Şimdi Ara

Bilgisayar performans azalması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar uzun süredir bilgisayarımda bir sorun var . Bilgisayarı ilk aldığımda Crysis , GTA4 gibi oyunlarda hiç takılma , kasma gibi sorunlar yaşamazdım şuan bilgisayarım grafik olarak kötü oyunlarda bile ani kasmalar yapıyor nedenini anlamadım ama 30 dk felan kasıyor baya bilgisayar . Bilgisayarda virüs olabilir ve biraz fazla doldu harddisk C sürücüsü tamamen dolu harddisk 500 gb .

Bunun format atmadan bir çözümü varmıdır diye sormak istedim . Bilgisayara format atsam yine dolucak 1 ayda o yüzden ugrasmak istemiyorum.

Bilgisayar özellikleri : 4 gb ram , 512 ekran kartı (256 bit) , 3.2 ghz 7 mb işlemci

Özelliklerin kötü oldugunu düşünmüyorum ama KO oynarken bile kasabiliyor bilgisayar

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

• hdd dolu olduğu için yapıyordur...cclenaer programı ile temizlik yapın azda olsa yer açılır..sistem geri yükleme yapmayacaksınız sistem geri yükleme dosyalarını silin..ve son olarak chkdsk yapın..sistem rahatlar
  • Önce iyi bir antivirüs ile güzelce bir full tarama yapın. Daha sonra gereksiz tüm programları yardımcı programlar ile örneğin Revo Uninstaller ile kaldırın. Daha sonra iyi bir bakım programı ile örneğin Tune Utilities, Advanced Systemcare, Auslogics BoostSpeed ile bir güzel taratın en son olarak da iyi bir disk birleştirme programı ile örneğin Diskeeper, O&O ya da Tune Utulities'deki disk birleştirme aracıda olur iyice bir tarafın sistem bir kendine gelir. Bunun haricinde format atacaksanız windowsun kendi yedekleme sistemi mevcut. Sisteminize format atıp gerekli programlarınızı yükledikten sonra sistem yedeği alırsanız 5 10 dakikada (sistem performansına göre değişir.) tekrar eski düzeninizi yakalarsınız.
  • Kardeşim sana en iyi çözümü söylemek istiyorum. Çalıştıra gir. Msconfig yaz. Karşına sistem yapılandırması diye bir ekran çıkacak. Hizmetler sekmesine gir. Windows Olay Günlüğü diye bir seçenek var. Bunu kapat ve bilgisayarını yeniden başlat. Garip donmalar birazcık hafiflemiş olacaktır.

Dikkat : Eğer Kablosuz İnternet Kullanıyorsan Bunu Deneme. Kablosuz İnterneti Engeller. Tabii Tekrar Açabilirsin.

Not : Pencere önünde masan varsa orda kullan. Daha verimli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÜstadRespect -- 10 Temmuz 2012; 19:18:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÜstadRespect

Kardeşim sana en iyi çözümü söylemek istiyorum. Çalıştıra gir. Msconfig yaz. Karşına sistem yapılandırması diye bir ekran çıkacak. Hizmetler sekmesine gir. Windows Olay Günlüğü diye bir seçenek var. Bunu kapat ve bilgisayarını yeniden başlat. Garip donmalar birazcık hafiflemiş olacaktır.

Dikkat : Eğer Kablosuz İnternet Kullanıyorsan Bunu Deneme. Kablosuz İnterneti Engeller. Tabii Tekrar Açabilirsin.

Not : Pencere önünde masan varsa orda kullan. Daha verimli olur.

Kablosuz internet kullanıyorum malesef . Ama kasa , usb wifi la bağlanıyorum
  • @MichaelScofield

@Code7

Arkadaşlar teşekkür ederim söylediklerinizi uygulamaya çalışıcam :)
  • Usb wifi ise sen yine bir dene istersen. Zaten kaybedecek bir şeyin yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rica ederim, windows olay görüntüleyicisi kimi zaman bilgisayarınızda oluşan durumları gözlemek için iyi oluyor ancak performansa ne gibi etkisi var bilemiyorum. Servisi kapatmak için başlangıçtan değil de services.msc yazarak ya da Denetim Masası Yönetimsel Araçlar bölümünden hizmetlere gelip Windows Olay Görüntüleyici'sini devre dışı bırakabilirsiniz.
  • Ya şöyle birşey var Oyun normal hızında devam ediyor hiçbir kasma yok bir anda bilgisayar sanki agır birşey çalıştırmaya calısıyor gibi kasmaya başlıyor donuyor 10 saniye geri geliyor . Bir süre bekleyince düzeliyor . Aniden oluyor yani sürekli bir kasma yok 1 saat kasıyor 1 saat düzeliyor anlamadım nedenini .
  • Bu maddeleri sirayla uygulayin bilgisayariniz cok hizli olacaktir.

