Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisliği kazandım pc ne kadar gerekli? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
1
Favori
1.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Leoris

Yeni orta halli bir şey al mezun olana kadar yeter.

8 yıllık laptopla kanser olursun. Asus öneririm.

Oha olum senin millete yardımcı olduğun yorumlarda mı varmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Persom

quote:

Orijinalden alıntı: Leoris

Yeni orta halli bir şey al mezun olana kadar yeter.

8 yıllık laptopla kanser olursun. Asus öneririm.

Oha olum senin millete yardımcı olduğun yorumlarda mı varmış

• Bilgisayar Kavramlarındaki Sadi Evren Şeker dediğine göre olmadan da bilgisayar mühendisliği okuyabilirmişsin. Ama bunun çalışması, ödevi projesi derken gerekebilir. Güncel bir bilgisayar işini görecektir pahalı bir şeye de kaçmaya gerek yok tabi istersen pahalısını da al.
  • Senin bilgisayar ile neler yapacağına bağlı. Güncel, orta-üst seviye diyebileceğimiz çoğu bilgisayar, senin bilgisayar mühendisliği için gerekli olan temel bilgileri öğrenmeni ve mezun olman için gerekli alt yapıyı sağlar. Zaten bilgisayar mühendisliğinde aldığın ana bilgisayar kadar çeşitli çevre bileşenleri de alacaksın. Fakat sen standart eğitiminin dışında farklı projelere daldıkça ihtiyaç duyacağın performans ve bileşenler farklı olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: dabelebedyu

şu soruyu soran adam bilgisayar mühendisi oluyor ülkenin hali işte.

şu saçma yorumu beğenen insanlar var bi de. asıl komik olan o
  • TheMechanicalEngineer kullanıcısına yanıt
    Ne demek istediğimi çok iyi biliyorsun abisi kurcalama boşver.
  • Mantıklı şeyler söyleyen benim, haybeye sallayan sensin. Zorlayan kim bir daha düşünelim "abisi"

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hayır yukarda bunu soran mühendis olacak vs diye zırvalayan var ulan ülkede laptop alamayacak durumda olan insan var bu adam okumayacak mi sizce ? tıp okuyan adamin neşter takımımı var şimdiden önlük vs mi aldi ilerde ameliyathanede kulalnmak icin ? ne üst düzey mantıga sahipsiniz .
  • TheMechanicalEngineer kullanıcısına yanıt
    Bak abisi, söylediğin işleri yapacak bir bilgisayar mühendisi bugüne kadar hiçbir şey öğrenmediyse bile elinin altında internet varken program ismini yazıp sistem gereksinimlerini gözleriyle görebilir. Ama bahsettiğimiz kişi tipik türk genci. Ne yapacağı konusunda kafası karışık çünkü dediğim gibi hayatı pembe lys soru bankalarıyla geçti. O yüzden buraya gelip foruma beginner seviye soru soruyor bu da dediğim gibi bizim ülkenin öğrenci profili ile eşleşiyor. Verilen cevaptan ziyade sorulan soru bir insanın zekasını, vizyonunu alelade ortaya koyabilir kimi zaman.
  • Aklıma direk şu konu geldi, Google'da Staja Başladım. Adamın tercih döneminde açtığı Kod Yazmak Ne Demek? konusuna da senin yaptığın gibi boş yorumlar yapılmış. Gerisini sen düşünürsün artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reindot -- 11 Ağustos 2017; 23:21:39 >
  • Birincisi söylediğim şeylerin gereksinimlerini(algoritma analizi gibi şeyleri) basitçe araştırarak yapamazsın. Oturup ileri derece matematiksel işlemler yapmak zorunda kalırsın ileri derecede bir algoritmanın karmaşıklık dereesini bulmak için. Evet arkadaş belki de dediğin gibi ama bu seni haklı çıkarmaz. Dediğim gibi bilgisayar mühendisliği çok farklı şekilde de geliştirebilir kendini, çok eski bir bilgisayar bile yeter demek çok yetersiz ve yanıltıcı bir cevap olur detayları bilmeden. Ayrıca söylemeden geçemeyeceğim Mark Zuckerberg çok iyi bir mühendis, yazılımcı değildi. Çok iyi bir girişimciydi. Şuanda ortalama bir bilgisayar mühendisi facebookun ilk halini yazabilir zaten, onu öne çıkaran kodlama yeteneğinin mükemmelliği değildi girişimci ruhuydu bu arada. Bunu da söylemeden edemeyeceğim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Bak abisi, söylediğin işleri yapacak bir bilgisayar mühendisi bugüne kadar hiçbir şey öğrenmediyse bile elinin altında internet varken program ismini yazıp sistem gereksinimlerini gözleriyle görebilir. Ama bahsettiğimiz kişi tipik türk genci. Ne yapacağı konusunda kafası karışık çünkü dediğim gibi hayatı pembe lys soru bankalarıyla geçti. O yüzden buraya gelip foruma beginner seviye soru soruyor bu da dediğim gibi bizim ülkenin öğrenci profili ile eşleşiyor. Verilen cevaptan ziyade sorulan soru bir insanın zekasını, vizyonunu alelade ortaya koyabilir kimi zaman.

