Şimdi Ara

Bilgisayarım kendini kapatıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim sistemimi yeniliyeli 1-2 ay oldu fakat bilgisayarım kendini kapatıyor bazen çok uzun çalışıyor bazen kısa çalışıyor ısınmasıyla alakalı olduğnu sanmıyorum çünkü bilgisayar 1-2 saat çalıştıktan sonra kapatıp bileşenlerine dokunuyorum fakat hiçbirinde gıdım ısınma yok bazenleri bilgisayar kapandıktan sonra tekrar açınca windwos beklenmedik bir kapanmadan kurtardı diyor yani yazılımsal olduğnu düşünüyorum.

şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet545454 -- 1 Eylül 2016; 17:14:17 >

• Bu linkte bulunan Hwmonitor adlı programı indirin. Önce boşta (sabah bilg. ilk açıtğınızda), sonra da performans gerektiren bir uygulama sonrasın da olmak üzere iki farklı durum için ekran görüntüsü alın. C:\windows\dump klasörü içerisinde muhtemelen dump dosyaları vardır, onlarla birlikte ekran görüntülerini de gönderin bir değerlendirelim.

EDIT: Bu linkten edinebileceğiniz Hdtune adlı programı indirip kurun. Önce sabah ilk açtığınızda Hdtune programını çalıştırın (bu testler bitinceye kadar başka bir işlem gerçekleştirmeyin), sırası ile Benchmark, Errorrscan, Errorscan alt menüsünde Speed Map ve Health testlerinin ekran görüntülerini alın.

EDIT 2: Hwmonitor ve Hdtune programalrında gereken test görüntülerini tam ekran alın, tam ekranda sığmayabilir, bu durumda iki parçaya bölün ve testlerde çıkan tüm değerlerin görünmesine özen gösterin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 7 Eylül 2016; 15:39:03 >

• dopac34 kullanıcısına yanıt
    Hocam bu sefer dün sabah sabahtan akşama kadar çalıştı hiç kapanmadı fakat bugün açıldığı an kapanıyor
  • Bir önceki mesajımda yapılması gerekenler detayları ile mevcut. Gerekli dosyaları yüklediğinizde en kısa sürede değerlendirip bir cevap verebilrim.
    bunlar sabah ilk açtığımda.Birde şu bilgisayarı kullanırken demişsiniz ya mesela gta 5 oynarken yapsam olurmu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet545454 -- 7 Eylül 2016; 16:57:28 >

• mehmet545454 kullanıcısına yanıt
    GTA5 de olur evet. Lütfen ayrıca yukarıda belirtiğim Htune programı ile yine gerekli testleri yapıp ekran görüntülerini, ayrıca biosunuzun "Power" sekmesinden "Hardware Monitoring" kısmı na dair bir ekran görüntüsü çekip hepsini toplu şekilde gönderiniz, yine sistemde bulunan donanımların özellikleri ve özellikle kullandığınız power supplyin marka model bilgisini de eklemeyi unutmayın. Hepsini gönderin yeni bir değerlendirme de bulunalım.

Şu an ki izlenimleri mi paylaşayım isterseniz ancak gelecek test sonuçlarına göre değişiklik olabilir diyede uyarayım.

Sorununuza dair yukarı da beyan ettiğiniz durumdan ancak donanımsal arıza sonucu çıkartımı yapılabiliyor. Şimdilik bu donanım kimliğine dair bir emare olmadığı için isim zikredemiyorum ancak bir teknik servisde çözümlenmesi muhtemel diye düşünüyorum. Bahsettiğiniz gibi yazılımsal olma durumu son derece düşüktür, yazılımsal hataların çok büyük çoğunluğu farklı belirtiler de verirken, beraberinde "blue screen" hatasıda eşlik eder. Çok düşük olarak yazılımsal hata olma ihtimali olsa da bu durum göz ardı edilecek kadar düşüktür. Zaten yeni aldığınızı belirttiğiniz bir cihaz olması sebebi ile çok fazla sıkıntı çekmeden garanti hakkınızdan faydalanarak teknik servise göndermenizin daha yerinde olacağını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 8 Eylül 2016; 3:40:45 >

