Şimdi Ara

Bilgisayardan sonra kitap okuma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar normalde kışın çalışırım babamla yazın da işler pek olmaz evde olurum genelde. Haliyle de bilgisayara çok takılıyorum günde 4-5 saat hatta daha fazla. Sıkıntım bu süreçten sonra kitap okuyamamak yani kelimeleri yanlış okuyorum cümleler eksik kalıyor atlıyorum. Tekrar başa dönüyorum okuduğumdan bişey anlamıyorum. Beynimi nasıl boşaltırım acaba okumaya başlamadan önce?

• Hiç kimsenin tavsiyesi yok mu?
  • Okuduklarını kafanda canlandırmaya çalış,faydası olacağını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA_Erencan -- 20 Ağustos 2013; 0:26:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uA_Erencan

Okuduklarını kafanda canlandırmaya çalış,faydası olacağını düşünüyorum.

Yapıyorum zaten faydası da oluyor ama bilgisayardan geçince bir ağırlık çöküyor beyin ağırlaşıyor keza gözler de.
  • Geçen yıl benim de bu sorunu çektiğim oluyordu.Tekrar başa dönmenin yanında karakterleri de hatırlayamazdım.İnternet kullanımını azaltırsan sorunun azalabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 1 yıldır yaşıyorum bu problemi. Kahveye başlayınca 1 aylık falan çözüm oldu sonra ona da alışınca kesmiyor artık. Bütün gün pc+telefona bakınca sanki hayatı çakırkeyf yaşıyor gibiyim bir şekilde bu ikisini azaltmak lazım kesin çözüm için.
  • Kitap okumaya geçmeden önce yarım saat kestirirsen, kafan rahatlayabilir ve kitap okurken sıkıntı çekmeyebilirsin. Fakat en iyisi bilgisayar kullanımını azaltmak , 4-5 saat bilgisarda neye bakıyorsunuz ki

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pdf yi kitap yapma?
    10 yıl önce açıldı
    Hızlı okuma ve yks
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: NJP

Kitap okumaya geçmeden önce yarım saat kestirirsen, kafan rahatlayabilir ve kitap okurken sıkıntı çekmeyebilirsin. Fakat en iyisi bilgisayar kullanımını azaltmak , 4-5 saat bilgisarda neye bakıyorsunuz ki

Forumdayım sadece kestirmek iyi fikir ama uykum ağır baya uyanamama olasılığım var

@Rotarian kahveyi bende tüketiyorum ama pek bir faydasını göremedim

@Sentez* Çözüm öyle görünüyor okuduğum kitapta ASOİAF serisi olunca işler iyice karıştı o kadar çok karakter var ki kim düşman kim müttefik hatırlayamıyorum bile

• kahve icerim karanlikta

• Bilgisayarı azalt. Günde 1-2 saati geçme. Bilgisayardan sonra da gözlerini dinlenirmek için karanlık olsa daha iyi olur veya loş ışıkta yarım saat yat,uyuman şart değil,maksat gözlerin dinlensin. Sonrada kendine bir kahve yap ve kitabına başla. Ben böyle yaparım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AyHoştUlan

Bilgisayarı azalt. Günde 1-2 saati geçme. Bilgisayardan sonra da gözlerini dinlenirmek için karanlık olsa daha iyi olur veya loş ışıkta yarım saat yat,uyuman şart değil,maksat gözlerin dinlensin. Sonrada kendine bir kahve yap ve kitabına başla. Ben böyle yaparım.

Dün öyle yaptım sadece iki bölüm Dexter izledim arkasından terasa çıktım mahallenin ışıkları her zamanki gibi yoktu kafamı dinledim biraz bende işe yaradı
  • bilgisayarların hayatımıza ne kadar + etkisi varsa bilelim ki - etkileri de var eskiden ne sohbetler ne muhabbetler varmış şimdi bunlardan eser yok eskiden her insanın elinde bir kitap varmışmış şimdi ise sosyal ağların başından kalkamıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: demircisumeyra

bilgisayarların hayatımıza ne kadar + etkisi varsa bilelim ki - etkileri de var eskiden ne sohbetler ne muhabbetler varmış şimdi bunlardan eser yok eskiden her insanın elinde bir kitap varmışmış şimdi ise sosyal ağların başından kalkamıyoruz.

