Bilgisayarım yeni format attığım halde çok uzun sürede açılıyor. Windows XP logosu çok uzun süre kalıyor. Dolma işareti 14-15 kere gidip geliyor. Yapabileceğim bir şeyler var mı?
Bilgisayarının hakkında biraz bilgi işletim sistemi ayrıntı lütfen :))
ne ayrıntısı yaw sen benim dediklermi yap o XP logosunun altındaki mavi şey 1 defa geçer.Bigisayarım/C/Windows içine gir prefect dosyasını sil Pc hızlansın en fazla 30 sn içinde açılsın bu deklerimi 2-3 günde bir prefect dosyasını sil çünkü PC'yi her açılışta prefect klasörünü geri getirecektir
bende de aynı sorun vardı hatta seninkinden daha da fazlaydı, 2 dkka falan bekliodum bazen yeni bi harddisk aldım şimdi canavar gibi
quote:
Orjinalden alıntı: nadirgurece
ne ayrıntısı yaw sen benim dediklermi yap o XP logosunun altındaki mavi şey 1 defa geçer.Bigisayarım/C/Windows içine gir prefect dosyasını sil Pc hızlansın en fazla 30 sn içinde açılsın bu deklerimi 2-3 günde bir prefect dosyasını sil çünkü PC'yi her açılışta prefect klasörünü geri getirecektir
Arkadaşın yazdığını okumadın herhalde bilgisayara yeni format atmış. prefect silse ne silmese ne ? Güzel bişey öğrenmişsin de söyleyeceğin yer burası değil.
arkadaşlar şimdi benim anlamadığım bi olay var prefect bunu tmmen mi silicez yoksa içindeki dosyalarımı silicez ??
prefect!! hım.. bakın yeni biş daha öğrendim.. ben bunu bilmiyordum mesela.. tşk..
format atmana rağmen geç açılıyorsa sorun donanımsaldır.Ram,harddisk veya işlemciden kaynaklanıyor olabilir.Özellikleri yazsaydın daha net cevap yazabilirdik.
benimde aynı sorunum wardı. attım bir format aldım bir ram kökünden çözdüm ha bu arada hard diskin eski ise bad sector olabilir. bu da bilgisayarı yavaşlatmakta başta gelen sebeplerden birisi...
pc inde çok fazla donanım varsa açılışta bunlar açışta pc tarafından tanınmaya çalışıldığı için açılma biraz yavaşlıyor.yani çok fazla ıvır zıvır takılı ise pc in de bu normaldir.
AMD 2000, 80 GB HDD, 512 RAM kullanıyorum. Bunlar 2 senelik parçalar. Bu problem yeni başladı.Genelde Windows logosunun altındaki işaret 7 kerede açılıyordu. Fakat şimdi öyle değil.
Başlat Menüsünden Çalıştır'ı tıkla. Açılan pencereye msconfig yaz ENTER ile giriş yap. Açılan pencerenin üst tarafında bulunan menülerden En Sağda Bulunan Başlangıç yazan yere tıkla. Ve Listede Gördüğün İşaretli Olan Programlardan işaretleri kaldır. Bunu Yaptıktan Sonra Uygula Tamam yolunu izleyerek ilerle. Makina Yeniden Başlatılsın mı Daha Sonra mı diye seçenekler çıkacak. Eğer o an işin varsa daha sonra dersin ama işin yoksa şimdi yeniden başlat dersin. Makinanın biraz daha hızlandığını göreceksin.
Birde msconfig içinde Hizmetler diye bir menü var. Buradan da Windows Güvenlik Duvarı / Internet Bağlantı Paylaşımı (ICS) yazan dosyadan işareti kaldırırsan biraz daha performans sağlayabilirsinç
quote:
Orjinalden alıntı: türkmenem
arkadaşlar şimdi benim anlamadığım bi olay var prefect bunu tmmen mi silicez yoksa içindeki dosyalarımı silicez ??
dosyayı değil,iiçini boşaltıcan aynı zamanda recent ve tempin içini boşaltırsanda makinen hızlanır. ama diğer arkadaşalrın dediği çok doğru. prefectle iligili olamaz format sonrası....
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme