Şimdi Ara

Bilgisayar yazıları tersten yazıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
13.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bi haftadır bilgisayarımda word'te yazı yazarken ilk yazdığımda harfler tersten yazıyor. Örneğin: 'cevap' yerine 'pavec' çıkıyor. Sadece word'de değil, bilgisayarın tümünde öyle oluyor. Yazı yazdığımda hem geç geliyor ekrana hemde yazdığım ilk cümle ters çıkıyor. Diğer yazılar düzgün. Bi türlü çözemedim bu problemi. Virüs mü acaba. Çoğu arkadaşlara sordum bendede aynı problem var olduğunu söylediler. Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.
    Herkese hayırlı forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canem72 -- 5 Haziran 2011; 16:33:23 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayar Yazıları Tersten Yazıyor

Bazı durumlarda bilgisayar yazıları tersten yazılabilir. Bu durum, klavye ters yazıyor veya klavyede harfleri ters yazma gibi sorunlardan kaynaklanabilir.

Klavye ters yazıyor sorunu, klavyenin yanlış takılmış olması veya hatalı olması sonucu oluşabilir. Bu durumda, klavyeyi yeniden takmak veya değiştirmek sorunu çözebilir.

Klavyede harfleri ters yazma sorunu ise daha çok yazılım kaynaklıdır. Örneğin, Word'de Arapça yazı ters çıkıyor sorunu, dil ayarlarının yanlış yapılandırılmış olması sonucu oluşabilir. Bu durumda, dil ayarlarını düzelterek sorunu çözebilirsiniz.

Bilgisayar yazılarının tersten yazılması sorununu çözmek için şu adımları izleyebilirsin:

• Klavyenin doğru şekilde takılıp takılmadığını kontrol et.
    • Klavyen varsa farklı bir cihazda deneyerek sorunun klavyeden mi kaynaklandığını belirle.
    • Yazılım ayarlarını kontrol et ve dil ayarlarının doğru olduğundan emin ol.
    • Bilgisayarı yeniden başlat.

Bu adımları uygulayarak bilgisayar yazılarının tersten yazılması sorununu çözebilir ve metinlerini doğru şekilde görüntüleyebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bence virüs.çünkü bendede bi ara vardı öyle bişey.format atmıştım düzelmişti.sen dene bi format.
  • biri seni fena kafaya alıyor olmalı :D pc'ne üç harfliler girmiş dostum kolay gelsin :)))
    virüs virüs ama zararı oldugunu sanmıyorum şaka virüsü büyük ihtimal... geçer geçer telaşlanma..
  • büyük bir ihtimal virüs arkadaşım
  • Bende anlamadım. Virüs te hiç başıma gelmemiş böyle birşey. Valla o kadar bilgi varki nasıl format atacağım... Farkıl bir çözüm yolu yokmu.
  • aynı sorun birkaç arkadaşımda da var format attığım halde düzelmiyor ne yapacağım gibisinden serzenişte bulundular yani zaten format atsanda düzelmeyecek gibi görünüyor alternatif yollar aramak lazım.yine de bi sen hijackthis ,malwarebytes tarzı pogramlarla taratmanı tavsiye ederim.olmadı bir de kaspersky,nod32 gibi programları dene olmazsa bir de combofix 'i dene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi santacalculus06 -- 8 Haziran 2011; 18:42:24 >
  • virüs değil. yazıcı özelliklerine gir. mirror seçeneği var. o işaretlidir büyük ihtimal. ordaki tik i kaldır. normale döner.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • örneğin yazı yazarken polat yerine talop olarak yazıyor. Yani bu şekilde
  • büyük bir olasılık virüs gözüküyor bilgisayarı sistem geri yükleme veya formatla bence ama ilk olarak denetim masasından klavye ayarlarını kontrol et kolay gelsin ..
  • combofix ile sistemi tarayıınız
  • sanırım virüsten kaynaklanan bir problem sisteminizi bi taratın....
  • kaspersky yükledim deneme sürümüyle. Tarattım şuan düzelti. Baya bir virüs buldu. Teşekkürler herkese.
  • Bu virüsü çok sevdim ben, yazanı tebrik etmek lazım
  • Basit bir şaka programıdır kendisi =) Kendisine gizlenecek bir yer bulmuştur; HijackThis ile kolayca halledilir. :)
  • Yazana tebrik etmek lazım gerçekten. Şaka gibi yaa... Düzelti şimdi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.