Şimdi Ara

BİLGİSAYARDA DONMA VE TAKILMA SORUNU!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu konuyu forundaki bir başka bölüme yanllışlıkla açmıştım; arkadaşların uyarısı üzerine buraya taşıyorum...

ASUS P5LD2 SE Anakart
    İntel CPU 2.8 Ghz.
    Kingston 512 MB RAM
    Nvidia GForce 6200 TurboCache 256 MB Paylaşımlı Ekran Kartı
    80 GB SAMSUNG HDD...

Sistemimin genel olarak özellikleri yukarıdaki gibidir...

Yaklaşık olarak 3 aydan beridir bilgisayarda belirgin bir "Donma ve Takılma" görünmeye başladı... Bu sorun kendisini daha çok şu durumlarda gösteriyor...

1) Özellikle o anda çalışılan program sayısı arttıkça...
    2) Özellikle Görsel İçerikli Programlarla çalışıldığında... (Örneğin PaintDot NET, Google Earth...)
    3) Bilgisayarın açılışından sonra fazla zaman geçtiğinde...
    4) Halihazırda çalışılan programlarla belirli bir süre çalışmayı bıraktıktan sonra tekrar çalışma denendiğinde...

Yukarıda maddeler halinde belirttiğim durumlarda özellikle belirgin olarak kendini gösteren, ancak normalde de zaman zaman nedensiz olarak ortaya çıkan donma sorununun gerekçesini merak ettim ve araştırdım...

Kendimce aşağıdaki yöntemleri uyguladım!

1) CPU üzerinde bulunan Fan biraz sorunluydu (Aşırı ses yapıyordu ve randımanlı olmadığından sanırım ısı artışına neden oluyordu) ve Fanı yenisiyle 1 hafta kadar önce değiştirdim.... Şimdiki Fan daha sessiz ve CPU ısısını ölçtüğümde 45-50 derece arası bir değer gösteriyor ortalama olarak...
    2) Windowsa Format atıp tekrar kurdum ve Windows CD'si XP Pro SP2 iken Microsoft Update üzerinden SP3 Güncellemesi ile diğer tüm güncellemeleri yaptım..
    3) Başlangıçta çalışan programlardan gereksiz olanları başlangıç açılımından çıkardım...
    4) Ekran Kartı Driverini Son Versiyona güncelleyerek ekran yenileme hızını 75'e çıkardım...
    5) Sistem bakımı ve Onarımı yapan çeşitli programlarla rutin olarak işlem yaptım...

Yukarıda yine maddeleyerek anlattığım çözüme dair tüm uygulamaları yaptığım halde herhangi bir düzelme olmamıştır. Aynı Donma ve Takılma sorunu kendini göstermektedir.

Yine yukarıda çözüm için uyguladığım seçenekler dışında internettte önerilen "Overlock" yöntemini, BIOS Güncelleme Yöntemini ve Power Supply Değiştirme veya Fanını değiştirme yöntemlerini henüz uygulamadım...

Açıkçası bu yöntemleri uygulamakta da kararsızım...

Adı geçen sorun, nedenleri ve çözüm yolları ile ilgili olarak yardımcı olursanız memnun kalırım...

Şimdiden teşekkür ederim!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.