Dedi "mavi" lys kitaplariyla hayatini harcayan abi

• quote:

Orijinalden alıntı: t_pontocerebellare

tozunu kirini pisliğini temizle, termal macunu yenile(t yapmayı bilmiyorsan), hdd'yi sök yerine ssd tak. optik sürücü yerine çıkardığın hdd'yi tak. okul bitene kadar çok rahat işini görür. (bi de ram durumun az ise takviye yapabilirsin).

2011'de aldığım bilgisayar bu dediğim modifiyelerle canavar hala çünkü ^^

Termal macununu kaç yıl aradan Sonra kendim değiştirdim hocam. Sadece dediğin gibi hdd söküp ssd takmak kaldı. Bilgisayarın yürürü gayet iyi ısınma sorunu var azıcık artık oda win10 yüklü ve sürekli çalıştırır vaziyette kullanıyorum. Ramlerim 2+2 den 4. Uygun fiyatlı, anakarta uyun ram bulabilirsem onu da halledeceğim. İşlemcim kötü core2 duo onda da elimden biley gelmiyor maalesef.

• quote:

Kardeşim emin ol ben ne öğrendiysem o 8 senelik emektarda öğrendim. İçini en az 5 kere söküp takıp değiştirmişimdir. Senin, aman zarar gelmesin diye yapamayacağın oc’lsrı cpu,gpu 2 şekilde de yapmışımdır. Ama kod bilgim az ve bunun için ne sistem gerekir bilmiyorum, bunuda söylemek ayıp değil. İnternete yazmasını bende biliyorum. Şu forumdaki samimiyeti bulmazsam 5 dk lık internete yazıp öğrenme işini, gelecek cevaplara bırakmazdım. Herkesin düşüncesini almak hoşuma gidiyor emin ol senin de. Böylece kim bu forumda faydalı, kim gereksiz nick kaplıyor hepsini görüyoruz. Öncelikle sen YouTube da oyun videoları çeken Velet’lerin altına yaz bu yorumlarını. Emin ol hitap edecek çevren seni fazlasıyla karşılayacaktır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emn5805 -- 12 Ağustos 2017; 5:39:41 >

• ilk sene seni idare eder.

• İşlemcisi iyi bir bilgisayar olması iyi olur. Olaya sadece ders açısından bakmamak lazım. Performans gerektiren programlara ihtiyacın olabilir ilgine göre, onlarda can sıkabilir.

Şuan desktop pentium g4560 kullanıyorum. Işlerimi de bu işlemciyle yürütüyorum. Oldukça yeterli oluyor. Aynı ayarda bir i5 notebook çok uzun süre işini görür. (Elbette i7 daha da iyi olur ama ben masrafı azaltmaya çalışıyorum sana, user cpu benchmark sitesinden işlemcileri karşılaştırabilirsin)

En az 8gb ram olan, ssd upgrade edilmiş bir pcye ihtiyaç duyacaksın zamanla. Hele ısınma vs başladıysa termal macunla bile soğutmak zor oluyor eski pcleri. Bir kaç ay sonra başa dönüyor.

Sana tavsiyem, dediğim tarz bir pc, cd romu çıkart oraya da aldığın pcdeki çıkarttığın (ssd upgrade'i yapacağını düşünerek) hddyi bağla (hdd kutuları var cd rom girişine takılan). Ssd ye windows, hdd ye ubuntu kur, hdd de bir miktar da yedek alan bölümlemen olsun.

Bana dua edersin sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chengineer -- 12 Ağustos 2017; 16:25:14 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.