Şimdi Ara

Bilgisayar Oyundayken Kendiliğinden Reset Atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayar oyundayken kendiliğinden reset atıyor, öyle aşırı ısınma falanda yok. Bazen oyuna girdiğim anda direk reset atıyor, sebebini anlamadım. Asus GPU tweak kullanıyorum, sadece oyuna girdiğimde fanı hızlandırıyorum (oyuna göre 60-80 arası). Onun dışında hiçbir ayara dokunmadım ama yanlışlıkla farketmeden bir ayarı falan mı değiştirdim acaba? Kasayı yeni topladım, bir şey olacak diye korkuyorum.
    işlemcim:AMD 3300x
    Ekran Kartım: Asus rx 580

Az öncede pc tekrar resetlediğinde sistem onarılması falan yazıyordu, windows ile ilgili bir hata olabilir mi ?

• Ram corsair mi
  • İsinma
    Beslenme..
  • quote:

Orijinalden alıntı: rerererara

Ram corsair mi
    GSKILL 8GB Ripjaws V Kırmızı 3000MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram
    Bu hocam

@sething Hocam saatlerce gta 5 oynadım, hemde en yüksek ayarlarda ama bir şey olmadı, sonra başka bi oyun açtım daha ana menü açılmadan kapandı. Sonra diğer oyunlarda da böyle oldu, sonra cs go da oyunun ortasında oldu, gitti oyun.
    Ne yapmam lazım şimdi?
  • Tum sistem bilesenlerini yazmani bekliyoruz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sething

Tum sistem bilesenlerini yazmani bekliyoruz..
    Bilgisayar Oyundayken Kendiliğinden Reset AtıyorBilgisayar Oyundayken Kendiliğinden Reset Atıyor

Ve asusun GPU tweak programıyla fanı hızlandırıyorum, o programla alakalı bir şey olabilir mi? Yani ayarlarını yanlışlıkla değiştirmişimdir falan?

Bilgisayar Oyundayken Kendiliğinden Reset AtıyorBilgisayar Oyundayken Kendiliğinden Reset Atıyor
    Yinede atıyım hocam, değerler doğru mu burda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çükütüs -- 4 Temmuz 2020; 23:53:30 >

• Ya çıldırcam hiçbir şey yapamıyorum kapanıyor, anlamadım bunu. Oyuna giriyorum, hiçbir hata vermeden monitör kapanıyor, kasa açık ama reslemeden düzelmiyor, sadece öylece kalıyor. Öğlen saatlerce gta 5 oynadım hiçbir sorun yoktu yani birden olmaya başladı bu. Bir seferde google chromeda gezerken kapandı, hani ısındığı için desek google chromeda niye kapansın, sıcaklık değeride oyunda değilken ekran kartında max 50, işlemcide ise 74 ü görmüş bi, acaba işlemciden mi kaynaklı ?
  • up

Edit: Sorunu çözdüm, ekran kartı driverlarını tamamen sildim, sonra amd adrenalin indirdim ve driverları otomatik kurdu, sorun düzelmiş gibi gözüküyor. Bu programı kurunca fps de arttı biraz.
    Edit2: Yine oldu
    Ekran kartı ile alakalı değil sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çükütüs -- 5 Temmuz 2020; 2:23:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sething

İsinma
    Beslenme..
  • İade et ilerde yapamazssın.
  • quote:

İade et ilerde yapamazssın.
    Donanımsal bir sorun mu ki?

@sething
    Ne yapmam lazım yani hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çükütüs -- 5 Temmuz 2020; 15:7:54 >
  • Abi komple iade et edebildiğini yeni sistem topla. Garantilerde sürünme çünkü o problem çok pis ilerde arızan yok diyip aynı malı geri verecekler. Elinde arızalı mal ile kalacaksın. Başıma geldi çünkü ram sağlam deyip geri verdiler. Ekran kartınız yeni mi onda problem olmayabilir onu başka sisteme takıp test edin sağlamsa iade etmeyebilirsiniz. Anakart ram işlemci iade edin.

Güç kaynağınız kaç watt onda da problem olabilir. Yetersiz kalmış olabilir. Ama bana daha çok anakart işlemci ram uyumsuzluğu gibi göründü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rerererara -- 5 Temmuz 2020; 16:18:8 >
  • quote:

Abi komple iade et edebildiğini yeni sistem topla. Garantilerde sürünme çünkü o problem çok pis ilerde arızan yok diyip aynı malı geri verecekler. Elinde arızalı mal ile kalacaksın. Başıma geldi çünkü ram sağlam deyip geri verdiler. Ekran kartınız yeni mi onda problem olmayabilir onu başka sisteme takıp test edin sağlamsa iade etmeyebilirsiniz. Anakart ram işlemci iade edin.

