Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği mi Endüstri Mühendisliği mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar. Sınav sonucum geldi ve tercihler için araştırmalar yapıyorum. Sıralamam 39 bin, üniversite tavsiyelerinize de açığım. Şimdi asıl konumuza gelelim:

Ben bilgisayarın üstüne doğmuş, çocukluğundan beri bilgisayarla ilgili bir insanım. Bu ilgiden kastım oyun oynamak değil bilgisayarın her yönüyle ilgiliydi. Ve çalışmak istediğim sektör kesinlikle yapay zeka, yazılım, bilgisayar sektörü. Fakat yönetici olarak, management kısmında. Yurt dışı odaklı olduğumu da belirtmek isterim. Bu yüzden bölüm tercihinde kararsız kaldım. Sizce hangi bölümü tercih etmeliyim?

• yönetici kısmında çalışmak istiyorsan bile bir kaç yıl haşır neşir olman lazım işin yazılım/uygulama kısmında. örneğin şu an bulunduğum müdürlüğün müdürü bilgisayar mezunu. fakat 15-20 yıl boyunca yöneticilik harici çalışmış.

• pir2xh P kullanıcısına yanıt

Tabi ki başlarda sahada çalışmam gerekecek bunun farkındayım fakat endüstride de böyle bu durum diye biliyorum.

• up

• bilgisayar mühendisi yönetici olmuyor diye bir şey mi var ?

Bir kaç bankaya baktım;

sende bakabilirsin kendini girdiğin şirkette nasıl geliştirdiğin ile ilgili networkte önemli.

gmy:operasyon veya itden sorumlu genel müdür yardımcısı

gm:genel müdür

akbank gmy ceng mezunu

iş bankası gm ceng mezunu

iş bankası gmy ceng mezunu

garanti gmy ceng mezunu

• Endüstri Mühendisliğini neden istediğini anlamadım. Yani çok doğal olarak bir yazılım ekibinin yöneticisi veya IT'de herhangi bir yönetici bilgisayar mühendisi. Müdür, direktör, CTO hatta teknoloji şirketiyse CEO vs. bilgisayar kökenli olur işin doğası gereği.

Endüstri başka bir dünya. Anlamsız bir kafa karışıklığı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıp mı bilgisayar mühendisliği mi?
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.