arkaadaşlarr bilenlerden yardım istiyorum kanadadan msn de görüştüğümüz bir arkadaş biligisayarında açık var biliglerini görebiliyorum ve dosyalarına bakabiliyorum dedi ve hakkattende bilmesi imkansız dosyaları söyledi virüs programı filan var ama bu açıkları nasıl kapatcam programmı yükliyecem eğer yükliyeceksem adı nedir bidde kullanıcı şifrem yoktu açılışta sorulandan onu koyuyum diyorum lütfen çözüm için yardım edin.
Dosya paylaşımını açmış olabilirsiniz ya da bir trojan olabilir sistemde...Bir firewall programı yükleyin mesela Comodo Firewall Pro. isteğiniz dışında hiç kimse bilgisayarınıza bağlantı yapamaz...
Paylaşımda olan dosyaların gözükebilir. Dosya paylaşımını kapatmak için şu komutları kullanabilirsin.
net share c$ /delete net share d$ /delete net share admin$ /delete
Yukardaki notları not defterine kaydedip uzantısını .bat olarak yaparsanız ve çalıştırırsanız paylaşımda olan sürücüleriniz paylaşıma kapanır. (c ve d yi örnek olarak yazdım sürücü harfine göre değiştirin)
Not defteriyle yapmak istemezseniz komut satırına (cmd) kodları tek tek yazarak da yapabilirsiniz ama uğraşmış olursunuz.