Şimdi Ara

Bilgisayar resetleniyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bikaç gün önce bilgisayar sık sık resetlenmeye başladı, tüm parçaları söktüm yeniden taktım (kesinlikle işlemci ısınması değil), psu voltajlarına baktım, gereksiz her şeyi söktüm fakat nafile. En son tüm parçaları kasadan çıkararak masanın üstüne yaydım ve bilgisayarı öyle çalıştırdım. Uzun süre sorun çıkmadı fakat bi noktada yeniden aynı şey olmaya başladı. Fakat bu esnada bir şey farkettim, bilgisayar kendiliğinden resetlendiğinde PSU'nun fanı dönmeye başlıyor (PSU'nun eco modu var ve 50 derecenin altındayken çalışmıyor). Buradan yola çıkarak PSU'nun fanı bir şekilde böyle bi soruna neden olabilir dedim ve eco modu kapattım. Bilgisayarı bütün gece açık bıraktım, ancak sabaha doğru yine kapanmış, fakat bu kapanmanın sebebi bilgisayar uyku moduna girdiğinde fanın kapanmış ve yeniden çalışmaya başlamış olması olabilir diye düşünüyorum. Yine sabahtan beridir bilgisayar hiç kapanmadı.

Böyle bir şey, yani PSU fanının bilgisayarı resetlemesi mümkün müdür?

Sistem:
    i5 4690k (overlock yok)
    ekran kartı yok
    gigabyte z97 anakart
    evga supernova g2 550w PSU.

• psu resete yol açabilir, sıcaklıklarda bir problem yok ise bios güncellemesi yapmanı öneririm güncel ise biosu sıfırlamanızı öneririm, çok ilginçtir bazen hdd ssd ye bağlanan sata kablolarından dolayı da res yiyebilmektedir. not : kişisel tecrübem değildir arkadaşımın tecrübesi ve söylemi üzerine bu tavsiyeyi vermiş bulunmaktayım.
    durduk yere res yiyorsa bilgisayarınız bios update tehlikeli olabilir.
  • MillionDollarsMan kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Ben de bir şeylerin kısa devre yapabileceğini düşünüp gereksiz herşeyi çıkardım (kasa bağlantıları, hdd'ler, fanlar vs.) ama fayda etmedi. Bios güncel, downgrade yapmayı düşündüm ama bu sırada dediğim olayın sağlamasını yaptım sayılır. Eko modu kapatınca (fan sürekli çalışınca) bilgisayar kesinlikle kapanmıyor. Eko modu açıp bilgisayara stres testi yaptım, yaklaşık 15 dakika sonra psu ısındı ve fan dönmeye çalıştığı anda bilgisayar resetlendi. Bir nedenden ötürü eko modda fanın çalışmaya başlaması neden oluyor soruna. Garip bi şekilde bilgisayar çalışırken eko modu açıp kapayınca (tabi bu esnada fan durup çalışıyor) sıkıntı yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Açılmıyor.!!!
    2 yıl önce açıldı
    Bilgisayar Açılmıyor
    2 yıl önce açıldı
    Bilgisayar açılmıyor
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.