Şimdi Ara

bilgisayar topluyorum yardım ve yorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bn kendim bi sistem topladım bu topladığım sistemde genellikle oyun ve çizim,animsayon(ps,fl,ae) programlarını kullancam
    kasayı eksenbilgisayardan almayı düşünüyorum

ANAKART=GIGABYTE GA-EP45 UD3P LGA775 DDR2 1366 Mhz PCE bunu almayı düşünüyorum ama bu eksende yok bunun yerinde UD3P olanını almayı düşünüyorum 277,24 TL

İŞLEMCİ=Intel Core2 Quad Q9550 2.83GHz 1333MHz İşlemci 388,69 TL

HDD=W.Digital 1 TB 32MB Cache Sabit Disk WD1001FALS 173,08 TL

E.Kartı=Sapphire HD4890 1 GB Ekran Kartı 372,55 TL

bunun yanında kingston 4 gb 1066 mhz ram almak istiyorum ama ram alırken neye dikkat etmeliyim bilmiyorum bana eksendn bu özelliklerde güzel bi ram önerirseniz sevinirim

iki tane dvd-rw istiorum ama lg mi samsung mu bilmiyorum

bunun yanında uygun bi güç kaynağı ve kasa istiorum.psu 650 watt civarı filan diyolar ama ne yapayım.kasa ise bunları kaldırabilecek ucuz bişey olsun.

bide arkaşalar pc nin sessiz olmasını istiyorum.şu anda kullandığım kasa çok ses çıkartıyo artık bıktım o yüsden sessiz olmasını istiorum

BÜTÇEM 1500-1600 civarı

arkadaşlar böle çok şey isitiorum ama bu alacağım bilgisayarı en az 3-4 sene kullanıcam ve bn oc filan yapmicam bnm için en önemli şey hatasız düzgün çalışması ltfn bilen arkadaşlar yardım etsinler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 99holigan99 -- 21 Temmuz 2009; 23:36:58 >

• yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar
  • İşlemci, e.kartı, sabit disk ve anakartın belli zaten...

Bellek olarak; Hyper-X 4GB 2*2 1066mhz CL-5

http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=11501

Optik sürücü olarak; Sata bağlantılı 22x her türlü işini görür...

http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=20437

Kasa + psu olarak; THERMALTAKE 750w & THERMALTAKE V9

http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=12057

http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=19070

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 22 Temmuz 2009; 3:52:59 >

• mönitörüm var, acaba 600 watt bunu karşılar mı ? bide mesela kasalarda bazen yanında watt değeri yazıo örneğin 400watt lık bi kasaya 600 wattlık bi psu takilabilir mi?
  • Eğer monitörün varsa powerı yükseltebiliriz...

Mesajımı revize ettim bakarsın ürünlere yine...

Powerlı kasa alırsın üstündekini çıkarırsın sorun olmaz.

İnşallah C.Master RC serisi alıcam demezsin artık görmek istemiyorum inan o kasayı

Önerdiğim kasa gayet iyi, zevk meslesi tabi sen bilirsin yinede...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 22 Temmuz 2009; 3:54:40 >
  • Kasalarda yaninda watt degeri yazio dedigin sanirim Kasayla beraber gelen guc kaynaginin WATT'i. Atiyorum Coolermaster RC-690 390W , 460W , 600W gibi.. Kasan Mid Tower ya da Full Tower olursa diledigin guc kaynagini takabilirsin. Eski pusku dokuntu kasa kullanilacaksa o zaman her PSU takilamaz yer kaplar falan da filan.. fena kotu tasarimli kasalar var.. Kapali bolmeli kasalar var PSU'yu o bolmeye yerlestiriyorsun, o bolmeyi de oyle bir yere yapmislar ki , islemci faninin onunu kesiyor havalandirma sogutma falan hikaye goremiyorsun zaten nasil calistigini falan guc kaynagi onunde durur mu islemcinin : )) boyle kasalar var.. adamlar yapmis.. = ))

Edit : RC ornegi icin ozur dilerim : ))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GrkmAdr -- 22 Temmuz 2009; 3:54:26 >
  • pardon sizin mesajlarınızı görmemişim bide parçalar nasıl onlarıda yorumlarsanız?

kasayı beğenmemezlikten değil eğer bütçeyi aşarsa düşürücem o yüzden

bide biraz daha uygun bi kasa daha önerebilirmisiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 99holigan99 -- 22 Temmuz 2009; 4:01:24 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben de simdi okudum 600W bunu karsilar mi demissin. Evet tabii ki karsilar. 650W model alip gonul rahatligi ile HD 4890 Crossfire bile yapabilirsin. 600W ile de kesinlikle yapanlar vardir. Ben her nedense elektronik aletlere pek guvenmedigim icin ihtiyacimin 100-200W fazlasini tercih ederim ama bu gerekli bir davranis degil zorunlu bir davranis degil. 600W bu sisteme bool bol yeter. Dandik psu alma ama can damaridir pc'nin PSU'lar. butun elektrik dagilimini voltajdan korumayi sistem sagligini 1. dereceden etkileyen bir bilesen.
  • bi kaç site gördüm sn parça modellerini filan giriosun o sana kaç watt yeteceğini söylüyo oraada bi kere bakmıştım 625 mi 635 çıkmıştı ama sn 650 yeter diosun yani
  • Boşuna tereddüt etme dostum önerdiğim psu bana göre çok iyi, bütçene uyarsa Eksen'den alınacak en iyi ürün fiyat olarak diğerleri kalitesiz ve pahalı olan modeller de var bu ürün en dengelisi, f/p olarak gayet iyi...

Bellek ve optik sürücünün fiyatları zaten belli onlarda sorun yok sanırım.

Kasayı da zevkine göre seç ama V9 güzel ferah bir kasadır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 99holigan99

bi kaç site gördüm sn parça modellerini filan giriosun o sana kaç watt yeteceğini söylüyo oraada bi kere bakmıştım 625 mi 635 çıkmıştı ama sn 650 yeter diosun yani

O sitelere bakarsan bilgisayar degil elektrik supurgesi kullandigini zannedersin o nedenle fazla takilma. Ben daha i7li GT200 GPU lu makina ile 400W'a yaklasamadim oyunlarda bile cekmedi o kadar. OVerclock falan edersen anca o kadar watt psu lazim olur. 550W bile yeter senin makinene. ne var ki elektrik cekecek herkesin pc si boyle.
  • LEON-X peki bu nasıl? bütçemi biraz aşıyoda bişeyler yapmaya çalışıyoruz.bide snn dediğin psu ikinci önerdiğin mi?
    http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=12060
  • 220 liraya 750w önerdim ben daha iyi...
  • bide bana kasa soğutması için ekstaradan bi fan önerirmisin?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.