Evet arkadaşlar sorunum şu: Masaüstü arçelik bilgisayara format atmaya kalktım cd girişi yoktu flasha çektim baktım atmıyor ilk kur biçimlendir tamamlanıyor ikinci aşamaya girmiyordu. Baya bi uğraştım olmadı. Bugün son çare internet cafeye götürdüm. Adam cd-rom taktım flashtan denedim win 7 falan denedim olmuyor dedi. Hard diskin bozuk dedi. Yani ilk aşamadan sonra tekrar birinci aşamaya giriyor dedi. Ama bilgisayar açılıyordu elimi sürmeden önce. Kafayı yemek üzereyim. Şunu söyleyeyim 1-2 defa on -off tuşundan kapattım acaba ondan mı yoksa internet cafedeki salak yapamadı hard diske mi suç atıyor ?
Usta değilim ama o salak yapamamış :) (Sizin Dediğinize Göre)
Dedinizki 1. Aşamadan sonra tekran 1. aşamaya geliyor yani bu şu demek oluyor.
Bios'tan her ikisnininde ayarı kalıcı olarak USB veya CD DVD olarak seçilmiş.
İlk kez CD DVD veya USB'den başlatınca Windows Dosyaları çıkartılıyor ve yüklenmeye başlanıyor sonra bir ara restart çekmesi gerekiyor ve çekiyorda. Restart'ı çektikten sonra da BIOS ayarları sadece USB veya CDROM odaklı olduğu için yine aynı yerden başlıyor yani windows yükleme dosyalarından. Ayar yapamayım bunun önüne geçmek istiyorsanız. Windows 7 veya XP de O yeniden başlatmadan sonra USB Sürücünüzü veya CD-DVD yi çıkarın. Windows Başlatılıyor diyecek. Başladıktan sonra hemen takın ve yüklenmesini bekleyin geriye kalan 2 REstart daha olacak (Windows 7) Bu aşamalardada aynı şeyleri yapın.