Şimdi Ara

Bilgisayara giren virüsten kurtulamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Malum repacker kadının sitesinden oyun indiriyordum o sırada bir gariplik sezdim, site bana biraz farklı geldi.Sonradan farkettim ki meğerse ben malum kişinin sitesine değil onun birebir çakması olan siteye girmişim yanlışlıkla.O sitede virüs saçan bir siteymiş, geç farkettim.Tabi ben bunu farkedince hemen pcyi windows defender ile tarattım fakat hiçbir zararlı yazılım bulamadı.Ardından malwarebytes'ı indirdim, rootkit taraması ile birlikte komple sistem taraması yaptım fakat yine birşey çıkmadı.


    Tam o sırada malwarebytes uyarı verdi uyarıda şu yazıyor;


    Event : RTP Detection

    Event Details : Trojan

    Action : Blocked Website

    Domain: N/A

    File : System

    Location : 193.57.XX.XX

    Port: 4XX

    Type : Inbound Connection



    Daha sonra ben ip sıfırladım, cihaza low level format attım yeni windows kurdum vs. daha sonra tekrar malwarebytes ile tarama yaptım yine birşey bulamadı fakat yine yukarıda görmüş olduğunuz uyarıyı verdi.Benim anladığım birisi bağlanmaya çalışıyor fakat malwarebytes bunu engelliyor.Fakat format attığım halde nasıl olduda silinmedi bu virüs ?


    Bende hem modem hemde windows güvenlik duvarından bu saldıran port ve ip adresini blokladım.Şuan bekliyorum bakalım yine aynı uyarı gelecekmi diye.


    Bu arada internetde araştırdım yabancı biri aynı sorunu yaşamış ama bir çözüm bulamamışlar malwarebytes forumunda.Virüs programlarıyla taratınca birşey yok diyor ama yukarıda gördüğünüz ip adresi pc ye bağlanmaya çalışıyor.


    Nasıl kurtulucam bu lanet virüsden ?



    Yine bir uyarı daha geldi;


    Event : RTP Detection

    Event details : Compromised

    Action : Blocked website

    location : 93.63.xxx.xx

    port : 50xx

    type : Inbound connection

    file c:\windows\system32\svchost.exe


    svchost.exe taratıyorum temiz diyor anlamadım bu işi.


    eset online scanner ilede taradım oda bulamadı birşey.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi War Rock -- 28 Kasım 2020; 7:36:11 >







  • Konunun aynısını Technopat Sosyal'de Güvenlik bölümüne @Murat5038 ve @Akil Gündoğan kullanıcılarını etiketleyerek aç, yardımcı olmaya çalışırlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KITT

    Konunun aynısını Technopat Sosyal'de Güvenlik bölümüne @Murat5038 ve @Akil Gündoğan kullanıcılarını etiketleyerek aç, yardımcı olmaya çalışırlar.

    Malesef o forumu kullanmıyorum.

  • Amacım o foruma kayıt ettirip üye kazandırmak değil. Sorununun çözülebilmesi için sana en iyi yardımcı olabilecek kişilere yönlendirmeye çalışıyorum. Konuyu orada dediğim gibi açarsan senin yararına olacak. Bunun dışında DH forumunda sana bu konu hakkında iyi şekilde yardımcı olabilecek bir kişinin olduğunu sanmıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KITT -- 29 Kasım 2020; 6:28:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KITT

    Amacım o foruma kayıt ettirip üye kazandırmak değil. Sorununun çözülebilmesi için sana en iyi yardımcı olabilecek kişilere yönlendirmeye çalışıyorum. Konuyu orada dediğim gibi açarsan senin yararına olacak. Bunun dışında DH forumunda sana bu konu hakkında iyi şekilde yardımcı olabilecek bir kişinin olduğunu sanmıyorum.

    Bu forumu ne kadar tanıyorsunuz ? Bulunduğunuz forumu iyi tanımadan başka forumlara yönlendirme yapmamalısınız. Mesajınız forum kurallarımıza aykırı.


    İmzamdaki konuyu incelemenizi tavsiye ederim.



    https://forum.donanimhaber.com/sistem-kontrolu-ve-virus-temizleme--135009649





  • Güvenli moddan taratınca bilgisayar sistemine sızmış virüsü görebiliyor sanırım.
    Bir arkadaşıma da benzer sorun olmuştu o tam aksine tüm güvenlik duvarını, antivirüsü devredışı bırakıp virüse resmen izin vermişti. Sonra format atar temizlerim diye düşünmüştü. Sonra komple bilgisayar gitti açınca bir ekrana yönlendiriyor oradan da virüsten kurtulmak karşılığında ücret istiyordu. Sonra bilgisayarcıya götürüp güvenli moddan açıp bir cd ile virüsü temizlemiştiler. Cd ile sisteme yüklediği yazılımın adını maalesef hatırlayamıyorum.
  • zemana ve malware antibytes trojan yazılımı kaldırma aracı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.