Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği Yazıcam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
95
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yazın genel olarak ingilizce çalışmayı düşünüyorum. Bunun yanında yazılıma giriş tarzında bir şeyler yapmayı düşünüyorum.

Lise yıllarında html ve css ile uğraşmıştım. Önümde iki seçenek var. Birincisi html vs css i hatırlayıp üstüne javascript öğrenmek. İkincisi ise html vs css e hiç bulaşmayıp javaya sıfırdan başlamak. Hangisi daha mantıklı olur sizce?

• Web'e ilgin var ise html+css+javascript yanına bir de php ekleyebilirsin öğrenmesi zor değildir bunları php ile de programlama mantığını öğrenmiş olursun. Başka dil önerisi istiyorsan C veya Python ile başlamanı öneririm.
  • Bilgisayar mühendisliği okumak ve ardından yazılımcı olmak istiyorsan zaten yabancıların "stack" dediği dil havuzunun baya geniş olması gerekiyor. Yeri gelecek bir projede bir gecede bilmediğin dili öğrenmen gerekecek. HTML ve CSS sana programlama mantığı, algoritmalar, veri yapıları hakkında pek bir şey kazandırmaz. Ben olsam Java ile başlardım (zaten eninde sonunda öğrenecektin javayı çünkü) bazı taşlar yerine oturunca, derslerle birlikte de olaya hakim olmaya başladıkça, Java'yla beraber HTML öğrenebilirsin. Üstteki arkadaşın tavsiyesine uyup kolay olduğu için python da öğrenebilirsin. Sana kalmış. Birini seç istediğinden başla (çok da dandirik bir dil olmaması koşuluyla). Pek bir şey farketmeyecek bunu meslek olarak seçmek istiyorsan.
  • amacım yazılım alanında ilerlemek. ege ya da marmarayı seçmeyi düşünüyorum. muhtemelen egeyi yazacağım.
    javayı öğrenmek daha mantıklı geliyor. çalışma alanının genişliği(mobil yazılımlar,web, masaüstü yazılımlar vs.) ve sektörde daha çabuk iş getirisi olması açısından. ancak ege üniversitesi ilk sene c programlama ile derse başlamış. okulla c, evde java çalışmak mantıklı olacaktır sanırım.
  • kripton_TR kullanıcısına yanıt
    C görüyorsan c++ ile object orient programlayı anlayıp ordan java ta devam edebilirsin web konusu artık çok geniş html ve css javascript yeniden başla ama okuldaki derse önem ver ben zaten bunu kullanmayacam diye uğraşmazsan arkadaşın dediği dil havuzun genişlemez birde ects kredin düşer bağlı ders var bunlarda sıkıntı çıkar sonra ilerde yüksek lisans yapmak istersen ortalama 3 altı çoğu üniversite giremezsin 4 te ortalama yükseltmeye çalışmak zorlama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WHITE_Wolf -- 1 Temmuz 2016; 15:03:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Javadan başlamanı tavsiye ederim. Belli başlı kalıpları fonksiyonları öğrenir algoritma mantığını öğrenirsin c gördüğünde rahat edersin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Mühendisliği okumak
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.