Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği Okuyorum, Soruları Alayım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
7
Favori
2.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: JoeyBane

tarafını seç 1 mi 0 mı

İkisini de seçiyorum.

Yoksa seçmiyor muyum?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iamsonasty

quote:

tarafını seç 1 mi 0 mı

İkisini de seçiyorum.

Yoksa seçmiyor muyum?

Ne istediğini bilmiyor ve kararsız. Otur, sıfır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Smaugun Gözü : hazırlığın tadını çıkar bahar geliyor, festivaller geliyor :)
    @BngJmpngg : matematik alanında bir kariyer planlamıyorum o yüzden iş imkanlarını hiç araştırmadım bilmiyorum, aldığım dersler calculus, linear algebra, discrete math, probability, statistics, real analysis, erasmus'ta aldığım tam karşılığı olmayan güzel bir ders, ve son olarak da alacağım da iki-üç ders kaldı ama normal lisans programı nasıl bilmiyorum
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: iamsonasty

quote:

tarafını seç 1 mi 0 mı

İkisini de seçiyorum.

Yoksa seçmiyor muyum?

Ne istediğini bilmiyor ve kararsız. Otur, sıfır.

Schrodinger yüzüne tükürürdü.

Yoksa tükürmez miydi?

• Bize verecebilecegin(bilg muh ögrencisi veya adaylarına) altın tavsiye ne olur?

• quote:

Orijinalden alıntı: bladexx

Bize verecebilecegin(bilg muh ögrencisi veya adaylarına) altın tavsiye ne olur?

Öğrenci adaylarına verilecek en büyük tavsiye: hazırlıklı olun, ne ile karşılaşacağınızı bilin. sadece bilgisayar değil ne seçerseniz seçin iyice araştırın. yanlış yönlendirme mağduru olmayın.

Meslektaşlarıma gözlemlerim sonucunda diyeceklerim (yazılım düşünen ve kendini buna göre geliştiren biri olarak):
    -Anadiliniz gibi ingilizce bilin, karşınızdakinin aksanı nasıl olursa olsun anlayabilmeniz lazım ve tabii ki konuşabilmeniz lazım
    -Çok iyi bildiğiniz bir dil olsun, düzeltiyorum bir mainstream dili çok iyi bilin (C++, Java..)
    -"Self-learning" olayı çok önemli, kendi kendinize öğrenmeyi öğrenin. Teknoloji çok hızlı gelişiyor, bugün kullandığımız programları 5 yıl sonra muhtemelen kimse kullanmayacak. Bir hocam üniversite size öğrenmeyi öğretir demişti, gerçekten öyle ve bunu anlamak çok önemli.
    -Hacker-rank gibi sitelerde pratik yapın, staj başvurularında işinize yarayacaktır.
    -Ezber yaparak ders geçmeye çalışmayın, öğrenin.
    -İyi bir ortalamaya sahip olmaktan zarar gelmez ama kötü bir ortalama bazı kapıları kapatabilir.
    -Ne olmak, nereye gelmek istediğinizi bilin. Buna göre hareket edin.
    -Her şey dersler, iş, para değil. Her şeyden önce insanız, bunu unutmayın.

Son olarak: hayvanları sevin, koruyun. Bu biraz kişisel oldu ama böyle sıralayınca dayanamadım :)

altın tavsiye: işinizi sevin. hiç bir iş sevmeden yapılmaz ben buna inanıyorum. sevmiyorsanız, işinizi yaparken bunalıyorsanız sevdiğiniz işi bulun.

• Yazılım Mühendisliği mi bilgisayar mühendisliği mi ?

• Bilgisayar müh çöp

• quote:

Orijinalden alıntı: awesom-o

quote:

Orijinalden alıntı: bladexx

Bize verecebilecegin(bilg muh ögrencisi veya adaylarına) altın tavsiye ne olur?

Öğrenci adaylarına verilecek en büyük tavsiye: hazırlıklı olun, ne ile karşılaşacağınızı bilin. sadece bilgisayar değil ne seçerseniz seçin iyice araştırın. yanlış yönlendirme mağduru olmayın.

Meslektaşlarıma gözlemlerim sonucunda diyeceklerim (yazılım düşünen ve kendini buna göre geliştiren biri olarak):
    -Anadiliniz gibi ingilizce bilin, karşınızdakinin aksanı nasıl olursa olsun anlayabilmeniz lazım ve tabii ki konuşabilmeniz lazım
    -Çok iyi bildiğiniz bir dil olsun, düzeltiyorum bir mainstream dili çok iyi bilin (C++, Java..)
    -"Self-learning" olayı çok önemli, kendi kendinize öğrenmeyi öğrenin. Teknoloji çok hızlı gelişiyor, bugün kullandığımız programları 5 yıl sonra muhtemelen kimse kullanmayacak. Bir hocam üniversite size öğrenmeyi öğretir demişti, gerçekten öyle ve bunu anlamak çok önemli.
    -Hacker-rank gibi sitelerde pratik yapın, staj başvurularında işinize yarayacaktır.
    -Ezber yaparak ders geçmeye çalışmayın, öğrenin.
    -İyi bir ortalamaya sahip olmaktan zarar gelmez ama kötü bir ortalama bazı kapıları kapatabilir.
    -Ne olmak, nereye gelmek istediğinizi bilin. Buna göre hareket edin.
    -Her şey dersler, iş, para değil. Her şeyden önce insanız, bunu unutmayın.

