Şimdi Ara

BİLGİSAYAR PAYLAŞIMI LÜTFEN DESTEK

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sevgili arkadaşlar , yerinde iki bişlgisayar var bunları birbirine bağlayıp kablolu adsl interneti ortak kullanmak istiyoruz fakat başarılı olamadık , ayarlar konusunda destek verirseniz sevinirim . Teşekkür ederim

• iki bilgisayarı adslnin routeri ile bağlayacaksınız kabloları routerin ethernet girişine takın router otomatik ip atar. Ağ kurmak için ağ isminin aynı olması gerekir.
  • 4 portlu Routerlı bi modemin varsa iki bilgisayarıda modeme bağla direk bağlanırsın tabi ayarlarını yaptıktan sonra ..şu an sen hangi durumdasın konuyu biraz daha açarsan yardımcı olabiliriz...
  • Modem 4 çıkışlı origo model , modemden çıkan balantının birini ana bilgisayara diğerini de diğer bilgisayara bağladık , dosyalar paylaşılıyor ama bilgisayarın biri internete girmiyor . Karşılıklı ağ bağlantıları açık olarak görülüyor . Router ayarlarını nasıl yapacağım . Desteklerinize tekrar teşekkür ederim .
  • modemden direk çıkıldığında bu tarz sorunlar olabiliyor.ben bir ip sharer kullanılması taraftarıyım.kablonet ile kullandığım kendi çözümümü sizlerle paylaşayım.

bir adet ipsharer alınır ve kablo modemden sharerın wan portuna giriş yapılır.buradan sharerın portlarından (benimki 4 portlu) diğer bilgisayarların ethernet kartlarına giriş yapılabilir.kanımca en sağlıklı yol budur.çünkü diğer çoğu yolda (hepsi demiyorum) diğer pc yada pc lerin nete girebilmesi için ana makinenin açık olması gerekiyor,bağımsız olarak giremiyorlar.bu sebeple ben diğer yöntemleri düşünmedim ancak sorun değil ana makine açık olur diyor ve bağlantıyı 2 bilgisayara paylaştırmak istiyorsanız.2 ethernet kartına da gerek yok.bilgisayarın birinde ethernet olması kafi.bunu için de kablo modeminizin usb çıkışından bir bilgisayarın usb sine,ethernet çıkışından da diğer bilgisayarın ethernet kartına bağlantı yapabilirsiniz.tabii kablo modeminizin usb destekli olması lazım ki çoğu usb desteklidir.

ipsharer olarak tavsiyem surecom ep-4904sx tir

• klonajinsky yardım ve desteğin için tekrar teşekkür ederim , yarın bunları bilgisayarlarda uygulayacağım .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.