Şimdi Ara

Bilgisayarda 3D film izlenir mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
155.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yok ben bahsettiğim lcd tv ile beraberinde gelmişti
  • Bende dün samsung c750 aldım ama dediğiniz gibi henüz iyi kalitede bi 3d izleyemedim. nasıl yapılabileceğini detaylı anlatacak kimse yokmu. Filmi bilgisayar yada harici disk üzerinden izlemek istiyorum.

    Birde tv nin yanında monsters vs alien diye bi 3d çizgifilm verdiler. gerçekten mağazalarda çok güzel bi görüntü alıyorsunuz. Evde bunu bilgisaayrıma bluray disk okuyucu alarak çözebilirmiyim.
  • Ne yaptınız arkadaşlar yahu, renkli filmler (yeşil-kırmızı, cyan- kırmızı) anaglyph diye geçer.
    fazla takılmayın bunlara gözlerinizi bozarsınız, başınız ağrır, yazık olur...
    Yok ben kısa süreli izleyeceğim derseniz, önce renklerine uygun gözlüğü bulacaksınız. bunlarda yok hertzi 60 mış 120 miymiş farketmez.
    internette genelde red-cyan bol film bulabilirsiniz.fakat tavsiyem fazla uzun süre izlemeyin.

    bu hertz denilen nane, shutter gözlüklerle izlenebilecek formatta olan filmler için geçerlidir(interlaced). bunların gözlükleri elektronik gözlüklerdir. sırasıyla sağ ve sol gözü kapatarak yine sırayla ekrana verdiği sağ ve sol görüntüden gerekeni gösterir. işte bu noktada hertz devreye girer. bu işi ne kadar hızlı yapması gerektiğinin göstergesidir. hızlı yapmalı ki gerçekçi olsun.bende tüplü televizyonda 3d tv box kullanıyorum. televizyon 50 hertz.dolayısıyla kıprışmaları hissediyorum, gözüm yoruluyor. 3d tvlerin (türkiyedekilerden bahsediyorum) 200 hertz olma sebebi budur.polarize değillerdir. alakaları yoktur. sinemalardan boşuna gözlük almayın çalışmaz........polarize görüntüyü de siz evde yaratamazsınız.yani almayınnnn.

    bu shutter gözlüklerle izlenebilecek stereoscopic farklı şekillerde karşımıza çıkabilir. samsung formatı ile yurtdışında yine yaygın olan sharp birbirinden farklıdır.(standart isimlerini hatırlamıyorum sharp zaten stereoscopic movie makerda geçiyor; samsung sony falan yatay interlaced)

    aynı şekilde gözlük dahi kullanmadan izleyebileceğiniz televizyonlar yine yurtdışında mevcut. fakat hep aynı konuda kitlenceksiniz. yahu bunla hangi filmi açacağız?

    shutter (interlaced) dedikleri filmleri burada zaten 200 hertz 3d tvlerde açabilirsiniz.yalnız uyumlu blueray oynatıcısı ile beraber alırsanız. burada soru işareti şu:
    o zaman bu 3d diye sattıkları televizyonlar 3d değil. uyumlu sadece. işi blueray oynatıcı yapıyor. taktığınız gözlüklere oynatım sırasına göre hangisinin açılıp hangisinin kapatılacağı yani senkonizasyon bilgisini infrared olarak oynatıcı veriyor.(en son sorduğumda böyleydi) uyumlu televizyon ve senkron eden ve gözlüğe sinyal yollayan oynatıcı...bunlara uyumlu filmlere de internetten ve orjinal olarak ulaşmak mümkün.


    nvidia 3d olayını zaten kart ve gözlük olarak bir paket halinde veriyor. tak bilgisayara izle.(hertzin yiyosa...)

    sinemada işler çok farklı, zaten imax salonuna girdiğinizde anlıyorsunuz. ben ilk ankara beşer migrosta gitmiştim. fazla da yok zaten.
    imax görüntüyü polarize veriyor. internetten araştırın polarizenin bile 4-5 çeşidi mevcut. yok yatay,dairesel(reald)...

    xpand de elektronik gözlük diye biliyorum.yani shutter(interlaced).bunların salonları çok daha küçüktür.gözlüğü boşuna almayın ir sinyal veren başka bi kaynaktan kullanamazsınız. ir kodu tutmaz.

