Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisliği için laptop tavsiyesi plss

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler pc müh okumayı planlıyorum, nasıl bir pc almalıyım?
    Özelliklerini söylerseniz sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• knkasadam kullanıcısına yanıt
    İlk sene hazırlık varsa bekle derim kullanacağın programları ve üst dönem abilerinden tavsiyeleri alırsın 1600-3500tl bandını geçmene gerek kalmaz.

• Hazırlık okumayacağım büyük ihtimal
    Hani pc müh için nasıl bir pc almak gerekiyor, nelere dikkat etmem lazım??

• quote:

Orijinalden alıntı: knkasadam

Hazırlık okumayacağım büyük ihtimal
    Hani pc müh için nasıl bir pc almak gerekiyor, nelere dikkat etmem lazım??

Şahsen benim önerim macbook . Neden dersen bilgisayar için en önemli 2 kriter vardır , donanım ve yazılım.
    Donanım açısından bakarsan macbook pro 2015 ile aynı fiyatta olan windows bir bilgisayarın donanımı macbooktaki donanımdan baya iyi oluyor, gerek ekran kartı gerekse işlemci tarafında.Ama batarya açısından bakarsak ben pek macbook kadar uzun şarj süresi veren bilgisayar gormedım .Örneğin benim bilgisayar bana 11 saat kullanım süresi veriyor.(webde gezinme , müzik dinleme v.s) Ayrıca dış görünüm taşınabilirlik ve touchpad (macbookta trackpad) alanında macbookun üstüne tanımam.
    Ben gta 5 , battlefield tarzı oyun oynuyorum dersen baştan macOS u elemen lazım .

Yazılım açısından kuşkusuz macOS diyorum çünkü sorunsuz denebilecek bir yazılıma sahip.Ama bazı programların uyumsuzluk sorunu var ben de bu konuda sorun yaşıyorum ama çözümü yok değil.Örnegin visual studio'nun macOS versiyonu yok . Çalıştırabılmen için sanal bilgisayar kurman lazım onun da belli bir ücreti var .Ucretsiz olan yok değil fakat stabilite açısından iyi bir program bulman lazım.Tavsiyem "Parallels"

İOS'ta uygulama yazman için macOS işletim sistemi olması lazım . MacOS'ta hem android hem de ios proje yazabılırsın ama Windows'ta sadece android proje yazabilirsin. Windows Phone platformu hakkında bir bilgim yok malesef.

• Arada oyun da oynarım dersen şunlara bir bak derim, her ikisi de işini rahar görür.

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=10941

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=11073

• Hic okuma daha iyi.

• Pc mühendisliği ne? Kişisel bilgisayar mühendisi mi olacaksın?

Ayrıca bilgisayar mühendisliği için öyle pahalı bir şey almana gerek yok. 1.200 liralık laptop işimi görüyor tabii oyun için masaüstü sistemim ayrı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mimarlık için laptop
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gidipte hayvani kalınlıkta bir savaş makinesi alma. Klavye tuş yüksekliği, batarya ömrü, hafiflik, kasa kalınlığı, işlemci gücü baş kriterlerin olsun. Harici ekran kartı olmasına gerek yok. Dediğim gibi bir cihaz alırsan rahat çalışırsın, yorulmazsın. Eğer maddi durumun müsaitse macbook tavsiye ederim ama bu bir lükstür kesinlikle gereklilik değildir. Windows bir cihazda da sanal makine kurup iOS geliştirebilirsin. Ama macbook kullanmanın ayrı bir akıcılığı kolaylığı vardır yazılımcılar için bunu da belirteyim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.