Şimdi Ara

bilgisayar performans düşüşü ve oyuna girince sağ alta gelen şey

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
71
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar son günlerde bilgisayarım acayip yavaşlamaya başladı. ekran kartını yeni aldım onu aldıktan sonra oyun performansım artmıştı , arka planda falan cs go açıkken google da rahat rahat geziniyordum. alt tab yaptığımda oyun karşıma hemen geliyordu.

fakat son 2-3 gündür ağırladı bilgisayar. oyunu açarken bile 10-15 saniye bekliyorum.
    oyunu aşağı indirirken siyah ekranda kalıyor bi süre sonra açılıyor fakat donarak.

hdd yoğunluğundan kaynaklı diye düşündüm. 100gb kadar yer açtım c de fakat yine etkisi olmadı. chromda sık kullanılanlar doluydu acaba ondan mı diye chrome u sildim yükledim yine aynı.

ve son günlerde nvidia denetim masasında gezerken oyunu optimize et diye seçenek vardı bi bakayım nasıl diye tıkladım ona . o günden sonra ekranın sağ altında şöyle bir şey çıkmaya başladı  bilgisayar performans düşüşü ve oyuna girince sağ alta gelen şey

nasıl bi çözüm yolu izlemeliyim ?

• Oyunlarda ara ara takılmalar da yaşanmaya başladı. özellikle cs go oynadığım için orada çok farkediliyor. her 5-10 round da bir çok kısa süreli kilitlenip kalıyor. ilk başlarda serverle alakalı diyordum ama değil sanırsam.
  • Sağ altta çıkan şey, Nvidia'nın video çekme programı Shadow play. GeForce Experience'den devre dışı bırakabilirsiniz.

Kasma sorunu için virüs taraması yapabilirsiniz. Birde komut istemini (cmd) yönetici olarak çalıştırın, bu kodu yapıştırıp sfc /scannow bozuk dosyalarınızı tarayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C_K -- 8 Temmuz 2016; 14:35:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.