ediyordu. Oyunu kapayıp açınca sorun düzeldi. Tekrar girip ilerlediğimde oyunda bug'a girip boşluğa düşmeye başladım ve tekrar oyunu kapatıp açtığımda düzeldi. Sadece 5 adım ilerlediğimde ise lap top kendi kendine bir anda kapandı. Saatlerce açmaya çalıştım ama nafile. Bunun üzerine sabah teknik servise götürdüm ama sabah çıkmadan önce tekrar şansımı denemek için power tuşuna bastım. Sonuç aynıydı, açılmıyordu. Servise geldiğimde bilgisayar kendi kendine açılı verdi.

    Sorum şu arkadaşlar. Bir oyun lap top'u neden 10 saat hiç bir şekilde açılmaz. Buna neden olabilicek sebep den kaygılanmalı mıyım? Lütfen bana yardımcı olabilir misiniz?







  • statik elektirik yuklenmesi olmustur. Kullanmış oldugun prizin toprak hattı var mı kontrol et
  • cuhuku C kullanıcısına yanıt
    öncelikle ilginiz ve alakanız için, ayrıca cevab verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Bu cevabınız üzerine bir kaç soru daha sormak isterim, eğer mümkünse.

    İlk sorum sizin cevabınızdan sonra anlık gidip prizi kontrol ettim ve prizde topraklama olmadığını farkettim. Bunun üzerine şunu ilave etmek isterim ki akım korumalı daha doğrusu pahalı bir üçlü alsam bunun önüne geçebilirmiyim.

    ikinci sorum ise bu durumun oluşması şuan için laptobuma zarar vermiş midir? Lap top'um 2 sene 3 aydır aynı prizde takılı. Aynı sorunu yaşamam için aradaki zaman yine bukadar uzunmu olucak.

    Üçüncü sorum ise aynı sorundan tekrar kapandığında yaklaşık 12 saat boyunca beklemek zorundamıyım. Herhangi bir Statik Elektirik boşaltma yöntemi mevcut mudur.

    Ve son olarak bu şekilde kullanmam bana büyük sorun teşkil edermi ki, Türkiye şartlarında eski binalarda topraklama çok nadir bulunuyor :)


    Çok özür dileyerek bitirmek istiyorum. Ve cevabınız dahilinde beni çok memnun ve mutlu ediceğiniz için size içtenlikle tekrar teşekkür etmek istiyorum ..
    Sağlıcakla. Hayırlı akşamlar.




  • 1- Akım korumalı prizler toprak hattının yerine geçmez. Oturduğun apartmanın toprak hattı bulunması gerekir.

    2- Toprak hattının olmaması, aşırı yüksek akımlarda cihazın devrelerine kalıcı zarar verir.

    3- Sorun eğer statik yüklemeden kaynaklanıyorsa tek çözümü toprak hattıdır.

    4. Sorunun cevabı 2. cevapta.
  • 3r3nl3r06 3 kullanıcısına yanıt
    toprak hatlı priz var birde toprak hattı olmayan priz var. priz yuvasını acın 3 kablo var ise evininiz toprak hattı vardır. Toprak hatlı priz alın arkasında nört ve faz ın hangi tarafa baglanacagı yazar o baglantılarıda duzgun yapıp toprak hattını baglayın.

    https://www.youtube.com/watch?v=qO_3k7_2aC8
  • craptastic kullanıcısına yanıt
    öncelikle cuhuku ve creptastic ilginiz için tekrar tekrar teşekkür ederim. Prizi kontrol ettim. Ve malesef evin sadece banyo ve mutfağında toprak hattı bulunmakta. Bu sorunun önüne nasıl geçerim bilmiyorum. Ankarada ikamet ediyorum. Bilgisayarı almak için gittiğim kızılaydaki serviste bile topraklama olmadığını öğrendim. Yetkili arkadaşa akım korumalı priz alıp almamam gerektiğini sormam dahilinde olumsuz hatta boşa para israfı olacağını söyledi. Sizin fikirleriniz benim için daha ön planda ve tatmin edici. Acaba önerebiliceğiniz herhangi bir şey varmı. Yardımcı olursanız çok memnun olurum. Sağlıcakla
  • Akım korumalı prizler, şebekeden gelen ve cihazlara zarar verecek yüksek akımları engeller. Bir tür sigorta gibi düşün. Yani hattın topraklaması ile yakından uzaktan bir ilgili yoktur. Bence laptopu bir an önce teknik servise gönder.

    Servis Noktası A.Ş.
    Gülbahar Cad. Cem Apt. No:17 Mecidiyeköy - Şişli / İstanbul

    Telefon +90 212 288 42 30
    Faks +90 212 288 52 96
    Eposta bilgi@servispoint.com
  • JoeChrisMorris kullanıcısına yanıt
    Çok şükür lap top'um şuan sapa sağlam. Bunuda onunla yazabiliyorum :) Velhasıl internetde bir çok gözlemim sonucu servispoint'in sıkıntılı bir firma olduğunu gördüm(Önyargım). İnşallah daha ciddi problemler olmadığı sürece ki kimsenin başına gelmesini istemem, aklımın ucuna dahai getirmek istemiyorum o firmayı. Onun haricinde odama toprak hattı çektirmeyi düşünüyorum. Halledebilirsem beni çoğu sıkıntımdan kurtarmış olucak. İlginiz ve uğraş verip adresini dahi yazdığınız için size çok minnet duyuyorum. Elinize sağlık ve içten teşekkürler. Hayırlı akşamlar :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.