Şimdi Ara

Bilgisayara garip şeyler oluyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. Bikaç gün önce bilgisayarı temizlemek için anakart hariç çoğu parçasını söküp taktım. Fakat taktıktan sonra bilgisayar sapıttı.

İlk önce Harddiskleri görmemeye başladı. Başka bi bölümde de söylediğim gibi hdd'yi takınca boot ekranında "Detecting ide drivers" diyor ve kalıyor.

Daha da fenası şimdi bilgisayar hiç açılmıyor. Açılsa bile elektrik bilgisayara kısa kısa gelip gidiyor. Bundan bikaç gün önce de başka bir harddiske windows yüklediğimde yaklaşık 1 saat sonra kendini kapatıyordu bilgisayar. İşlemci ısısı en fazla 37. Ekran kartında da bi sorun yok. Bilgisayarın diğer bileşenlerinde de sorun yok. Ne oldu anlamadım. Sorun nerde?
    Sistemim: Amd Athlon 2500+ xp, Asus Radeon 9600xt, Twinmos 2x512mb ddr400 ram, Epox nforce2 8rda+ anakart ve 80gb ve 160gb western digital hdd ( Ayrıca bugün yeni bir psu alıp(Glacialpower 550w) x1950 gt takacağım).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaLpazan -- 7 Mart 2008; 15:53:14 >

• Paylaşımın için teşk kardeşim
  • Paylaşım?
  • quote:

Orjinalden alıntı: chiya_zagos

Paylaşımın için teşk kardeşim
    />

Kardeş aklıma parçaları söküp takma işlemını gerçekleştirme esnasında olası yapmış olduğun bi yanlıştan başka bişey gelmıyo,kim bilir belkıde anakartta transıstörlerde bi temeassızlık oldu,bilemiyorum .Bence birinin yakından bakması lazım donanımsal bir sorun gibi sankı

• Donanımsal olduğu kesin de nerden olduğunu bulamıyorum işte. Anakarttaki transistörlerin yeri tam olarak neresidir? Eve gidince bakayım.

Anakart da bu. Birebir aynısı değil ama yakın
     Bilgisayara garip şeyler oluyor.
  • Ben onu olası şeylerden biri olarak soyledm yani o da olabilir başka bişeyde birsinin yakından görmesı gerekebilir mansında!
  • Yanlış anlama ama toplarken h.disk ve cd rom kablolarını yanlış yerlere takmış olabilirmisin.(birbirleriyle yer değiştirmiş olabilirler.) tek tek değiştirip dene istersen.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Böyle bir gece oluyor şu anda
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sorun tamamen psu'danmış. Bugün eski dandik Asus 350watt'lık psuyu çıkarıp yerine yeni 500watt Cooler Master taktım. Taktığımdan beri cillop gibi çalışıyor. Fakat sorun şu ki yaklaşık 7 senedir biriktirdiğim resim, müzik, film gibi materyallerin olduğu 80gblik harddiskim çalışmıyor. Sadece benim bilgisayarımda da değil hiçbir bilgisayarda çalışmıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.