1-Sistemin rahat calismasi icin en az 40-50gb bos alana ihtiyaci lazim. Benim size onerim 50gb yer acmaya calisin. 30gb acsaniz bile kardir.

2-Sonra ccleaner indirin. Ccleanerde temizleme yapin. 3-4 gb daha gereksiz dosya silecektir. Sonra ccleanerde bos alani temizle diye bir kutucuk var. Onu isaretlemeyin daha.

3- Advanced system care(asc)indirin.asc programina girin. Derin bakim yapin dosyalariniz duzelcektir. Sistem duzelcektir. Sonra advanced system carede araclara girin. Orda ram booster gibi bir sey olacak. Onu acin ve baslangicta calistir deyin.isterseniz rami temizle butonuna da basabilirsiniz. Ama sakin ram boosterda panoyu temizle secenegine basmayin

4- calistira girin msconfig yazin. Orda baslatma var. Bilgisayariniz baslarken gereksiz ram harcayan programlari baslangicta acilmasini onlersiniz.

5- sonunda ccleaner programina girin. Bos alani temizle kutucugunu isaretleyerek temizlemeye baslayin. Bu temizleme soyle calisir: eskiden silmis oldugunuz programlar silinmesine ragmen birgisayarda iz birakir. Bu izleri en aza indirmek icin bos alani salt dosyayla doldurur ve bu dosyalari siler. Boylelikle 50gb bos alan olan bilgisayarinizin performansi, eski 50gb bos alan oldugu zamanki performanstan daha yuksek olur.

Bu 5 maddeyi uygularsaniz bilgisayariniz huzur icinde calisir. Kesinlikle baya fark olur.
    Not: bilgisayarinizin fanlarini kontrol edin. Eger isi fazla artiyorsa bilgisayariniz cok yavaslar. En basit oyunlarda bile kasar kapanir. Agiz tadinda bir sey yapamazsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArdaSmiths -- 10 Temmuz 2012; 22:36:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: TheSacredWarrior

Bu maddeleri sirayla uygulayin bilgisayariniz cok hizli olacaktir.

1-Sistemin rahat calismasi icin en az 40-50gb bos alana ihtiyaci lazim. Benim size onerim 50gb yer acmaya calisin. 30gb acsaniz bile kardir.

2-Sonra ccleaner indirin. Ccleanerde temizleme yapin. 3-4 gb daha gereksiz dosya silecektir. Sonra ccleanerde bos alani temizle diye bir kutucuk var. Onu isaretlemeyin daha.

3- Advanced system care(asc)indirin.asc programina girin. Derin bakim yapin dosyalariniz duzelcektir. Sistem duzelcektir. Sonra advanced system carede araclara girin. Orda ram booster gibi bir sey olacak. Onu acin ve baslangicta calistir deyin.isterseniz rami temizle butonuna da basabilirsiniz. Ama sakin ram boosterda panoyu temizle secenegine basmayin

4- calistira girin msconfig yazin. Orda baslatma var. Bilgisayariniz baslarken gereksiz ram harcayan programlari baslangicta acilmasini onlersiniz.

5- sonunda ccleaner programina girin. Bos alani temizle kutucugunu isaretleyerek temizlemeye baslayin. Bu temizleme soyle calisir: eskiden silmis oldugunuz programlar silinmesine ragmen birgisayarda iz birakir. Bu izleri en aza indirmek icin bos alani salt dosyayla doldurur ve bu dosyalari siler. Boylelikle 50gb bos alan olan bilgisayarinizin performansi, eski 50gb bos alan oldugu zamanki performanstan daha yuksek olur.

Bu 5 maddeyi uygularsaniz bilgisayariniz huzur icinde calisir. Kesinlikle baya fark olur.
    Not: bilgisayarinizin fanlarini kontrol edin. Eger isi fazla artiyorsa bilgisayariniz cok yavaslar. En basit oyunlarda bile kasar kapanir. Agiz tadinda bir sey yapamazsiniz.

Teşekkür ediyorum tek tek uyguliycam :)

Birşey sormak istiyorum ama , benim d sürücüsünde yer var 150 gb kadar c full dolu c yimi 50 gb boşaltiyim ?

Edit : Bilgisayarım eskiden çok sessizdi bu aralar aşırı şekilde fanları zorlanmaya başladı ama zorliycak fazla birşey yapmıyorum . Aşırı şekilde ses çıkarıyor bazen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pozitive Man -- 11 Temmuz 2012; 2:07:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Pozitive Man

quote:

Birşey sormak istiyorum ama , benim d sürücüsünde yer var 150 gb kadar c full dolu c yimi 50 gb boşaltiyim ?

