Şimdi Ara

BiLgisayarda KitLenme Sorunu ...!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sorunum Şu ; Kısa bir zaman önce kullanmış olduğum bilgisayarı yeniledim ve yeniledikten sonrada pcde kitlenme resetlenme sorunları oldu...ekran kartını çıkartıp ana kartan onboard vga kullandığım zaman hiçbir sorun yaşamıyorum,takıncada belli zaman aralığı ile kitleniyor pc şuan...

eski sistem ;

intel p4 2.8 işlemci
    intel 945gnt anakart
    oem 1gb ram
    320 gb samsung hdd
    sky star2 tv kartı
    asus EN7300GE PCI express 256 mb ddr2 turbo cashe
    Frisby 300W-24Pin, 2xUSB, 2xFan kasa

Yeni Sistem ;

intel core2Quad 2.40 Ghz 6600 işlemci
    intel DG31PR ana kart
    kingston 2 gb ram
    320 gb samsung hdd
    skystar 2 tv kartı
    asus EN7300GE PCI express 256 mb ddr2 turbo cashe
    Frisby 300W-24Pin, 2xUSB, 2xFan kasa

Not : ekran kartı iki kez servise gitti birincisinde kullanılmış ikinci el bir başka kartla değiştirdiler..ikincisinde servis birşey yok demiş ve bende pc yi alıp götürdüğümde 1 saat boyunca vga yı zorlayan bir 3D programla pc açık kaldı ama herhangi bir sorun çıkmadı orda..eve geldiğkten sonra 1 gün boyunca birşey olmadı ama ertesi günden itibaren gene saatleri farklı olmakla beraber ekran kirlenmeye başladı ve mecburen reset atıyorum...

benim anlamadığım ekran kartımı yetersiz geliyor yoksa ekran kartı yeni sistem içinmi uyumsuz...yakında kafayı kırıcam hatta ekran kartı turbo olduğu için zorlandığında ramdan kullanıp 512 olduğu için ramle ilgili sorun olmasın diye direk 2 gb ram aldım

Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler...!

• bu konuda cevap verebilecek kimse yokmu ?
  • Ram testi ve harddisk testi yapmayı denedin mi hiç?
    Harddiskten ya da ram den kaynaklanabilir.
    Memtest 2.0 ı bulup ramleri deneyebilirsin.Hard disk için de hd tune yazılımını kullanabilirsin.
  • ram yada hdd testi yapmadım çünkü kullanmakta olduğum ekran kartını çıkartıp anakarttan onboard vga kullandığım zaman bişey yok.ama ekran kartını takınca kitlenmeler oluyor ve dırrrrrrr diye bir ses çıkkıyor reset tuşuna basana kadar
  • pc az önce tekrar kitlendi ve gene aynı ses kısık bir sesle dırrrr yapıyodu kasanın kapağını söktüm ve sese odaklandım sesin geldiği yer belli değildi ama chipset aşırı derecede sıcaktı ! acaba kitlenmesine sebep bu olabilirmi
  • anakartınla ekran kartın arasında uyusmazlık olabilir.madem dier ekran kartını takınca oluyor,sorun ekran kartında.
  • Ekran kartının aşırı ısınmasından olabilir. Donanımının sıcaklıklarını gösteren programlar var (örn: Everest) onları kurup GPU sıcaklıklarına bak. Sorunu çözmek için ise ekran kartının driverini güncelleyebilirsin (Eski driveri düzgünce sildiğine emin ol). Kasanın içinde düzgün bir hava akımı oluşturmaya çalış. Anlattıklarımın hepsinin nasıl yapılacağı forumlarda ilgili başlıklarda yazıyor. En olmadı ekran kartını garantiye gönder. İnşaallah sorunun çözülür. Aynısı bana da oluyordu çok sinir edici bir durum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop donma problemi ...
    12 yıl önce açıldı
    Bilgisayarımın kasma sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dün kasa için 12 ' lik üçüncü bir fan aldım ve kasanın arka bölümüne taktım...chipset ve işlemciye doğru çalışıyo ve 24 saat oldu full çalışıyo pc hiçbir sorun çıkmadı...sanırım anakartta chipset aşırı ısınmadan dolayı böyle bi sorun yaşatıyor... havalar sıcak malum ...soğutma soğutma soğutma ! her pc ye şart....
  • anakart ekran uyumsuzluğu olabilir benimde öyle olmuştu ekran kartını değiştirince sorunum çözülmüştü
  • naaptın sen 300w yeter mi hemde markası frisby

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat.ksd -- 5 Ağustos 2008; 20:31:49 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.