    ha yok bende ekipman var filmimi ben uygun formata çevireceğim diyorsanız stereoscopic olarak filmi bulacaksınız.ne demek bu? filmi herhangi bir playerda açtığında yanyana iki tane video oynayacak ya da iki ayrı video dosyası olarak bulunacak. sağ görüntü videosu ve sol görüntü videosu.
    işte stereoscopic player burada devreye girer. videoyu açarken yanyana görüntü mü yoksa ayrı iki dosya olarakmı açtıracağını söylersin.left image, right image ve ses dosyası. açtırdıktan sonra çıktı olarak ister yatay veya dikey interlaced görüntü(nvidia 3d ekipman ve shutter gözlük varsa), ister (yeşil-kırmızı, cyan- kırmızı) anaglyph veya başka türlü.artık elinde ne varsa.

    bunun video yapan özelliği olan programı da vardı. avi olarak kaydedersin, nerden istersen izlersin

    anlatacak çok şey var da yoldan geçen olarak bunlar çıktı.
    yanlışımız varsa düzeltin biraz zaman geçti üstünden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deliduduk -- 1 Kasım 2010; 16:25:32 >




  • gözluğu al ızle ama aynısını geçtım %50 bıle bulamazsın :D
  • tabi şimdi %50 bulamazsından kastımız out of screen görüntünün gücünde saklı. eğer cisim gözünün önünde zıplıyorsa ve net ise o zaman tatmin olursun. işte bunu sağlamak için 4 katlı bina boyunda perde kullanıyor. gümüş alaşımlı perde kullanıyor. çok güçlü projeksiyon kullanıyor. tabiki yanaşamazsın.
    bir de filmden filme fark var. teknik ve bilgi. bu alien denilen film ile mukayese edebilirsin. colorcode gözlükle bile güzel sayılır.
    ekranın büyük olacak arkadaş. yoksa out of screen alamazsın.
  • delı duduk arkadasım bu konuda harbıden pro bılgıye sahıpsın yanlız son soyledıgınde bısey kafama takıldı ben acer ın15 inc 3d laptopuyla (ki 1150tl idi) görüntü izledim .2 boyutu 3 boyuta cevirme isinde sadece dedigin gibi derinlik verebiliyor ama orjinal 3d görüntülerde ekran kucuk olmasına ramen gayet guzel (out of screeen) ekranın ıcınden cıkıyor hatta resimler bile .....amacım ukalalık deıl deneyımı paylasmak
    bide bir sorum olacak n vida vision +120 hertz monitor+nvida gt460 ekran kartı ıle oyunlarda out of screen almak mumkunmu
  • Deneyimin konusunda çok haklısın. out of screen gücü ekran büyüklüğüyle beraber ona olan uzaklığınla da doğru orantılıdır. bir çizim yapmaya çalıştım.cisimi gözümüzün 5 cm önünde dairesel olarak döndüreceğiz. fakat gördüğün gibi 30 santim mönitörde ancak 10 cm uzaklıkta çok ufak bir daire çizdirebiliriz. istenilen görüntü için ekran neredeyse 4 katına çıktı. işte bu noktada eğer cisim gözümün 5 cm önünde yaklaşık 5-6 cmlik çapta daire çizebiliyorsa bu etkileyicidir.fakat ekranla tam ortanda sadece ufak bir daire çizebiliyorsa bu normaldir.tamamen beklenti meselesi.



    Ekran kartına gelince gtx460 demek istediğini düşünüyorum. Görünen o ki nvidia 3d oyunlarda destekleniyor. filmlerde oos belli bölümlerinde effect olarak geçer veya geçmeyebilir veya sırf bunun için hazırlanmış bir film olabilir. uzattım. oyunlarla ilgili deneyim sahibi değilim. filmler üzerinden gidersek eğer oyuna bu tür sahneler işledilerse ekipmanın destekliyor. yani oos işlenmiş bir oyun var ise piyasada alman mümkün. ??? vardır muhtemelen olmasa yazık olur.

     Bilgisayarda 3D film izlenir mi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pervanem

    delı duduk arkadasım bu konuda harbıden pro bılgıye sahıpsın yanlız son soyledıgınde bısey kafama takıldı ben acer ın15 inc 3d laptopuyla (ki 1150tl idi) görüntü izledim .2 boyutu 3 boyuta cevirme isinde sadece dedigin gibi derinlik verebiliyor ama orjinal 3d görüntülerde ekran kucuk olmasına ramen gayet guzel (out of screeen) ekranın ıcınden cıkıyor hatta resimler bile .....amacım ukalalık deıl deneyımı paylasmak
    bide bir sorum olacak n vida vision +120 hertz monitor+nvida gt460 ekran kartı ıle oyunlarda out of screen almak mumkunmu


    3 günlük 3d vision sahibi biri olarak cevap vereyim: Evet. Bende gtx295 var. Mesela world of warcraft'da üstüne bindiğim dragon'un kuyruğu kamerayı yaklaştırınca ekrandan dışarı çıkıyor :) Oyunlarda müthiş bir deneyim gerçekten. 3d oynayan bir daha 2d oynayamaz kolay kolay. Şimdi eski sevdiğim oyunları tekrar oynamaya başlayacam. Özellikle COD MW2 single player denedim , oyunun resmen içinde hissettiriyor. Yarış oyunları ayrı bir zevk oldu.