Edit : Bilgisayarım eskiden çok sessizdi bu aralar aşırı şekilde fanları zorlanmaya başladı ama zorliycak fazla birşey yapmıyorum . Aşırı şekilde ses çıkarıyor bazen

Dostum,

Öncelikle yapman gereken şey C: sürücünde yer açman, ancak arkadaşın dediği gibi 50 GB olacak, 30 da kurtarmaz ama hadi olsun madem gibi bir mantık yok. Sistemin sanal bellek olarak kullandığı bir alan vardır, bunun haricinde hybernate gibi extra işlemler için de bir kısım HDD kullanabilir, o sebeple kullandığınız işletim sistemine göre de C: sürücüsünde belli miktar boş alan bırakmak zorundasınız! Bu alan Win 7 32 bit kullandığınızı varsayarsak, 3GB altına düşmemelidir. Öyle 20 GB filan değildir. (C sürücüsü diyorum çünkü sistemin C sürücüsünde olduğunu varsayıyorum. İşletim sisteminiz farklı bir sürücüde ise, anlattıklarım o sürücü için geçerli olacaktır)

Öte yandan CCleaner çok iyi bir tavsiye, bunu yapmanız çok faydalı olacaktır.

ASC kurmanıza gerek yok. Ccleaner onun yapacağı işin ziyadesini zaten yapmış olacak.

Msconfig'e girip başlangıç ayarlarından hangi programı açıp, hangisini kapatacağınızı bilebileceğinizi sanmıyorum. (Ukalalık olarak anlaşılmasın, yazdığınız bilgilerden giriş seviyesi bir kullanıcı olduğunuzu düşünüyorum) O yüzden hiç ellemeyin. Sistem için çok gerekli bir yazılımı veya servisi, ismini bilmiyorum diye kapatırsanız, bu sefer sisteminiz de düzgün açılmaz.

C: sürücüsünde yer alan bütün bilgi ve belgelerinizi D:ye taşıyın. Ve kişisel dosyalarınızı sürekli D: sürücüsünde depolamayı şiar edinin. Hem C: sürücüsünü boş bırakıp bütün alanı kuracağınız programlara ayırmış olacak, hem de format gerektiği zaman gönül rahatlığıyla format atabileceksiniz. (Format işlemi sadece işletim sisteminin bulunduğu alana yapılır.)

Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: 4vc1

quote:

Orijinalden alıntı: Pozitive Man

quote:

Dostum,

Öncelikle yapman gereken şey C: sürücünde yer açman, ancak arkadaşın dediği gibi 50 GB olacak, 30 da kurtarmaz ama hadi olsun madem gibi bir mantık yok. Sistemin sanal bellek olarak kullandığı bir alan vardır, bunun haricinde hybernate gibi extra işlemler için de bir kısım HDD kullanabilir, o sebeple kullandığınız işletim sistemine göre de C: sürücüsünde belli miktar boş alan bırakmak zorundasınız! Bu alan Win 7 32 bit kullandığınızı varsayarsak, 3GB altına düşmemelidir. Öyle 20 GB filan değildir. (C sürücüsü diyorum çünkü sistemin C sürücüsünde olduğunu varsayıyorum. İşletim sisteminiz farklı bir sürücüde ise, anlattıklarım o sürücü için geçerli olacaktır)

Öte yandan CCleaner çok iyi bir tavsiye, bunu yapmanız çok faydalı olacaktır.

ASC kurmanıza gerek yok. Ccleaner onun yapacağı işin ziyadesini zaten yapmış olacak.

Msconfig'e girip başlangıç ayarlarından hangi programı açıp, hangisini kapatacağınızı bilebileceğinizi sanmıyorum. (Ukalalık olarak anlaşılmasın, yazdığınız bilgilerden giriş seviyesi bir kullanıcı olduğunuzu düşünüyorum) O yüzden hiç ellemeyin. Sistem için çok gerekli bir yazılımı veya servisi, ismini bilmiyorum diye kapatırsanız, bu sefer sisteminiz de düzgün açılmaz.

C: sürücüsünde yer alan bütün bilgi ve belgelerinizi D:ye taşıyın. Ve kişisel dosyalarınızı sürekli D: sürücüsünde depolamayı şiar edinin. Hem C: sürücüsünü boş bırakıp bütün alanı kuracağınız programlara ayırmış olacak, hem de format gerektiği zaman gönül rahatlığıyla format atabileceksiniz. (Format işlemi sadece işletim sisteminin bulunduğu alana yapılır.)

Kolay gelsin.

Yorumunuz için teşekkür ederim şuan asc yi indirdim tarattım sorunları düzeltiyor daha sonra cleaner yapıcam . C sürücüsündeki alanın 4/5 ini zaten windows dosyaları kaplıyor geri kalanı sizin dediğiniz gibi D ye taşıycam cleanerdan sonra . Teşekkürler tekrar :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.