Şimdi Ara

Bilgisayar topluyorum (yardım lütfen)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ilk defa başlık açıyorum eğer bir hatam olursa affola onu baştan söyleyeyim.

Gelelim meseleye toplayacağım bilgisayarın kaba özelliklerini ve takıldığım yerleri yazacağım yorumlarınızı bekliyorum.

ASUS A8V-E SE K8T890 DDR400
    AMD 64Bit 3000 640 Kb 939
    512 MB DDR RAM
    160 GB SAMSUNG 7200 SATA2
    P4 SİYAH Çift Fanlı
    ASUS AX550 GE/TD Ati Radeon 256 MB PCI-Ex

sistem genel hatlarıyla böyle olacak.
    -AMD 3000 bulamazsam 3200 alacam büyük ihtimalle bir de 3000'in 754 seçeneği var onu düşünmüyorum siz nedersiniz??

-ASUS A8V-E SE K8T890 DDR400'ten başka anakart olarak
    Asus AMD A8N5X NF4 S939 DDR400 PCI Exp 16x LAN başka bir yer bunu önermişti ama arasındaki farkları bilmiyorum bu konuda yardım istiyorum.

-512MB DDR ram alacağım bilgisayarcım 512 al sonra gerekirse bi 512 daha takarız dedi. Burda markasız ram alacağım sanırım ama bilmiyorum ömür boyu garanti var sonuçta. 1GB de alabilirim biraz sıkarsam ama bunu 3-4 ay sonra alsam çok rahat alırım. Bir de DDR2 diye bir olay var fiyatlara sonradan baktım DDR'den daha ucuz nedir acaba bu daha mı iyi?

-Harddisk için yorum

-Ekran kartı için yorum. Öyle çok oyun oynayan biri değilim ama sonuçta 256MB bişey alıyorum günümüz oyunları da çalışsın isterim.

Evet arkadaşlar biraz uzun oldu ama gerçekten çok kararsızım, bayramdan sonra alacağım büyük ihtimal pazartesi.

Herkese teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpernet -- 11 Ocak 2006 23:52:34 >

• kesinlikle anakartı değiştir...(2.seçenekteki iyi )

MSI NEO4-F alabilirsin...

sistemine ddr2 ram uymaz... ddr400 yazan ramlerden alacaksın..ram olarak corsair512mb al derim kesinlikle...ne twinmos ne kingston yani...

ekran kartı bütçeye bağlı f/p ye göre ATİ X800GTO kesinlikle öneririm..... geforce 6600gt , ati X700 diye gider burası(en az X700 derim bn )gerisi işe yaramaz..
  • bencede 3000+ bulamazsan 3200+ al. S.754 alma.
    Ayrıca o anakrtı değiştir. Zaten Via'larda Sata2 harddiskleri tanımama sorunu var.
    Asus A8N-E modelini al. Nforce4 ultra chipsetli(Sata2 desteğide var.) A8N5X modelinde nforce4 düz chipset var.
    Harddiskin güzel. Kasayıda iyi birşey al dandiklerden alma. (Aopen kasalar iyidir.)

Ekran kartı için 6600Gt alabilirsin 119$+kdv'ye kadar düştü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElectroTech -- 12 Ocak 2006 0:01:19 >
  • forumda bu konu üzerine yorum yapacak cok insan vardır eminim

S939 sistemi şu an için en iyi seçim bence cpu kesinlikle s939 olsu

quote:

-ASUS A8V-E SE K8T890 DDR400'ten başka anakart olarak
    Asus AMD A8N5X NF4 S939 DDR400 PCI Exp 16x LAN başka bir yer bunu önermişti ama arasındaki farkları bilmiyorum bu konuda yardım istiyorum.

