Puanlar açıklandı malum ve benim puanım sadece 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı ve 4 yıllık İngilizce Öğretmenliği ' ne yetiyor.
İkisi arasında uçurum fark var malum. Bilgisayarlan ilgilenirim derslerden vs sıkılmam diye düşünüyorum. Tabii öğretilecekler bilgisayarda oyun oynamaya benzemeyecek onu da biliyorum. Ama ordan mezun olduğumda işe başlayabilecek hiçbir kurum vs tanıdığım yok. Üniversitede okurken mecburi stajda çalışacağım şirkette belki kalırım. Ama kalırsam da yükselir miyim meçhul. Kafamda deli sorular.
Diğer yandan da İngilizce Öğretmenliği var. Bunda da KPSS ye hiç sıcak bakmıyorum. Gayet zor bir sınav ve malumunuz doğu görevi var. Kpss yi kazanıp doğu görevi vs atlattıktan sonra da belli bir maaşa bütün gün çalışmak var. 2 ay tatil imkanı güzel bir şey tabii ama maaşı rahat rahat geçinilebilecek bir maaş değil. Ek gelir olarak özel ders vs ile takviye yapılabilir ama ne kadar yeterli olur orası da meçhul. Bu arada başta dediğim gibi KPSS yi hiç düşünmüyorum ( kazanabileceğimi yani ). Özelde çalışmaya başlasam diyorum. Ama ingilizceyi tutturduğum üniversiteler öyle ahım şahım değil. %25 burslu bölümler hepsi. Yani özele daha iyi üniversite mezunları başvurduğunda hep elenen taraf olacağım kesin.
Ne yapacağımı şaşırdım. 2 Yıl bilgisayar okuyup direk para kazanmaya başlasam mı yoksa 5 yıl ( hazırlık da var malum ) ingilizce öğretmenliği okuyup özellerde mi uğraşayım çok kararsız kaldım :(