Şimdi Ara

Bilgisayardan sim kart kullanarak sms gönderen devre

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayara bağlayacağım bir devreyle sim kart okuyup sms gönderebilmek istiyorum. Acaba mümkün müdür? SMS kodlarını filan bulabilir miyim? Böyle aynı anda birçok sim kartı bilgisayardan kullanabilmek istiyorum. Sadece SMS amaçlı.

Tahmin ettiğim kadarıyla operatörlerin SMS gönderip alırken kullandığı kodlar çok da karmaşık değildir, ancak bunları derleyip, uygun sinyallere çevirip anten vasıtasıyla gönderebilecek bir devre yapılabilir mi?

• Bu dediğiniz devreye GSM MODEM deniyor. Kendiniz yapamazsınız (pratikte), almanız gerekiyor. Her modeme bir SIM takılabildiğini düşünürsek, her SIM için ayrı modem almanız gerekiyor.

GSM modülleri satılıyor, Türkiye şartlarında en ucuzları 60 TL'den başlar.
  • Peki bunları aynı anda birden fazla sim kart çalıştırabilecek şekilde modifiye etmek mümkün mü?

Ayrıca kendiniz yapamazsınız demişsiniz, nedeni iyi derecede programlama gerektirmesi mi, programlama için gerekecek kodların ticari sır olduğu için açıklanması mı, yoksa elektronik devrelerinin çok karmaşık olması mı?

Ben de sıfırdan yapmanın çok zor olduğunu düşünüyorum ancak aklıma gelen şu; piyasada bulunan 2. el bir cep telefonunun devreleri kullanılarak yapılamaz mı? Mesela basit olması açısından bir Ericson A1018'i alıp, devrelerinin üzerinde birkaç oynama yapıp, bilgisayardan kontol edemez miyiz? Tek amacım bilgisayardan SMS gönderebilmek, arama yapma özelliğine ihtiyacım yok.
  • Arkadaşım senin ihtiyacın olan aslında GSM modülü, Bu modüller aslında her cep telefonunun içinde olan modüllerdir. ihtiyaçlarınıza göre çok çeşitli modeller mevcuttur. Ancak bunları Türkiye' de bulmak biraz zor. Bulduğunu farz ediyorum. ve bulduğun modülün üzerinde muthemelen PC ile bağlantı yapabileceğin bir arayüz (RRS232, JTAG vs...) olacak. ve sen bu arayüz üzerinden AT kodları denilen kodlar ile o gsm modülüne istediğin işi yaptırabilirsin. b ukodlar için de nerdeyse hiçbirşey bilmene gerek yok. bu modülleri nasıl aynı anda çalıştıracağın da ayrı bir konu tabi.
    Fakat şunu belirtmek isterim, eğer istediğin herhangi bir gsm operatörünü kullanmadan mesaj göndermek ise bu nasıl yapılır bilmiyorum. dikkat etmen gereken bir diğer nokta ise eğer bu modülleri yurt dışından getirtecek olursan bunları sanırım kayıt ettirmen gerekiyor(sanki telefon İmei'si gibi).
    Umarım işine yaramıştır daha detaylı bilgi istersen yada sormak istediğin herhangi birşey olursa sorabilirsin

Edit: Çoklu bağlantı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfcelik -- 10 Kasım 2009; 21:39:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: m.gunay88

Peki bunları aynı anda birden fazla sim kart çalıştırabilecek şekilde modifiye etmek mümkün mü?

Ayrıca kendiniz yapamazsınız demişsiniz, nedeni iyi derecede programlama gerektirmesi mi, programlama için gerekecek kodların ticari sır olduğu için açıklanması mı, yoksa elektronik devrelerinin çok karmaşık olması mı?

Ben de sıfırdan yapmanın çok zor olduğunu düşünüyorum ancak aklıma gelen şu; piyasada bulunan 2. el bir cep telefonunun devreleri kullanılarak yapılamaz mı? Mesela basit olması açısından bir Ericson A1018'i alıp, devrelerinin üzerinde birkaç oynama yapıp, bilgisayardan kontol edemez miyiz? Tek amacım bilgisayardan SMS gönderebilmek, arama yapma özelliğine ihtiyacım yok.

GSM malumunuz radyo frekansı üzerinden çalışır. Ayrıca GSM şebekesinde kullanılacak cihazı kaydettirmeniz gerekir, benzersiz bir kimliği (IMEI) olmalıdır. Bunu da evdeki imkanlarla YA DA parça parça satın alarak yapmak imkansızdır, donanımı yapsanız bile gerekli izinleri alamazsınız. İşte bu yüzden hazırını alacaksınız.

---

Cep telefonu kullanmak çok mantıklı ve yapılan bir çözüm. *BAZI* telefonların kolayca bilgisayara bağlanıp GSM MODEM olarak kullanılması mümkündür. Hurda niyetine alacağınız eski Ericsson, Nokia ya da Siemens telefonlarla istediğiniz gibi birşeyler yapmanız mümkün. Hangi modellerle bu yapılabiliyor derseniz araştırmanız lazım, ben bilmiyorum. Misal Sony Ericsson T310 ile yapılıyordu, ben yaptım ve çalıştırdım. Elimdeki diğer (daha eski) bir telefon olan A3618 ile mümkün değil ama. Ondan daha eski T10 T20 gibi modeller yapabiliyor ama, kısaca eskilikle alakası yok. Genellikle FAX alabilir diye gösterilen telefonlar bu işi yapıyorlar ama kesinlik yok.