tabikide nvidia chipsetli olan Asus AMD A8N5X NF4 S939 anakart tercih etmelisin ama oda şu an için piyasaya yeni düştü nasıldır tam bilemiyorum Kesinlikle via chipsetli anakarttan uzak dur .... asus anakartta mükemmel bir marka değil en azından artık değil eskiden belki öyleydi bunuda ek olarak belirteyim

oc yapıcak ise hızlı ddr 1 ve 2 tane 512 alman gerekir kesinlikle 2 adet çünkü performans farkı cok Bak ve bilgilen aynı tip aynı marka olmalı bence buda cok önemli ek not ddr2 sadece intelde var şu an için cok gereksiz bir teknoloji ... Gelecekte belki..

hdd fena değil ama ben olsam seagate tercih ederdim sebebi sessiz ve titreşimsiz oluşu sata1 - 2 gibi özelliklere kafanı takma sadece ncq olsun yeter zaten en hızlı hdd ortalama 50-60mb veri transfer edebilir sata2 teoride 300mb diyor geri kalan 240mb ne oldu boşa gitti :) gereksiz bir aldatmaca...

ekran kartın fena değil

son olarak asus takıntısından kendini kurtar.....

• Yazdıklarınıza göre anakartta küçük bir değişiklik yaparak ikinci seçeneği ön plana alıyorum. Aslında asus takıntım yok ama bu konuda fazla bir fikrimde yok. İki farklı yere gittim ikisinde de benle ilgili olmadan bilgisayarcılar asus seçti. Tabi şimdi sizin yazdığınız diğer seçeneklerde elimin altında onları da araştıracağım.

Amd 3000 işi biraz zor gözüküyor pek bulunmuyor netten de baktım birçok sitede stokta yok. Ama uyarılarınız üzerine 754 almayı düşünmüyorum.

Ramlar uymuyorsa ve de zaten gereksizse DDR alayım. wandoga verdiğin adrese şimdi bakacağım. Ayrıca oc falan yapmayı da düşünmüyorum (bilmiyorum zaten) sorunsuz çalışan verdiğim paranın hakkını veren sistem benim için önemli.

Harddisk için samsung'un çok sorunsuz olduğunu söylediler ondan öyle düşündüm ayrıca elimde chip dergisinin testi var samsung her dalda işi götürmüş o da etkili oldu.

Kasayı artık orada seçerim iyi ve pahalı olmayan bişeyler

Ekran kartı çok pahalı olmasın istiyorum 100$ ı biraz geçebilirim 119$ çok gibi ama düşünecem yinede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpernet -- 12 Ocak 2006 0:25:22 >

• bazı şeylerden parayı kırabilirsin ama an malzemelerden kırmamanı tavsiye ederim ...
    quote:

Harddisk için samsung'un çok sorunsuz olduğunu söylediler ondan öyle düşündüm ayrıca elimde chip dergisinin testi var samsung her dalda işi götürmüş o da etkili oldu.

Niye sence tüm testlerde chip birinci seciyor samsung hdd yi 2 sebebi olabilir 1. cok pahalıya bir reklam almışlardır 2. ise chipe 10-15 adet hdd hediye etmiştir Sen sen ol hiç bir zaman dergilerin yaptığı teste vede söylediği lafa inanma gerçek test sitelerine bak bağımsız testlere bak .....

gerçeği söylemek gerekirse hdd de samsung seagateden hızlıdır ama şuda bir gerçek en cabuk bozulan ve cok kısa zaman sonra takırdamaya başlıyan hdd de samsungtur benim ağzım yandı seninde yanmasın benden söylemesi ....

sana bir seçenek daha nvidia 6100 chipsetler vga ob olan oyun oynamıyorsan bunlara da bir bak derim mali durumun pek iyi değil sanırım

• kardeş o zmn ATİ RADEON X700 öneririm...fiyatı çok uygun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem Topluyorum Yardım
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bence anakart msi k8n neo4 f al,ekran kartıda bulabilirsen x1300 serisinden veya 6600 serisi al. ramide 2*512 yapman yararına olur.
  • ram az gibi 512 gecen yıl idare ederdi belki ama artık enaz 1 gb ama 2 en iyisi olur.ekran kartıda fiyat olarak 6600gt en iyisi gibi gorunuyor.(en az onu al yani aşşağıya inme iyi oyun için)
  • bayram nedeniyle nete giremedim arkadaşlar sanki biraz ilgilenmemiş gibi oldum kusura bakmayın.