Eskiden insanlar metroda dergi kitap gazete okurdu şimdi imkanları olsa masaüstü bilgisayar sokacaklar içeri
  • Maalesef bende de aynı sorun var. Bilgisayardan önce kitap okumayı deneyebilirsin. Bilgisayar,telefondan sonra hiç okunmuyor gerçekten. Direk uyku bastırıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arrow.-

quote:

bilgisayarların hayatımıza ne kadar + etkisi varsa bilelim ki - etkileri de var eskiden ne sohbetler ne muhabbetler varmış şimdi bunlardan eser yok eskiden her insanın elinde bir kitap varmışmış şimdi ise sosyal ağların başından kalkamıyoruz.

Eskiden insanlar metroda dergi kitap gazete okurdu şimdi imkanları olsa masaüstü bilgisayar sokacaklar içeri

Eskiden bahsedelim tamam. Şu noktaya takıldım "eskiden her insanın elinde bir kitap varmışmış" şimdi, ülkemizde eskiden kitap okuyan sayısı bugünden az. Geçenlerde bir istatislik açıklandı, gecmise göre bir iyileşme var. Yani bizden öncekiler daha çok okuyordu demek yanlıştır . Arkadasın dediği gibi eskiden herkezin elinde kitap olmuş olsaydı bugün bir Japonya olurduk, en azından bilmem ne ablaların programları , izlivac komiklikler olmazdı

• Sabah kalkar kalkmaz kitap okumayı alışkanlık haline getir derim. Kalktıktan sonra ilk saat, altın saat oluyor. Yararını göreceğine eminim PC'ye bile oturmak istemeyebilirsin. Çünkü zihnini canlandıracaktır ilk saatte okudukların.
  • İki gün pc başına geçmediğimde o kadar rahat kitap okuyorum ki. saatlerce monitöre baktıktan sonra bende okuyamıyorum
  • quote:

quote:

quote:

Eskiden bahsedelim tamam. Şu noktaya takıldım "eskiden her insanın elinde bir kitap varmışmış" şimdi, ülkemizde eskiden kitap okuyan sayısı bugünden az. Geçenlerde bir istatislik açıklandı, gecmise göre bir iyileşme var. Yani bizden öncekiler daha çok okuyordu demek yanlıştır . Arkadasın dediği gibi eskiden herkezin elinde kitap olmuş olsaydı bugün bir Japonya olurduk, en azından bilmem ne ablaların programları , izlivac komiklikler olmazdı

İyileşme olması güzel ama ben hatırlıyorum Ankara'da metroda milletin elinde gazeteler ağırlıktaydı. Kitap ta vardı ama gazeteler daha ağır basıyordu gerçi.

Genelde yatmadan önce ve gün içerisinde okuyorum ben ama sabah kalktıktan sonra okumayı da denerim artık. Sağol tavsiye için.

• quote:

quote:

quote:

quote:

İyileşme olması güzel ama ben hatırlıyorum Ankara'da metroda milletin elinde gazeteler ağırlıktaydı. Kitap ta vardı ama gazeteler daha ağır basıyordu gerçi.

Genelde yatmadan önce ve gün içerisinde okuyorum ben ama sabah kalktıktan sonra okumayı da denerim artık. Sağol tavsiye için.

http://www.youtube.com/watch?v=bGw8M6oLwQ8 3:30 dan sonrasına bak

• quote:

Orijinalden alıntı: Uplifting

quote:

quote:

quote:

quote:

http://www.youtube.com/watch?v=bGw8M6oLwQ8 3:30 dan sonrasına bak

İzledim tamamını, yarından itibaren uygulamaya başlarım çünkü adamın dedikleri çok mantıklı geldi." Günde 1 saat kitap okumak yılda 50 kitaba bedel " fikri de gerçekten çok sağlam

Bu arada senin nickin sanırım nereden geldiğini çözdüm

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.