Hocam buyrun. Fakat birşey söylicem dün fotarafları çekmek için gta 5 girdim bi 2-3 dk oynadıktan sonra bilgisayar kapandı bidaha açtım bidaha girdim yine aynı şey oldu bende ekran kartını çıkardım içi tozluydu tozunu temizledim bir daha gta 5 girdim bu sefer kapanmadı.Fakat bu sabah bilgisayar kendini resetledi tam açılırken kendini kapadı bidaha açtım yine aynı şey oldu sonra ekran kartını çıkarıp taktım bu sefer açıldı.Bilmiyorum bu bilgilerin size yardımı dokunurmu . Biraz fazla resim oldu. doğru şeylerimi çektim valla bilmiyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bunlarda HD tunenin

• Hard diskte bad sector mevcut

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmet545454 kullanıcısına yanıt
    Yazınızda küçük bir noktayı kaçırmışım, o yüzden yazılımsal olma ihtimalini oldukça düşük görmüştüm ama bu küçük ayrıntı yüzünden işin renginin biraz değiştiğini söyleyebiliriz, hemen düzeltmiş olalım.

Belirttiğiniz hata ("...bilgisayar kapandıktan sonra tekrar açınca windwos beklenmedik bir kapanmadan kurtardı diyor...") muhtemelen görüntü kartı ile ilişkili (her zaman olmasa da çok yüksek oranda ekran kartı çıkıyor), normalde bu hata için donanımsal mı yoksa yazılımsal mı diye derinlemesine araştırmak gerekirdi ama gönderdiğiniz Hdtune tstine bakınca o kadar çok derine girmeden Hdd sorununun düzeltilmesinin daha uygun olacağı kanısı çıkıyor (Muhtemelen "bilgisayar kapandıktan sonra tekrar açınca windwos beklenmedik bir kapanmadan kurtardı diyor" sorununuzun temel kaynağı da ilgili donanıma ait sürücü dosyalarının Hdd üzerinde bulunan bozuk/bozulmuş alanlara yazılmış olmasıdır diye düşünüyorum ancak Hdd de buluna bu bozuk alanların düzeltilmesi ve ilgili dosyaların sağlıklı bir bölüme nakledilmesi veya bu mümkün olamıyor ise bu dosyaların yeniden yüklenmesi veya bu da sorunu düzeltmeye yetmiyor ise ancak yeni sistem yüklemesi sonucu alınacak sonuç ışığında sorunun kaynağının bununla ilgisi olup olmadığı netleştirilebilir ki zaten garantisi bulunan bir disk için bu zahmetlere girmek yersiz olacakyır). Yazılımsal olması durumda zaten düzeltilmiş Hdd sonrası bu hatada ortadan kalkacaktır. Ancak bilgisayarınız zaten yeni bir bilgisayar olduğu için sizin burada yapmanızı gerektirecek bir tespit/düzeltme/onarım olmadığı ortaya çıkıyor. Garanti hakkınzıdan yararlanmak için sorununuzu kısa ve güzel bir tarifi ile ("bilgisayar kapandıktan sonra tekrar açınca windwos beklenmedik bir kapanmadan kurtardı diyor", "kafasına göre kapanıyor" vs gibi net ifadeler ile) teknik servise başvurursanız onlar sizin adınıza tüm problmeleri ortadan kaldıracaklardır. Muhtemelen Hdd niz değiştirilecektir, öncesinde yedekleme almak isteyebilirsiniz diye belirteyim. Hdd değişiminden sonra sorununuzun düzeleceğini umuyorum ki, teknik servis gerekli görürse arızalı bulduğu diğer donanımları da değiştirecektir. Aklınıza takılan bir nokta var ise veya teknik servis sonrası bu veya başka sorunlarınız devam ederse mesaj atabilirsiniz. Geçmiş olsun, kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 8 Eylül 2016; 22:19:51 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.