Ramlari 2x512 yapmayı düşünüyorum ama aklıma takılan birşey var. Anakarttaki ram yuvalarının sayısı 2x512 yaparsam ilerde ram eklemede sıkıntı çekermiyim?
    quote:

ram olarak corsair512mb al derim kesinlikle...ne twinmos ne kingston yani...

Bu corsair'lerin özelliği nedir maybera? Ömür boyu garanti vs.. diye açıkcası ben herhangi bir ram'i almayı düşünüyordum ama o sayfaya baktım testlerde farklar var o c olaylarından mı bu farklar?

gelelim sistemin son şekline o anakarttan vazgeçtim kesinlikle ikinci tercih olan asus'u başa aldım ama msi'da ciddi bir alternatif bu iki kartın birbirine üstünlükleri nelerdir acaba?

Asus AMD A8N5X NF4 S939 DDR400 PCI Exp 16x LAN (ya da MSI NEO4-F)
    AMD 64Bit 3000 640 Kb 939
    2x 512 MB DDR RAM
    160 GB SAMSUNG 7200 SATA2 (ya da Seagate)
    P4 SİYAH Çift Fanlı (kasaya alırken bakacam)
    ASUS AX550 GE/TD Ati Radeon 256 MB PCI-Ex

Esas kafam ekran kartına takıldı yeni okuduğum bir yazıda chipsetlerin mb'lardan çok daha önemli olduğu yazıyor. Burada iyi bir karar vermem gerekiyor bir arkadaşım bilgisayar alalı 7-8 ay oldu adam nfs most wanted'i oynayamıyor (128mb kart ile). Sanırım chipset burada devreye giriyor.
    -ATİ X800GTO
    -geforce 6600gt
    -ati X700
    sıralamayı kafamda bu şekilde yaptım fiyatlarına göre karar vereceğim. Bendekini biraz daha yükseltmem bayağı fark ettirecek galiba.

• Bende ilk baş 512 ram DDR400 aldım ama baktım yatmedi şimid bir tane daha alcam. Sen direk 2*512 al.
  • Dostum EYER 939 PİN AMD 3000 BULURSAN BANADA HABER WER ÇÜNKÜ BENDE YENİ BİR SİSTEM TOPLUYORM EKRAN KARTİ BENCE QUEKE 6600GT AL FİYATİDA 119$+KDV
  • öncelikle soc.754 düşünme bilee
    anakart epox 9 npa+ultra bi düşün
    ramleri 2*512 all direk
    hdd ii
    bide oyun felan oynucam diosan 6600 gt al ekran kartını
  • anakartını o.c. yapacaksan epox al yoksa asusun 2.yazdığını al.ekran kartı olarak 6600GT den aşağısı olmaz artık eğer oyun oynarsan.ram olarak kingston tercihimdir ancak o.c. de biraz yavaş kalıyorlar onun için twinmos öneririm diğerlerine bakma bence.segate ncq hardisk için güzel seçimdir.ramlerde 1 gb olsun artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Farabî -- 14 Ocak 2006 0:57:04 >
  • Amd kıtlığı yaşandığından sistemi o günden beri bir türlü alamadım ama artık bir an önce toplamam lazım kesenin ağzını açıp AMD 3500 alacağım başka çarem kalmadı 3000'ler zaten üretimden kalkmış. Son olarak ekran kartı işini de halledersem sistemi yarın veya pazartesi alacağım.

quote:

Ekran kartı için 6600Gt alabilirsin 119$+kdv'ye kadar düştü
    ekran kartı olarak 6600GT den aşağısı olmaz artık eğer oyun oynarsan
    ...

Çoğunluk 6600gt diyor ama ben bu kartı 200$ seviyelerinde gördüm en fazla 150$ verebilirim. Yani o da max. 119+kdv ye falan bulursam alacam. Bu kart 256MB dimi??
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.