Şimdi Ara

Bilgisayarım oyunlarda takılıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarımın modeli Asus X555LB. Özellikleri İntel Core İ5 5200U CPU 2.20 GHz, 8 GB RAM , 64 bit , Nvidia Geforce GT940m 2 GB Ekran Kartı (İntel HD Grapichs 5500) , Windows 8.1 . 1 senelik bir bilgisayar, İlk aldığım hiç bir takılma vs kasma yoktu. 10 ay sonra oyunlarda genel olarak fps düşüşü meydana geldi bu sorunu pc yi taratarak ve %temp% yi silerek hallettim( %temp% de 9 gb birikmişti ) neyse sonra gayet iyiydi, 1 2 ay sonra bilgisayarımın fazla ısındığını farkettim ve oyunlarda takılmalar yapıyordu kasma yok ancak oyun belirli sürelerde 1-3 saniyelik fps drop mu deyim takılma mı deyim ondan oluyor. Eski oyunlarda o kadar problem olmuyor ancak Rocket League,CSGO , NFSHP gibi oyunlarda oluyor bunun nedenini bulamadım ekran kartını güncelledim ayrıca tüm windows updateleri yaptım ancak hala aynı sizce neden kaynaklanıyor ve nasıl çözebilirim ?

• yardım eden yokmu ?
  • Hocam öncelikle format atarak temiz sistemi tekrar kur sonra işlemci ve ekran kartının termal macunlarını yenile içini açmışken genel bir temizlikte yaparsın sıkıntıların geçeceğini düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben içini açma konusunda kendime pek güvenmiyorum servise versem yaparmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SupRis3

ben içini açma konusunda kendime pek güvenmiyorum servise versem yaparmı?

Yapar neden yapmasın ama belirli bir ücret istermi orasını bilemem dediklerimi yaparsan sıkıntın %99 çözülür

• termal macundan değildir bence benimki 1 senelik pc ablamın 8 senelik pc var ondada çok oynadım ve sadece 1 kere format atıldı ve termal macun hiç değiştirilmedi onda böyle bir problem yok bir soğutucu alacağım sıkıntı çıkmazsa sıkıntı yok
  • bilgisayarın fazla ısınıyordur bilgisayarını tamirciye götür içini temizle

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun oynarken pc kapanıyor.
    2 yıl önce açıldı
    Oyun oynarken PC kapanıyor!
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

termal macundan değildir bence benimki 1 senelik pc ablamın 8 senelik pc var ondada çok oynadım ve sadece 1 kere format atıldı ve termal macun hiç değiştirilmedi onda böyle bir problem yok bir soğutucu alacağım sıkıntı çıkmazsa sıkıntı yok

Notebook bu hocam alan dar termal macun önemli servise götürün onlar gerekeni yapar

• aynen öyle yapacağım yanlız ablamın pc derken onunkide laptop :)
  • bir gelişme kaydettim. laptopları pilde oynarsak doğal olarak fps az miktarda düşer şarzda oynarsak az miktarda artar pile göre. düşük oyunlarda olmuyor ama daha yüksek oyunlarda oluyor bu bu oyunları şarjda oynayınca bir süre sonra takılmaya başlıyor ancak şarj aletini çıkarıp pilde oynayınca sorun kalmıyor çok garip birşey
  • quote:

bir gelişme kaydettim. laptopları pilde oynarsak doğal olarak fps az miktarda düşer şarzda oynarsak az miktarda artar pile göre. düşük oyunlarda olmuyor ama daha yüksek oyunlarda oluyor bu bu oyunları şarjda oynayınca bir süre sonra takılmaya başlıyor ancak şarj aletini çıkarıp pilde oynayınca sorun kalmıyor çok garip birşey

guc secenkelerinden yuksek perfomansa alin.

• deneyeceğim
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.