|
|

|
|
Mesajı Yerinde Gör
büyük ihtimalle win10 sorunu. 5ghz gören adaptör aldım, onda 5ghz görüyordu. onda bile kafasına göre bazen 30 bazen 80 takılıyordu. şimdi hiç görmüyor 5ghz. cmd'den driverlara bakıyorum a-b-c-n-ac hepsini destekliyor. sorun windowsta, onların forumlarda da klasik cevaplar dönmüş durmuş. işin bokunu çıkardı microsoft. 100gram telefonda hiç sorun yaşamadım şu windowwsta 70 kere format attım. yok. |
Bilgisayarım 5 GHz Frekansını Görmüyor: Nedenleri ve Çözümleri
Bilgisayarınızın 5 GHz WiFi frekansını görmeme sorunu, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. İşte bu sorunu gidermek için bazı adımlar:
Yönlendirici Desteği Kontrol Et: Yönlendiricinizin çift bant (2,4 GHz ve 5 GHz) desteği olduğundan emin ol.
Adaptör Sürücülerini Güncelle: Bilgisayarınızın WiFi adaptörü sürücülerinin güncel olduğundan emin ol. Eski sürücüler, 5 GHz frekansını görmeyebilir.
Frekans Ayarlarını Kontrol Et: Yönlendiricinin ayarlarında, 5 GHz frekansının etkinleştirildiğinden emin ol.
Kanal Ayarlarını Değiştir: Yönlendirici arabiriminde, 5 GHz frekansı için farklı bir kanal dene. Bazı kanallar diğerlerinden daha kalabalık olabilir ve bu da bağlantı sorunlarına neden olabilir.
Harici Bir WiFi Adaptörü Kullan: Bilgisayarınızın dahili WiFi adaptörü 5 GHz'yi desteklemiyorsa, harici bir adaptör kullanmayı dene.
Güvenlik Ayarlarını Kontrol Et: Yönlendiricinizin güvenlik ayarları, 5 GHz frekansıyla ilgili sorunlara neden olabilir. WPA2 veya WPA3 güvenlik protokollerini kullanmayı dene ve karmaşık bir parola belirle.
Donanım Sorunlarını Gider: Bilgisayarınızın veya yönlendiricinizin donanımında bir sorun olması da 5 GHz frekansını görmeme sorununa neden olabilir. Bağlantıların gevşek olup olmadığını veya herhangi bir hasar olup olmadığını kontrol et.
Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra hala 5 GHz frekansını görmüyorsan, sorun bilgisayarının veya yönlendiricinin kendisiyle ilgili olabilir. Bu durumda profesyonel yardım alman önerilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
SİSTEM 1 Cooler Master Case PRO5 /Ryzen7 5700X 3.4 GHZ /NOCTUA NH U 12SE/ ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO/ /Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6700 10 GB /GSKILL FlareX DDR4-3200Mhz C14 32GB (4x8GB) /Samsung 970 PRO 512 M.2 SSD /Samsung 850 PRO 512GB Sata3 SSD /Samsung 320GB 7200RPM 16MB SATA2 HDD)SamsungHD154UI 1.5TB HDD /Seasonic GX Focus Plus 850W 80+ Gold /Viewsonic XG2401 24"1ms 144HZ
SİSTEM 2 KASA Corsair Carbide Spec-Delta RGB AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz-4.4GHz, 19MB, 65W. ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II. KINGSTON Beast Black Dual KF432C16BBK2/16TR DDR4-3200Mhz 32GB (4x8GB) C16 (16-18-18) 1.35 V. Samsung 980 NVMe M.2, 500 GB SSD, 3.500 MB/sn Okuma, 3.000 MB/sn Yazma. Seasonic Focus Plus 750W |
|
|
Merhaba, Bende Toshiba Satellite P850 laptop var. 5ghzyi desteklemesi için wifi cardları aldım ama ikisinde de çalıştıramadım. Aldığım kartlardan biri Intel Dual Band AC 7260 ve diğeri Qualcomm Atheros AR5B22. Driverları sorunsuz bir şekilde yükledim, çalışmadı. Son sürümlerine güncelledim yine çalışmadı. Sadece 5ghz değil, wifi hiç açılmıyor. Laptopun içinde olan Intel Cenrino Wireless-N 2230. Sadece bu wifi kartı ile wifiyi açabiliyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek kimse var mı? Ne yaptıysam wifiyi açamadım. Normalde laptop 5ghzyi desteklemiyorsa sadece 5ghz görünmezdi ama wifi özelliği hiç açılmıyor. Tüm cihazlarımdan 5ghzye bağlanabiliyorum. Sırf bu yüzden laptopu değiştirmek istemiyorum. |
|