Şimdi Ara

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİNDEKİ ÇEKME ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
3
Favori
1.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4 sene boyunca sıralamalar hayvan gibi ileri çekmiş. Bu sene de devam eder mi yoksa durur mu ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• babayı izle kullanıcısına yanıt
    babayı izle demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: babayı izle

Bilgisayar artık durmaz. Bak her sene kontenjan yetiremediklerinden yazılım mühendisliği, yapay zeka mühendisliği diye türevlerini açıp duruyorlar. %70’i mezun olunca ağlar ama yapacak bir şey yok.

Bilgisayar mühendisliği 3. sınıf öğrencisi ve son iki yıldır çalışan bir arkadaşınız olarak söylüyorum ki sakın yukarıdaki çocuğu dinleyerek canınızı sıkmayın. Bu piyasadaki pasta gerçekten çok büyük. Abi ben teknik birisiyim, çözüm odaklıyım, stres altında patlamam diyorsanız kuvvetle muhtemel parlak bir kariyer ve dolu bir banka hesabına sahip olursunuz. Tıp, diş istiyordum ama sınav kötü geldi ben de bilgisayar mühendisi olurum kafasındaysanız ise sizi kötü günler bekliyor şimdiden uyarayım :) Şunu da söylemek gerekiyor ki bu piyasada diplomayı pek sallamıyorlar (efsane değil gerçekten böyle) çünkü okulda gösterdikleri muhabbetlerin %90'ı temel oluşturma amacıyla anlatılan, artık piyasada nadir aranan teknolojiler. Yine de mektepli olmak sizin bakış açınızı değiştiriyor, diplomayı iş için değil de kendiniz için almanız gerektiğini düşünüyorum.

Sözün özü; iki yıl tecrübeli, hafiften parlak bir golang developer 2000 dolar ile işbaşı yapabiliyor. İmkanları kısıtlı bir üçüncü dünya ülkesinde yaşadığımızı unutmamak lazım.

Sevgiler.

Arkadaşlar bu meczupu da dinlemeyin. Üretim yapmak, çalışmak yerine kolay para kazanmayı insanlara aşılayan ortalama bir İç Anadolu insanı olduğuna yemin edebilirim. Ayrıca yukarıdaki gibi bir iş ilanı görürseniz arkanıza bakmadan kaçın çünkü belirttikleri konuların birbiriyle uzaktan yakından alakası yok, kısaca "sen gel işe başla eşek niyetine ne iş varsa sana yükleriz" demek istiyorlar. Son attığı video da bundan yaklaşık 30 sene öncesine ait bir teknoloji, sadece ve sadece Amerika'da yaşam kaygısı olmayan nerd'ler tarafından zevkine yapılan işler ve üniversitede Mikroişlemciler dersinde bunları anlatıyorlar, arkadaş üniversite terk olduğu için bihaber sanırım :)

Edit: Bilgisayar mühendisliği okumak isteyen arkadaşlara örnek; kaliteli bir iş ilanı aşağıdaki gibi olur. İlanın başlığı "Back End Python Developer" ve istedikleri yeterlilikler tamamen bununla alakalı. Ne eksik, ne fazla.

• Dursun diyeceğim de sanmiyorum maalesef

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eder

• Bilgisayar artık durmaz. Bak her sene kontenjan yetiremediklerinden yazılım mühendisliği, yapay zeka mühendisliği diye türevlerini açıp duruyorlar. %70’i mezun olunca ağlar ama yapacak bir şey yok.

%70 i mezun olunca neden ağlıyor ?

