Şimdi Ara

Bilgisayardan anlayanlara soru

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Rust oyuncusuyum. AMD onboard işlemcim var, apu olarak kullanıyordum senelerce.
    geçen sene 2gb bir ekran kartı aldım.

Yanlız ben oyunu düşük grafikte oynadığım zaman FPS hiç değişmiyor gibi. Sanki yine onboarddaki ekran kartı kullanılıyor gibi geliyor.(35-40)
    Oyun içerisinde grafikleri arttırdığım zaman da, grafikler iyi bir şekilde yine aynı fps i alıyorum (35-40)

Kısaca : Ben ekran kartını 60 70 fps alayım diye değil, 50-55 fps alayım, yine düşük ayarlarda olsun, sadece işlemciye çok yük binmesin ki akıcı oynayayım kafasıyla almıştım.

Genel olarak mantık mı yanlış? Yoksa cidden oyun içinde düşük grafikteyken hala onboard un ekran kartını mı kullanıyorum. Bunu nereden anlarız, bu konuyu nereye açmalıyım ?

• Şüphelendiğim şey; ben oyun içinde grafikleri arttırana kadar sonradan aldığım ekran kartının devreye girmemesi gibi bir durum.
    Çünkü onboarddayken grafikleri iyileştirdiğimde fps 15 e düşüyordu. Ama ekran kartından sonra grafikleri iyileştirdiğimde fps düşmüyor, grafikler iyileşiyor.

Ben düşük ayardayken de yeni aldığım ekran kartının çalışmasını istiyorum.
  • başka bir oyunda denedin mi durum yine aynı mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PONRO -- 10 Nisan 2020; 5:2:10 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • başka oyun oynamıyorum, dota da da fark edebilecek kadar değiişim olmuyor. onboard un gücüde dotayı full ayar oynatıyor çünkü :)
  • Aldığın ekran kartı ne ve kullandığın apu işlemci ne?

Ekran kartının ayarlarını yapıp driverlarını yükledin mi?

Ekran kartı ile açıldığına emin misin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • JustNaggy kullanıcısına yanıt
    oyun esnasında kart değişir mi? diye sormuş ya. bence ne ile açıldıysa onunla devam eder hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onboard ekran kartlı bilgisayarlar çok acayip. Laptoplar öyle oluyor genelde. Niye hala bu şekilde üretiyorlar anlamıyorum. Çok kötü yav, çok kötü, ben ordaki mühendis olsam asla yapmazdım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Omisis046 kullanıcısına yanıt
    Güç tüketimi açısından onboard ekran kartları değerli

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.