Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisliğinde iş bulma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
3
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Üni 3’e gidiyorum hala bu mevzuların nasıl olduğunu bilmiyorum bulmak için ne yapmam gerekiyor son 2 senede(bu sene dahil) kendimi ne yönde geliştirmeliyim bilen biri yardımcı olabilir mi acaba, ayrıca mezun olduğumda(biliyorum iş bulmak çok zor ama) iş bulma prosedürü tam olarak ne?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hangi üni

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son senemde LinkedIn'den beğendiğim ilanlara başvurdum. 3 şirket teklif verdi. Birini seçip Temmuz ayında başladım.

• Geçen dönem mezun oldum ve iş bulmam 1-2 ay falan aldı. Şu anda Linkedin'den bulduğum işte devam ediyorum. Genel olarak ilk bir ilana aşvuruyorsunuz. Sonrasında telefonla aranıp İK ile bir görüşme günü ve saati belirleniyor ya da direkt arayıp size sorular soruyorlar. Ondan sonra bazı firmalar hackerrank gibi sitelerde olan sorulara benzer sorular sorup belli bir zaman içinde bitirmeni istiyorlar. Geçerseniz bir teknik mülakat ve sonrasında iş teklifi. Şu anda en çabuk iş bulabileceğin meslek bilgisayar mühendisliği.

• Booker DeWitt kullanıcısına yanıt
    Ne biliyordun yani neden seni seçtiler, tavsiyen var mı

• mustafafb35 M kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim, peki sizce ne öğrenmem gerekiyor? Şuana kadar python (data science) androide program üzerine kotlin ve java, c ve c++ biliyorum sadece ve saha deneyimim yok yani

• En önemli şey iş tecrübesi. Gir bir yere staj yap gerekirse para bile alma ama çalış. İlerlemek istediğin alanda 6 ay - 1yıl iş tecrüben olunca mezun olduğunda iyi maaşlarla kolay iş bulabilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Üniversite 2. Sınıfa geçtim. Şu an stajımın 2. Ayındayım. Front End Developer Intern olaraktan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-B3477CF9B

Çok teşekkür ederim, peki sizce ne öğrenmem gerekiyor? Şuana kadar python (data science) androide program üzerine kotlin ve java, c ve c++ biliyorum sadece ve saha deneyimim yok yani

Selam hocam

Konuyla alakasız olacak ama bu yorumunu görünce sormak istedim.

Python kursu alıyorum (temel) ve bitmek üzere. Önümüzdeki haftalarda Data Science and Machine Learning alanlarına giriş yapmak için yeni kursa başlayacağım (Udemy ve BTK akademi üzerinden devam ediyorum).

Tavsiyelerin var mı? Hangi siteleri önerirsin ve ne şekilde pratik yapmalıyım?

Not: İleri seviye İngilizcem var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 5 Kasım 2020; 21:1:17 >
  • menectras kullanıcısına yanıt
    Part time mı yapıyorsun

• The Management kullanıcısına yanıt
    Bence gittiğin yerler iyi, bi tek pratik yapmak için üstte bi site yazmışlardı ona bak

• Çalıştığım gün kadar asgari ücret alıyorum. Mesela bu ay 2324 tam alıcam.

• Python üstüne devam edeceksen Django öğrenmeni şiddetle tavsiye ederim.

Sektörde çalışan arkadaşlarım genelde JAVA ile çalışıyor ve Spring framework'ün önemli olduğunu söylüyorlar.

• Represent kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

• menectras kullanıcısına yanıt
    Zor olmuyor mu okulla beraber? Ve böyle bi işi nasıl bulabilirim fikrin var mı

• Biraz sana kalıyor bu sen ne yapmak istiyorsun? Çok fazla alana ayrılıyor ve bu alanda deneyerek sana en çok uyanı seçmen lazım mesela ben 1. sınıfta siber güvenlik bakmıştım sonrasında android programlamaya ilgilendim en son yapay zekaya baktığımda benim için daha uygun geldi ve o yoldan devam ettim. Şu an veri bilimci olarak çalışmaktayım. Ama şunu da ayarlamak lazım en fazla bana göre 1 sene içinde kararını vermen lazım yoksa her şeyden biraz bilen birine donusebilirsin. Ama benim tavsiyem veri bilimine bir bak derim.

• kanka benim kafam rahat biraz bilişim güvenliği her üni de yok bir de türkiyede çok bilinmiyor siber güvenlikte şu an baya bir açık var sonrası ise yurtdışına çıkıcam işte iyi olmam lazım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.