Aynen ağlar  

Rakip elemede kolaylıklar kimse yemez bunları

• Ribozomal Rna kullanıcısına yanıt
    Sana zahmet bu sene forumdan bilgisayara giren herkesi not et okul bitince bir araya gelin bakalım kaçınız meslekte iyi yerlere geliyor, kaçınız Hindular gibi üç kuruşa freelance iş kovalıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Hm birileri kazanamamis galiba neyse üzülme seneye insallah

Forum dışında bu muhabbeti hic duymadım o kadar muhendisle konustum ama sektorun icinde olanlardan iyi biliyor bu forumdaki liseliler cok ilginc dimi

Ağlama.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Aslan kardeşim sen lise 1’de okulun duvarından atlayıp internet kafeye giderken ben Android Studio’da kod yazıyordum. Benim sıralamam 4 haneli sen bana kafanı yorma. Yıllardır da sektörü takip ediyorum. Gidin iki freelancer sitesine bakın sonra gelin konuşun.

• Oğlum siz çocuksunuz bak vallahi hahahhhahah

Bos yapıyorsun ayrica erkek degilim

Ne halt ediyorsanız edin ya sizi elemek için iki satır yazıya ihtiyacım yok. Aklınızda bulunsun 4-6 ay sonra şahıs şirketi kurup uygulamalarımı yayınlayacağım uslu birer çocuk olup okulunuzu bitirirseniz belki iş veririm.

Ahahah egoya bak seni cok üzerler bence

Sen şimdiden okula başlamadan laptop bakmaya başla çocuk. Benim muhasebecim de var, iş hukuku bilen arkadaşım da var, tasarımcım da var, iş analistim de var. 2 sene sonra görüşürüz.

• quote:

Sen şimdiden okula başlamadan laptop bakmaya başla çocuk. Benim muhasebecim de var, iş hukuku bilen arkadaşım da var, tasarımcım da var, iş analistim de var. 2 sene sonra görüşürüz.

Cidden ne boş yaptın biz sormadan butun hayat hikayesini anlatamaya basladi kesin yaparsin bu kafayla

Goruselim 2 yil sonra hahaha

• quote:

Bilgisayar artık durmaz. Bak her sene kontenjan yetiremediklerinden yazılım mühendisliği, yapay zeka mühendisliği diye türevlerini açıp duruyorlar. %70’i mezun olunca ağlar ama yapacak bir şey yok.

Bilgisayar mühendisliği 3. sınıf öğrencisi ve son iki yıldır çalışan bir arkadaşınız olarak söylüyorum ki sakın yukarıdaki çocuğu dinleyerek canınızı sıkmayın. Bu piyasadaki pasta gerçekten çok büyük. Abi ben teknik birisiyim, çözüm odaklıyım, stres altında patlamam diyorsanız kuvvetle muhtemel parlak bir kariyer ve dolu bir banka hesabına sahip olursunuz. Tıp, diş istiyordum ama sınav kötü geldi ben de bilgisayar mühendisi olurum kafasındaysanız ise sizi kötü günler bekliyor şimdiden uyarayım :) Şunu da söylemek gerekiyor ki bu piyasada diplomayı pek sallamıyorlar (efsane değil gerçekten böyle) çünkü okulda gösterdikleri muhabbetlerin %90'ı temel oluşturma amacıyla anlatılan, artık piyasada nadir aranan teknolojiler. Yine de mektepli olmak sizin bakış açınızı değiştiriyor, diplomayı iş için değil de kendiniz için almanız gerektiğini düşünüyorum.

Sözün özü; iki yıl tecrübeli, hafiften parlak bir golang developer 2000 dolar ile işbaşı yapabiliyor. İmkanları kısıtlı bir üçüncü dünya ülkesinde yaşadığımızı unutmamak lazım.

Sevgiler.

sen okuyor musun hocam

• SequentiaL kullanıcısına yanıt
    Bunun lafıyla hareket edip ite kaka okul bitiren arkadaşlara teklifim ssk+yol+yemek.

• Bu sene en büyük şoku itü yapay zeka yaratacak. İlk 3000, hatta 2500 gelirse de çok şaşırmam.

Bilgisayar mühendisliği güzel bölüm de marka okulları bırakıp sırf bilgisayar diye kötü yerlerde okumaya gerek yok. Tıpta bu zaten çok var. Eskiden ee'de de vardı biraz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.