  • delıduduk yıne bılgını konusturmuşsun tesekkurler haklısın.vision kullanmak ıcın fıyat performans dusunulurse ıdeal ekran kartı nedır?kullandıgınız ekran kartı olarak gtx460 olsa daha verımlı olurmuydu verdgımız fıyat farkına degermı üstadlarım
  • uyumlu ekran kartlarına nvidia sitesinden bakabilirsin kardeşim. aynı şekilde orada modeline göre oyun, uygulama, blueray 3d oynatma veya 3d resim gösterebilme becerilerine göre modeller sıralanmış. daha fazla para vermenin daha çok 3d verim alabileceğin anlamına gelmediğini düşünüyorum.amacına uygun olanı seçmende fayda var. bir de durum müsaitse oyun sevdalısı arkadaşlar asusun ve viewsonic 120 hertz uygun projeksiyonları var. onlara da bakmakta yarar var. şimdi internette side by side son 3d blueray filmleri bulmak yaygın gözüküyor. oyun dışında film de izleyeceğini ve bunun muhtemelen blueray olabileceğini, bilgisayarda bunu stereodcopic player veya benzeriyle çalıştıracağını (dualcore lara güvenme kasar."acer ın15 inc 3d laptopuyla (ki 1150tl idi)" nin blueray oynatısıcı yoktur. olsaydı kasardı, takılabilir,kulanan varsa bilgilendirmeli.) düşünmen lazım. daha verimli olayını 3d değil de oynayacağın oyuna göre seçmen gerektiğini düşünüyorum. şu anda oyunların çoğu yama yapılarak ??? 3d eklentilerle sürülüyor. 3d oyun pazara sağlam dağılacak. sonra kartın yetersiz kalmasın. arkadaşlar bilgileriyle tavsiyelerde bulunursa pek bi güzel olur...




  • cok tesekkurler tavsiyelrin ıcın saolsın bıraz arastırayım bende
  • peki bende projeksiyon cihazı var ve 80"gibi bir görüntü alıyorum duvarda elimdede real d gözlük var bunula sonuç alabilirmiyim acaba? ayrıca 3d olarak bi kaç format var sanırım yani bi bu renkli gözlükler bide polar olan gözlükler. bunların farkı nedir?
  • Elindeki real d ile projeksiyonundan hiçbir sonuç alamazsın. o renkli gözlükleri kullanabilirsin sadece(anaglyph diye arat film ararken.). 3d formatlarla ilgili konunun içinde açıklamalar mevcut.bi kaç değil çok çeşit var.
  • Nvidia 3d vision kullanan arkadaşlardan hangi monitörün olduğunu, hangi ekran kartıyla kullandıklarını, hangi 3d filmlerin olduğunu ve oyun ile birlikte performansının ne derece iyi olduğunu lütfen yazabilirlerse belki almak isteyen yada merak eden kişilerin kafalarında bir miktar bilgi oluşacaktır.Bende yerli olarak hiçbir yerde bulamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mersinaki

    Nvidia 3d vision kullanan arkadaşlardan hangi monitörün olduğunu, hangi ekran kartıyla kullandıklarını, hangi 3d filmlerin olduğunu ve oyun ile birlikte performansının ne derece iyi olduğunu lütfen yazabilirlerse belki almak isteyen yada merak eden kişilerin kafalarında bir miktar bilgi oluşacaktır.Bende yerli olarak hiçbir yerde bulamadım.



    Ben 2 haftadır bu sisteme sahibim. Ekran kartım gtx295, alalı 1 sene kadar oldu. Keşke daha önceden 3d vision alsaydım diyorum şu an..
    Monitörüm Samsung 22" 2233RZ 3ms 3D 120Hz - DVI. 1680x1050 çözünürlükte, fiyatı 570 küsüre geldi, yeni aldım gözlük ile beraber.
    Adres verilebiliyor mu bilmem ama gözlük ve monitörüwww.samsungevi.com'dan aldım. Toplam fiyatı tahminimden düşüktü, dayanamayıp 29 ekim arife akşamı siparişi verdim, 1 gün sonra, bayram tatilinde gözlük evime geldi. Ertesi gün Cumartesi sabahı da monitör geldi :)
    Full hd olan bir marka tercih edilebilir filmler için ama fiyatları 800-900'den başlıyor sanırım. Ben açıkçası monitörde 3d film seyretmek için değil oyun oynamak için aldım. İnanın bir filmin bir kaç karesinden alacağınız 3d hissini ve hazını bir oyunda yüzlerce kez alıyorsunuz ve elinizde sayısız oyun var.. Hesabını siz yapın. Ben resmen her oyunu 5 dk oynayıp 5 dk çevremi seyrederek geçiriyorum..

