Şimdi Ara

Bilgisayarım çok yavaşladı - Donanımsal mı Yazılımsal mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle selamlar, uzun süredir geyiğe vermiştim kendimi az da olsa donanım ile ilgileniyordum. Şöyle böyle gidiyordu pc, sabahtan bilgisayarda en ufak bir problem yoktu, zaten genelde 2 oyun oynuyorum Counter Strike Source ve Uefa Cl 06 - 07. Gündüz ikisiyle de en ufak bir problem yaşamadım. Akşama doğru bilgisayarı açıp Css oyunun açtığımda 9 fps aldığımı gördüm (normalde 70 + fps aldığım bir haritada) bunun üzerine ısıları kontrol ettiğimde işlemcinin 74 derece olduğunu gördüm. Hemen kapattım kasayı açtım ve gerçekten inanılmaz tozlanmış olan işlemcimin üzerini temizledim, fanını geri taktım tekrar açtım fakat sorunum devam etti. Tekrar açtım tam düzgün olarak temizledim, ekran kartını da çıkartıp temizledim zaten çok tozlanmamıştı. Son çare olarak bir de elektrik süpürgesiyle işlemcinin üzerini temizlemeye çalıştım gayet temiz duruyor şu an. Sıcaklık masaüstünde 48- 50 derece civarı (işlem yokken, daha önce de böyleydi değerler yüksek gözükebilir) Oyun açtığımda 60 - 62 dereceyi buluyor ki bu da alışagelmediğim birşey değil şahit olmuştum daha önce de defalarca. Kafamı karıştıran birkaç şey var. İlki kasadan biri küçük biri normal 2 vida çıktı, normal vida kasayı değiştirirken eski kasadan kalma diye düşünüyorum çünkü vidasız bu, (eski kasada ekran kartını kasaya montelediğim vidadan) en azından öyle umuyorum. Küçük vida hakkında en ufak bir fikrim yok, biraz bakındım ama bir tahmin yaratamadım.
    Son olarak ekleme gereği duyduğum, Uefa Cl çok kastırıcı bir oyun değil, onu açtığımda anormal bir durum yaşamasam da daha önce yine sorunsuz oynadığım Test Drive Unlimited oyunu daha menüsünden inanılmaz kastırma yapıyor.
    Ne önerirsiniz, format atmayı denemek iyi bir çözüm olur mu ? Yoksa servise mi götürmeliyim? (Virüs taraması yaptırmadım, uzun sürüyor diye şimdi başlatıyorum hemen ama bence uzak bir ihtimal)

Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler

• virüs olabilir.

son günlerde vbs virüsleri yaygın. eğer pcne usb bellek takmışsan ondan bulaşmış olabilir.
    eğer virüsse ram den çalarak pc nin performansını düşürmüş olabilir.
    bence ilkin güncel bir antivirüs ile tarama yap.

olmazsa diğer yoları denersin.
    1-2 gündür şöyle bir errorle karşılaşıyorum :

( Microsoft Visual C++ Runtime Library

Runtime Error !

Program: c:\PROGRA-1\mcafee.com\mps\mscifapp.exe

This application has requested the Runtime to terminate it in an unususal way. Please contact the application's support team for more information)

Bütün güncelleştirmeler yüklüymüş öyle diyor bu arada antivirüsüm
    Birazdan Support center'a yollayacam heralde hata raporunu, Scan yapıyorum kastırmaya başladı msn falan da başladı hata vermeye

Cevap için tşk bu arada

• Anti virüs de birşey çıkmadı, birazdan formatlayacam windows yüklü hard diski..
    Yine düzelmezse diğerini de , o da olomadı servise kadar yolu var
  • Evet bende takmıştım arkadaşın taşıma belleğini vbs virüsü bulmuştu NOD32 sil dedim fakat tam silememişki carbon da oyun bi anda donuyodu sonra formatladım bulan arkadaşlar varsa antivirüsleri böle takılmalar ve donmalar yaşanırsa format atsınlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flywer -- 18 Mayıs 2007; 13:59:07 >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.