• ericsson t65 bu iş için ideal. tecrübe ile sabittir.
  • sony ericson w910i kendi programı ile sms alıp gönderebiliyorsun + sınırsız sms paketi tadından yenmez
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet bir cok kisi t10 kullanıyor yalnız bildigim 2 adet olması gerektigi, bir sey daha var rs kablosunun bilgisayara baglanması ve komutlarla haberlestirmen lazım yani modülün dili attention command diye gecer

at ile baslar hepsi

SmsMesajTx : SerOut2 modem_tx,modem_baud,["AT+CMGF=1",13] ' Mesaj Formatı TXT için
    Pause Bek100

SerOut2 modem_tx,modem_baud,["AT+CMGS=",34,"90532XXXXXXX",34,",145",13]

SerIn2 modem_rx,modem_baud,5000,msghata2,[wait(">")]

Pause Bek500

SmsData = "A" ' Gidecek Mesaj

For addr= 0 TO 159
    SerOut2 modem_tx,modem_baud,[SmsData]
    Next addr

Pause Bek500

SerOut2 modem_tx,modem_baud,[26] ' CTRL+Z

SerIn2 modem_rx,modem_baud,35000,msghata2,[wait("+CMGS")]

msghata2: SerOut2 modem_tx,modem_baud,["ATH",13]
    Pause Bek500

Return

antraktan aldım simdi

gibi komutlar yazılımda gonderilir pic programıyla ...
    tavsiye: herhangi bir universitenin haberlesme bolumune gidersen daha verimli calısabilirsin..ozellikle baglantılarda rs kablosu, rx tx baglantıları dogru baglanmalı. mezun olalı cok oldu yap desen bir hafta ugrasırım su an , bitirme tezidir bunlar sen üniversitelere ugra derim . ama zor degil mümkündür yani. basladımı gerisi gelir.. kolay gelsin bitirince yazdıgın yazılımı paylasırsan sevinirim..

• Ben de zaten Yeditepe Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde okuyorum, bölümdeki asistanlardan birine sordum, GSM dersi veren bir hocayı tavsiye etti, görüşeceğim kendisiyle.

GSM Modül kullanmak çok masraflı, zira ben aynı anda onlarca kartı birden çalıştıracak bir devre istiyorum ve bunun için onlarca GSM Modül almam gerekir ayrıca çok büyük yer kaplar.

Sıfırdan bir devre yapmak programlaması hariç çok zor değil ancak arkadaşın da dediği gibi sıfırdan yapılan bir devreye IMEI numarası almak oldukça zor hatta belki de yasalar gereği mümkün değil.

Onun yerine ilk aşamada aklıma gelen eski bir cep telefonu kullanmak. Mesela 10 liraya filan Ericson A1018 tarzı telefonlar bulabilirim. Aklıma gelen en basit yöntem bu telefonun tuş takımı girişlerine bilgisayardan sinyaller göndermek. Bu çok basit yapılabilecek bir modifikasyon. Mesela mesaj menüsüne gelebilmek için bir defa YES tuşuna, iki defa aşağı yön tuşuna ve bir defa da YES tuşuna basmak gerekiyorsa, bunu bilgisayara programlayıp, mesaj yazmayı seçtiğimizde o tuşların karşılığı olan sinyaller otomatik olarak gönderilirse mesaj menüsüne girilmiş olur. Sonra her girilen harf için uygun tuşa uygun sinyal gönderilirse mesaj girilir ve gönderilebilir.

Ayrıca ekrana giden sinyalleri çözebilirsem ki biraz uğraşmayla A1018 gibi tek satırlı basit bir telefonun çözülmesi kolaydır herhalde, ekrana gelen sinyalleri bilgisayara gönderirim ve ekranda yazılacak yazı bilgisayarda görülebilir ve telefonun yönetimi çok kolay olur. Ayrıca devrenin güç beslemesini de bataryadan değil, kendi hazırlayacağım devreden veririm ve böylece dışarıdan bağımsız bir devre olur.

Bu şimdi ilk aşamaydı. Daha sonraki aşama ise, mesela böyle 10 tane devreyi birlikte çalıştırmak olabilir, hatta her bir telefonun kendi üzerindeki anteni söküp aletin dışına takıp daha endüstriyel bir ürün yapılabilir.

Daha sonraki düşündüğüm şey ise, telefonun devre kartını sıfırdan taklit ederek hazırlamak. Ancak hazırlayacağım her devre için bir IMEI gerekiyor, bunun için ise, elimde bulunduracağım atıl durumdaki telefonların IMEI numarasını kullanabilirim bence. Ama bu aşama oldukça zor çünkü telefonun gönderdiği sinyaller belli bir şifrelemeden geçiyor ve IMEI numarası da birlikte gönderiliyor galiba, bunu hazırlamak oldukça iyi bir programcılık bilgisi gerektirir ve daha ileriki aşamalarda düşünülebilecek bir yöntem.

Fikirlerinizi bekliyorum,

SAYGILAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.gunay88 -- 14 Kasım 2009; 19:33:57 >

• Tam aradığım gibi birşey, galiba benim söylediğim yöntemlere benzer şekilde yapmışlar galiba. Çok teşekkür ederim
  • Kolay gelsin, iyi çalışmalar.
  • siteyi geliştirmek fikir bekliyoruz arabakolay.com
  • Hocam verdiğin linkteki devreyi iyice inceledim, ama o devre sadece 1 ve sıfırlardan oluşan bir mesaj gönderiyor, ondan dolayı sistemi biraz değiştirmek gerekiyor. Bu bir ve sıfırlar da devre üzerindeki röleleri sürerek bağlı olan aletleri kontrol ediyor
  • Bit değil de bit dizisi yollayabiliyor muyuz diye bir incele. Sen 0/1 röle attırmak yerine 00AAh gibi seri yollayacaksın.
  • Nokia telefonların fbus/mbus veriyolunu kullanabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.