Güç kaynağınız kaç watt onda da problem olabilir. Yetersiz kalmış olabilir. Ama bana daha çok anakart işlemci ram uyumsuzluğu gibi göründü.
    8GB DDR4
    ADATA 480GB SU630 SATA 3.0 2.5" SSD (520MB Okuma / 450MB Yazma)
    GSKILL 8GB Ripjaws V Kırmızı 3000MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram
    POWER BOOST VK-G2052S RGB 650W 80+ Tempered Glass USB 3.0 Mid Tower Kasa
    ASUS AREZ DUAL Radeon RX580 OC 8GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı
    ASUS B450M DRAGON 4400MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX Anakart (BEYAZ KUTU)
    AMD RYZEN 3 3300X 18MB Önbellek 4 Çekirdek AM4 İşlemci MPK

Tüm sistem bu, hepsini tek aynı anda aldım itopyadan. Parçalar arası uyumsuzluk olsa oyunlara hiç giremezdim bence, 1 hafta - 10 gün kadar istediğim her oyunu sıkıntısız oynadım. Bilmiyorum ama düzelmezse hepsini iade edebilirim, bakıcam artık

• Bi test var. İsmi ryzen dram calculator. İndirin. İçinde memtest var. Memteste tıklayıp açın. Kutucuğuna 2 veya 3 yazın. Testi başlatın. Eğer ram hatalıysa ya sistem kapanır açılır ya da ram error verir.
    Rami 3000 de mi kullanıyorsunuz. Ryzenlere samsung çipli ram öneriliyor. O programda ramin çipinin markasını da öğrenebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rerererara -- 5 Temmuz 2020; 17:12:28 >
  • quote:

Bi test var. İsmi ryzen dram calculator. İndirin. İçinde memtest var. Memteste tıklayıp açın. Kutucuğuna 2 veya 3 yazın. Testi başlatın. Eğer ram hatalıysa ya sistem kapanır açılır ya da ram error verir.
    Rami 3000 de mi kullanıyorsunuz. Ryzenlere samsung çipli ram öneriliyor. O programda ramin çipinin markasını da öğrenebilirsin.
    2 ilede denedim, 3 ilede denedim ikisinde de bir hata vermedi 1781% falan diye gidiyor bitmiyor sanırım bu ama 0 error yazıyor ikisinde de.

Bilgisayar Oyundayken Kendiliğinden Reset Atıyor ve burda da memory type samsung B- die yazıyor ama bahsettiğiniz bu mu bilmiyorum.

• O zaman iyi çünkü bende 5 dakka içinde hata veriyordu. Ram güzel samsung ise. prime95 ile işlemci testi furmark ile gpu testi yapın. Veya aida64 ile komple sistemi testemsokun bakalım.
  • Duzgun psu bulup test et..islemci fan montajini kontrol et..
  • Hocam aynı sorun bende de vardı. Bir kaç sene boyunca ağır oyunlarda resetliyordu bilgisayar.
    Bir ara merak edip PSU'ya baktım, fanı hiç dönmüyordu bile, haliyle ısınıp kendini kapatıyordu.
    Hemen yeni bir PSU alıp taktım ve artık reset felan yok. Neyse ki diğer parçalara bir şey olmadı.
    İmkanınız varsa sizde bir bakın PSU'ya tabi anlıyorsanız.
  • Sıkıntı %80 psu dan .
  • quote:

O zaman iyi çünkü bende 5 dakka içinde hata veriyordu. Ram güzel samsung ise. prime95 ile işlemci testi furmark ile gpu testi yapın. Veya aida64 ile komple sistemi testemsokun bakalım.
    Prime95 ile test ettim ama ne oldu hiçbir şey anlamadım, hata falan vermedi ama.

Ama aida64 ile hepsini test ettim, ram ve işlemcide hep %100 de ama ekran kartını test edince hep %0' da. (Hepsini ayrı ayrı test ettim sorunun neyde olduğunu bulmak için ve hepsini 5 dk test ettim).

Ekran kartında durum bu, hata vermedi ama hep %0 da, arada bi %1 i gördü ve birkez %8' i gördü o kadar.

@sething Düzgün psu yok ki elimde hocam, işlemci fanınada baktım, düzgün çalışıyor. Kasayı söküp baktım birde öylede bir sorun yok gibi gözüküyor ya da ben pek anlamadığım için gözümden kaçıyor.

@snowtgerhttps://www.itopya.com/power-boost-vk-g2052s-rgb-650w-80-tempered-glass-usb-30-mid-tower-kasa/ kasa bu, psu alt kısmında ve etrafı kapalı, nasıl bakacağımı bilmiyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.