    3d filmler için 3dtv lazım diye biliyorum. Bu tvlerin de polariza gözlükleri oluyor. Nvidia da 3dtv play diye bir yazılım çıkarmış sanırım. Oyunları 3d tv'de oynayabilmeye yarıyor. Ama filmler için bu gözlük pek söz konusu değil gibi. Özel formatlarda bir takım videolar vardı ama ben pek beğenmedim. Yani bir Real D kalitesinde değildi. Bu videoları oynatan bir stereo player'ı da var cd'sinde. Açıkçası film için birşey beklemeyin ama gereği de yok zaten. 3d oyun oynayan biri bir daha 2d zor oynar, o kadarını söyleyeyim :)

    Oyunlardaki performansına gelince, işlemcim 2 yıllık dual core 6420 mi idi neydi unuttum bile.. Şimdiye kadar hiç bir oyunda full effect, max çöz. fps problemi yaşamadım desem yalan olmaz. Ben de alırken acaba oyunlar çok yavaşlar mı diye endişelenirdim ama alakası yok. Sadece Avatar oyununda hissettiğim bir fps düşmesi oldu (s3d modunda tabi), onda da hala rahat rahat oynanabiliyor (Oyun çok kısa sürdü kahretsin). Tahminimce 20-25 fps'e düşmüş olabilir, kontrol etme gereği duymadım hiç çünkü bu oyun 3dsiz oynanmamalı. Resmen içindesiniz.
    İşin en güzel yanı, oyunlarda 3d destekli bir oyun çıksa da oynasak demiyorsunuz, hali hazırda mevcut sevdiğiniz oyunların %90'ını otomatik olarak 3d'de oynayabiliyorsunuz, hem de sıfırdan oynar gibi.. İşin en güzel yanı bu bence. Çok oyun var ama herkes her oyunu beğenmez. Bir daha beğenebileceğiniz yeni bir oyun da kaç zamanda bir çıkar. Dolayısı ile geçmişte çıkmış ve beğendiğiniz, keşke benzeri çıksa da oynasak dediğiniz oyunları tekrar 3d ile sıfırdan oynar gibi oynayabiliyor olmanız süper bir şey.. Çantadan hangi oyunu çıkarıp kursam da tekrar oynasam şaşırıyorsunuz.
    Maddi gücü olan ve oyun oynamayı seven birinin oyunları gözlüksüz oynaması çok büyük bir kayıp.. Tomb Raider'daki mağaralar, dev heykeller, yarış oyunlarında üstünüze gelen yollar vs.. fps'lerde silahdaki gez göz arpacık arasındaki mesafeyi bile hissetmek manyak bir şey.. Kendimi resmen zamanda 20 yıl sonrasına gidip geleceğin oyunlarını oynuyormuş gibi hissediyorum :) Çok mu abarttım bilmiyorum ama beni bu derece çok etkiledi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XAER0 -- 11 Kasım 2010; 13:56:59 >




  • 3d destekleyen monitor ve gozluk lazim
  • Arkadaslar lg 55lx9500 tv ve beraberinde gelen gözlüklerle, hdmi ile bagladıgım bilgisayardan 3d film izlemek istiyorum. Left ve Right olarak 2 adet mkv dosyası indirdim. stereoscopic player ile side by side opsiyonunu seçiyorum ve tv den manual olarak buna uygun 3d modunu seciyorum. Bu sekilde izleyebiliyorum gibi ama görüntü çok küçük ve yatay bir hal alıyor. Bir yerde hata mı yapıyorum acaba?
  • Evet izlenir ben 3 aydır internetter 3d film izliyorum ve gerçekten güzel bir görüntü veriyor hatta bunla kalmadım kendi videolarımı da 3d yapıp izliyordum henüz internnetten 3d film izlemediysen 3dgozluk.com sitesinden fikir almanı tercih ederim
  • burda detayl bir şekilde anlatılmış,
    bir göz atmanızı öneririm,

    http://www.gozluk3d.com/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newonw1 -- 23 Aralık 2010; 11:12:39 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.