Son olarak: hayvanları sevin, koruyun. Bu biraz kişisel oldu ama böyle sıralayınca dayanamadım :)

altın tavsiye: işinizi sevin. hiç bir iş sevmeden yapılmaz ben buna inanıyorum. sevmiyorsanız, işinizi yaparken bunalıyorsanız sevdiğiniz işi bulun.

bu yazdıklarından bilkentli olduğun çıkarımını yaptım doğru muyum?

• Benim Sorum İş İle İlgili Değil de Sosyal Ortamınla İlgili Olacak.

-Bölümündeki Kız Sayısının Erkek Sayısına Oranı Nedir ?

-Kızlar Konuları Anlamadığı Zaman Eve Davet Ediyor mu ?

-Aşırı Derecede Ders Çalışıyor musun ? Gününün Çoğunu Nerede Geçiyorsun ?

-Üniversite Ortamı mı ? Lise Ortamı mı ?

Üniversiteye Hazırlanıyorum da , Bilgisayar Mühendisliği Düşünüyorum Ama Herhangi Bir Programlama Dili Bilmiyorum Seneye Üniversiteye Gittiğim Zaman Kendi Kendime Öğrenirim Diye Düşünüyorum Dersleri Pek Sallamayacağım.

• Atıyor la inanmayın

• DarK BrotherS kullanıcısına yanıt
    Hocam aç bilgisayar mühendisliği bölümünde ki hocaların cv'lerine bak. Kaçtane prof,doçent,yrd.doçent var bunların kaçtanesi bilgisayar mühendisliği veya bilgisayar bilimi üzerine okumuş. Bunlar önemli . Yani çoğu üniversite de elektrik elektronikçileri hoca olarak veriyorlar bilgisayar mühendisliği bölümüne, buna dikkat et. Başkent te veya istanbul'da okumaya çalış ekseriyetle. Hem büyük fuarlar veya organizasyonlar buralarda olur. Daha çok şirket daha çok staj imkanı ve iş bulma imkanı olur.

• Oğuzhaan kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam bunlara bakıyorum zaman zaman Ankara'da yaşadığım için Ankara'da okumak istemiyorum açıkçası muhtemelen İzmir'e gideceğim yada İstanbul'a bakalım zaman bize neyi gösterecek

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam ingilizcem şuan yok sizce bilgisayar mühendisliği yaparken öğrenebilirmiyim bu sene üniversite sınavlarına giriyorum. hedefim hacettepe bilg. müh.
  • ratch kullanıcısına yanıt
    diferansiyel denklemler var o zor olabilir. bi de nümerik analiz
  • yılda ortalama kaç saat çalışıyon ve başarı durumun nedir ?
    dersler zormu diyem erak ediyorum.
  • @Hukuk Öğrencisi
    *bilgisayar

@Gray Hat Ghost
    *kız erkek dağılımı sanırım 1/4 civarında
    *kızların konuyu anlamadığını nereden çıkardın?
    *Gününün çoğunu nerede geçirdiğini senin kim olduğun belirler, ama sınav haftalarında herkes kütüphane de oluyor :)
    *Gene sana bağlı

Çoğu kişi bilmeden geliyor zaten, ama ne iş yaptığımızı bilmeden bodoslama seçme derim. Senin gibiler tır çarpmışa dönüyorlar. Eve davet edilmeyi beklediğin kızların kapısında bir şeyler öğrenmek için bekleme sonra :)

@ztealth
    *ingilizce dışarıya açılabilmek, literatürü takip edebilmek açısından önemli, bir de karşılaştığın ve karşılaşacağın sorunları mutlaka birileri yaşadı daha önce ve internette soruşturdular. Bunları anlayabilmek için gerekiyor iyi seviyede bilmek. Ben her şeyin öğrenilebileceğine inanıyorum çabaladıktan sonra. Umarım hedefinize hatta daha iyilerine kavuşursunuz :)

@iso227
    19 gibi oturup sabah 6ya kadar proje başından kalkamadığımızı, saatlerce debug ettiğimizi bilirim. Her dersin anlaması zor kısımları da oluyor. Günün sonunda ben öğrendiğim şeylerden mutluyum ve gerçekten keyif alıyorum bunları öğrenip uygularken. Bu nedenle mental olarak zorlanmıyorum.
    Başarı durumu göreceli olan bir şey, başarı ölçütün ne onu bilmek lazım.

• İlk 50 k daki uniler iyi midir pc muh. icin tavsiye eder misin yoksa daha iyi bi sıralama mı lazim

• Bilgisayarı ve teknolojiyi severim. Yazılıma da merakım var fakat bunları hiç meslek olarak hayatım boyunca yapmak zorunda olacağım şeyler olarak bakmadım sadece hobi. Eğer hedefimi gerçekleştiremessem mecburen en iyi b planım olan bilgisayar mühendisliğine yönelicem. Merak ettiğim şey bu bölümü okumak için çok sevmek gerekir mi? Çok da istemeyerek giden birini bunaltır mı?

• Ben de yazılımcıyım ama mühendislik okumadım, işletme bitirdim. Şimdi programlama ile ilgili sırf belgem olsun diye bi önlisans programına yazıldım aoften.

Burdan dgs ile mühendisliğe geçebilirim ama bana diploma dışında ne katabilir sence bilgisayar mühendisliği okumak? Bilgi yönünden pek şey katacağını sanmıyorum zaten internette olmayan şey yok. Cevabını bekliyorum hocam.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.