Bilgisayar'ın bulunduğu odada ışık düzeyi ne şekilde ve ışık yoğunluğu hangi düzeyde olmalıdır ,
yani florasan lambaların odanın konumuna göre bir yerleştirilmesi gerekirmi yada extra ışık kaynağı ?
ben daha çok karanlıkta kullanıyorum pcyi. öyle ışık mışık pek gerekmiyor
quote:
Orjinalden alıntı: viceroyboy
ben daha çok karanlıkta kullanıyorum pcyi. öyle ışık mışık pek gerekmiyor
karanlıkta monitörden gelen ışık direk gözüne yansıyor, gözlerin normal ışığa nazaran daha çabuk yorulur.
aşırı ışık altına olmamalısınız ekran parlar gözü yorar, dolayısıyla gözünüz bozulabilir.
ışıksız ortamlarda pc kullanmanız gözünüzün daha az yorulmasına ve pc nize adapte olmanıza yardımcı olur.
quote:
Orjinalden alıntı: clio_TR
aşırı ışık altına olmamalısınız ekran parlar gözü yorar, dolayısıyla gözünüz bozulabilir.
ışıksız ortamlarda pc kullanmanız gözünüzün daha az yorulmasına ve pc nize adapte olmanıza yardımcı olur.
tam tersi diye biliyorum ışıksız ortamlarda direk ışık göze geldiği için , gözümüz daha çabul yorulur, odadaki ışık ekrandan gelen ışığı kesiyor diye biliyorum.
şahsen beyaz ışık önermiyorum sarı ışık her zaman en ideali, gözler için
quote:
Orjinalden alıntı: -ustAd
şahsen beyaz ışık önermiyorum sarı ışık her zaman en ideali, gözler için
Bilimsel ve sağlık açısından bir açıklaması varmı yoksa sen , sarı ışıkta daha rahat ettiğin için mi söyledin ?
işyerinin güvenliği dolayısıyla göremiyorum resimleri eve gidince bakarım
ışıksız ortamda kullandığım zaman daha çok yoruluyorum nedense
quote:
Orjinalden alıntı: AyKuT^
ışıksız ortamda kullandığım zaman daha çok yoruluyorum nedense
yukardada yazdığım gibi ışıksız ortamda gözünüze yansıyan ışık miktarı daha fazla, odada bulunan fulorasan gibi ışık veren aygıtlar gözünüze gelen ışık miktarını kesiyor.
Bu arada CRT ve LCD monitorler fark ediyor mu bu goz yorulmasina ben surekli karanlik oda da otururum, CRT monitor varken gozlerim kan kirmizi oluyordu, ama suan LCD de hıc oyle problem yasamiyorum.
Sarı ışık en idalidir bence de. Beyaz ışık insanın gözünü yoruyor gözü yormayı bırak piskolojik oalrak da etkiliyor ben beyaz ışıktan nefret ederim. Birde tavada asılı ampül kullanma. Oda direk eşyalara ışık verdiğinden saçma sapan parlamalar ve gölgelendirmeler yapıyor.
Bilgisayar kullanılan ortamın loş olması en güzelidir. Ne çok karanlık ne de çok aydınlık. Işığı tavana verin tavandan yayılsın heryere yani tavana bir avize asıpda apulün direk yeri aydınlatmasını sağlamayın. Ayaklı avizeler var mesela normal E27 duylu ben onlardan aldım koçtaşdan bitanede 24 wattlık 120watt gücünde sarı ışık veren osram tasaruf ampulü aldım çok rahat gözlerim yorulmadan pc kullanıyorum. Önceden hep beyaz ışık kullanırdım şu simit florasanlardan ve aşırı derecede gözlerim yorulur içime sıkıntı basardı.
Bir çok ışık aldım çok şey denedim ama en güzel sonuç ışığı direk tavana ampul takıp aydılatmak yerine yerden tavana yansıtmak en güzeli. Yani dediğim ayaklı ışıkları bilen vardır sanırım ekidende alojen ampullüleri vardı hani ayarlanabiliyordu ışık şiddeti falan işte onların normal duylu olanlarından aldım ben.
Uzun lafın kısası, sarı ışık olsun, direk tavandan gelmesin, dekor aydınlatması olsun , bide çok parlak olmasın loş olsun. Dikkat edin bir beyaz tasaruf ampülü bulunan odadan hafif loş sarı ışıklı bir odaya girdiğinizde insanın içi bi hoş oluyor daha sakin daha mutlu huzurlu oluyor. Sarı ışığın dinlendirici özelliği vardır hem.
neyse çok uzattım , benim tavsiyeleirm bunlar deneyin derim yani.
quote:
Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online
Sarı ışık en idalidir bence de. Beyaz ışık insanın gözünü yoruyor gözü yormayı bırak piskolojik oalrak da etkiliyor ben beyaz ışıktan nefret ederim. Birde tavada asılı ampül kullanma. Oda direk eşyalara ışık verdiğinden saçma sapan parlamalar ve gölgelendirmeler yapıyor.
Bilgisayar kullanılan ortamın loş olması en güzelidir. Ne çok karanlık ne de çok aydınlık. Işığı tavana verin tavandan yayılsın heryere yani tavana bir avize asıpda apulün direk yeri aydınlatmasını sağlamayın. Ayaklı avizeler var mesela normal E27 duylu ben onlardan aldım koçtaşdan bitanede 24 wattlık 120watt gücünde sarı ışık veren osram tasaruf ampulü aldım çok rahat gözlerim yorulmadan pc kullanıyorum. Önceden hep beyaz ışık kullanırdım şu simit florasanlardan ve aşırı derecede gözlerim yorulur içime sıkıntı basardı.
Bir çok ışık aldım çok şey denedim ama en güzel sonuç ışığı direk tavana ampul takıp aydılatmak yerine yerden tavana yansıtmak en güzeli. Yani dediğim ayaklı ışıkları bilen vardır sanırım ekidende alojen ampullüleri vardı hani ayarlanabiliyordu ışık şiddeti falan işte onların normal duylu olanlarından aldım ben.
Uzun lafın kısası, sarı ışık olsun, direk tavandan gelmesin, dekor aydınlatması olsun , bide çok parlak olmasın loş olsun. Dikkat edin bir beyaz tasaruf ampülü bulunan odadan hafif loş sarı ışıklı bir odaya girdiğinizde insanın içi bi hoş oluyor daha sakin daha mutlu huzurlu oluyor. Sarı ışığın dinlendirici özelliği vardır hem.
neyse çok uzattım , benim tavsiyeleirm bunlar deneyin derim yani.
yeni ev için deneyeceğim , salonda bulunan küçük avizeler var onlar ışığı yukarı tavana doğru yansıtıyor benim odada bulana ışığa nazaran çok daha dinlendirici.
ben karanlıkta kullanmıyorum zaten loş ışık iyi oluyor sabah ve 14:00 dan sonra da kesinlikle lambayı yakıyorum yoksa gözlerim rahatsız oluyor bilgisayarın bulunduğu oda fazla güneş olan bi oda olmadığı için hiçbir zaman aşırı aydınlık olmuyor
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme