Şimdi Ara

Bilgisayarı bozdum yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    8gb ram
    500 watt thermaltake modüler psu
    İ7 3770
    Gtx 465

Yeni ekran kartı alıp taktım gtx 680

Tuşa bastıgımda power fanı azıcık dönüp durdu sistem açılmadı tekrar denedim yine aynısı oldu.
    Daha sonra denedigimde ise hiç birşey olmadı. Prizden çekip taktım fanlar hafifçe dönüp duruyor sistem açılmıyor. Eski kartımı taktım tekrardan durum aynı.
    Psu nun arkasında ışık var prize taktıgımda yanıyor. Ekran kartını monte ettigimde ekran kartının üzerindeki ledler yanıyor. Fakat bilgisayar açılmıyor. Acaba anakart mı yandı yoksa powerda mı sorun var anlayamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşım anakart ile kasa baglantilarini yani vida vs tekrar tak ve dene. Ayrıca bu işleri yaparken statik elektrik olayına dikkat et. Sonucu yazarsan sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myhidir -- 19 Şubat 2016; 8:26:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Canok

asrock b75m anakart
    8gb ram
    500 watt thermaltake modüler psu
    İ7 3770
    Gtx 465

Yeni ekran kartı alıp taktım gtx 680

Tuşa bastıgımda power fanı azıcık dönüp durdu sistem açılmadı tekrar denedim yine aynısı oldu.
    Daha sonra denedigimde ise hiç birşey olmadı. Prizden çekip taktım fanlar hafifçe dönüp duruyor sistem açılmıyor. Eski kartımı taktım tekrardan durum aynı.
    Psu nun arkasında ışık var prize taktıgımda yanıyor. Ekran kartını monte ettigimde ekran kartının üzerindeki ledler yanıyor. Fakat bilgisayar açılmıyor. Acaba anakart mı yandı yoksa powerda mı sorun var anlayamadım.

Bu Sorunun ihtimalleri birden çok o yüzden adım adım ilerlemen gerekiyor.

1- kasayı yan yatır güç kaynağının anakart üzerindeki güç girişlerini tamamen sök 2-3 dakika bekle
    2- ramlerini sök statik elektriğini al (google amcaya sorarsan yardımcı olacaktır)
    3- ekran kartı ve diğer parçaların takıldığı slotlara tamamen oturduğundan emin ol
    4- güç kaynağının kablolarını tekrar bağla ve bilgisayarı açmayı dene ekrana gelen yazıları gözlemle sonucu buraya yaz.
    5- bu işlemlerden sonra hala sıkıntı devam ediyorsa güç kaynağın bozulmuş (bu gibi durumlarda güç kaynağı tek başına bozulabilirken aynı zamanda anakartıda beraberinde bozabiliyor)

Dediklerimi sırasıyla yap sonucu buraya yaz elimizden gelen çözüm önerilerinde bulunuruz.

Geçmiş olsun.

• Yeni anakart aldım güç girişlerini ve cpu yu taktım powrt tuşuna basınca fanlar hafif dönüyor ve duruyor. Sanırım güç kaynagı gitti. Fakat anlamadığım şey şu. Ekran kartını falan taktığımda ekran kartının ledleri yanıyor. Güç kaynagının arkasındaki ışık da yanıyor.

• Canok C kullanıcısına yanıt
    Buyuk ihtimalle psudan gelen akim yetmemis kaldiramayinca
    a kondensator sisirmistir veya patlatmistir

Psu degismek lazim bana kalirsa

Dogrudan kablolar da zarar gormus olablir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 19 Şubat 2016; 13:30:23 >
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Psunun içini açsam anlayabilir miyim dediginiz şeyi

Evet dediğim şey büyük ihtimalle gözle kontrol ile de anlaşılır Caplerde sızdırma varsa psu zarar görmüş diyebiliriz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    İçideki parçaların üzerlerinde plastigimsi şeylet var beyaz. Ama sanki birbirlerine degmesin diye konmuş gibi. İçlerinden mi aktı anlayamadım. Çünkü şekillerinde bi bozukluk yok

Şunlara benzer bir durum görebiliyorsan caplerde sorun vardır ki Göremiyorsan bile psu sağlam diyemezsin daha başka faktörler de var. Ayrıca 680 için daha da yüksek psu tavsiye edliyor

http://www.capacitorlab.com/visible-failures/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 19 Şubat 2016; 13:58:27 >
  • o güç kaynağıyla kullanmaya kalkma sakın yeni aldığın anakartıda bozabilirsin.
  • Şimdi yeni güç kaynagı da aldım yine açılmıyor. İşlemciyi takmayınca fanlar dönüyor. İşlemciyi takınca fanlar dönmüyor. İşlemci nasıl bozulabilir cidden aklım almıyor

• Her parçadan elimde 2şer tane oldu resmen. İstanbulda tanıdıgı bilgisayarcı olan var mı? Gidip parçaları denetebilecegim

• Başka bir işlemciyle de denedim yine açılmıyor kafayı yicem.
    Anakarta elektrik geliyor. Fakat tuşa basınca hiçbirşey olmuyor. İki anakart için de aynı şey.
    Arkadaşlar neden kaynaklanıyo olabilir.

Anakartın üzerindeki tüm güç kablolarını, bellekleri, BIOS pilini ve ekran kartını çıkartın.Bu şekilde 5 dk. bekleyin, sonra her şeyi geri takın.

Ama belleklerden bir tanesini takın bu sefer. Böyle bir deneyin bakalım.
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi bozuldu dedigim anakartımla bir daha denedim işlemci ekran kartı vs takılı. Sistem açılıyor ha görüntü gelmiyor yine fakat hiç açılmıyordu eskiden. Yeni aldıgım anakartta ise tık yok. Hiç tepki vermiyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.