bilgisayarın power düğmesine bastıktan sonra kasadan 2 saniye aralıkarala uzun dıııt sesleri geliyor ve bilgisayarım BIOSu yükleyemiyor. Monitörde görüntü oluşmuyo. Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler..
ekran kartına bak kardeş veya RaM a kolay gelsin
quote:
Orijinalden alıntı: askkalp
ekran kartına bak kardeş veya RaM a kolay gelsin
Power Supply e bak.!!!! yanmış olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: MaSHrAbA
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: MaSHrAbA
Power'da bişe yok kasanın fanları çalışıyor, kasa hoparlöründen ses geliyor , ekran kartı ram çalışıyor...
bir şey olmadığını biliyorum aynısı bendede olmuştu psupply gerekli voltajı gönderemiyor ve o yüzden ne görüntü geliyor ne de başka bir şey sadece açılış sesi geliyor ondan sonra hatta görüceksin ilerde bilgisayar açılıp 3-4 sn sonra kapanacaktır . psuppleyi değiştir hatta 450 watlık kullan derim kolay kolay bir şey olmuyor .
quote:
Orjinalden alıntı: kastaniga
bilgisayarın power düğmesine bastıktan sonra kasadan 2 saniye aralıkarala uzun dıııt sesleri geliyor ve bilgisayarım BIOSu yükleyemiyor. Monitörde görüntü oluşmuyo. Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler..
Yeni bir donanım eklediysen eğer psu'un düşükse kaldırmuyor olabilir. Birde teker teker parçalaları kontrol et ...
quote:
Orijinalden alıntı: MaSHrAbA
bir şey olmadığını biliyorum aynısı bendede olmuştu psupply gerekli voltajı gönderemiyor ve o yüzden ne görüntü geliyor ne de başka bir şey sadece açılış sesi geliyor ondan sonra hatta görüceksin ilerde bilgisayar açılıp 3-4 sn sonra kapanacaktır . psuppleyi değiştir hatta 450 watlık kullan derim kolay kolay bir şey olmuyor .
quote:
Orjinalden alıntı: MaSHrAbA
Bilgisayar imzada olan bilgisayar değil... Fanlar çalışıyo... Bu uzun dııııııııt dııııııııııt (aralıkarla) sesinin anlamı yok mu ????
Bilgisayar imzada olan bilgisayar değil... Fanlar çalışıyo... Bu uzun dııııııııt dııııııııııt (aralıkarla) sesinin anlamı yok mu ????
Alıntıları Göster
ekran kartı ram da calısıyorsa işlemciye bi bak cıkart tak belki fan da uzerine tam oturmamış olabilir ondanda yapabilir
quote:
Orijinalden alıntı: askkalp
ekran kartı ram da calısıyorsa işlemciye bi bak cıkart tak belki fan da uzerine tam oturmamış olabilir ondanda yapabilir
Alıntıları Göster
ram leri kontrol et.
quote:
Orijinalden alıntı: ugur_tufekci_03
ram leri kontrol et.
Alıntıları Göster
eğer power supply ın yanmış olsaydı bilgisayar hiç açılmazdı, ekran kartında bir sorun olsaydı 2 uzun bir kısa sesi gelirdi, bu yüzden o hata bende de oldu 2 uzun beep sesi ve bilgisayara elektrik geliyo sonra tekrar kapanıyordu. bundan dolayı ram ler de sorun vardır tam yerlerin oturmammıştır. hadi kolay gelsin.
ses geliyorsa ya ekran kartı yada ram hatası veryor başka ekran kartı varsa ram varsa onunla dene kesin ondandır
quote:
Orijinalden alıntı: guzel_yuz
ses geliyorsa ya ekran kartı yada ram hatası veryor başka ekran kartı varsa ram varsa onunla dene kesin ondandır
quote:
Orjinalden alıntı: guzel_yuz
ewet... bunlardan deilse de i$lemcidendir... sen aç bi kasanın içini... parçaları tek tek söküp tak... hatta önce sadece gerekli olanları tak... bööle tek tek taka çıkara dene bakalım... umarım yardımı olur...
quote:
Orijinalden alıntı: basskul
quote:
Orjinalden alıntı: guzel_yuz
ewet... bunlardan deilse de i$lemcidendir... sen aç bi kasanın içini... parçaları tek tek söküp tak... hatta önce sadece gerekli olanları tak... bööle tek tek taka çıkara dene bakalım... umarım yardımı olur...
Alıntıları Göster
aynı sorun benim ve arkadaşların başına geldi. RAM veya RAMlaeını yuvasından çıkar tekrar tak. Düzelecektir. eğer düzelmesse, ekran kartını da çıkar tak.
quote:
Orijinalden alıntı: *Lazrail*
aynı sorun benim ve arkadaşların başına geldi. RAM veya RAMlaeını yuvasından çıkar tekrar tak. Düzelecektir. eğer düzelmesse, ekran kartını da çıkar tak.
Alıntıları Göster
dıııııııııtt dıııııııııııııııt dıııııııııııııııııt diyorsa ramden dıt dı dııt derse ekran kartından dır pc ci
quote:
Orijinalden alıntı: Expose
dıııııııııtt dıııııııııııııııt dıııııııııııııııııt diyorsa ramden dıt dı dııt derse ekran kartından dır pc ci
Alıntıları Göster
özellikle ram slotunu değiştir, ben ram yerinden oynamış bir makinayla 1 ay uğraşmıştım....
quote:
Orijinalden alıntı: sch
özellikle ram slotunu değiştir, ben ram yerinden oynamış bir makinayla 1 ay uğraşmıştım....
Alıntıları Göster
seninkide guzelmiş kardeş 1 ay boyunca RAM a bakma aklına gelmedimi ilk bakacagın RAM EKRAN KARTI İŞLEMCİ olmalıydı :))))
quote:
Orijinalden alıntı: sch
Alıntıları Göster
sorun büyük ihtimalle ramlerdedir. başka bir ram takıp açmayı dene
quote:
Orijinalden alıntı: morbid
sorun büyük ihtimalle ramlerdedir. başka bir ram takıp açmayı dene
Alıntıları Göster
ekran kartı yada ram derim ben
quote:
Orijinalden alıntı: ubyz
ekran kartı yada ram derim ben
Alıntıları Göster
ram ve ekran kartı eğer bu ikisi de olmuyosa işlemciyide bi kontrol etsen iyi olur
çift ram varsa birini çıkart yada yer değişitir genelde işe yariyo