Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği için En iyisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2019 sınavlarına gireceğim ve bilgisayar mühendisliği istiyorum.
    Bu yazdan beri aklıma bilkent vardı fakat araştırınca bilkentin mühendislik değil bilgisayar bilimi olduğunu öğrendim ve bir kaç şey daha okudum internette ve kafam karıştı aklımda zaten kafamda 5 üniversite var şehir önemli değil.

Ben üniversiteyi bitirince yüksek lisansımı amerikada yapmak istiyorum ordan silikon vadisinde çalışmak istiyorum.

Boğaziçi,Koç,itü,Odtü,Bilkent hangilerinin yurtdışına gitme şansı daha fazla, hangisinin akademik kadrosu ağır basıyor, hangisinin kampüsü daha iyi?

Ders zorlukları sıkıntı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cheers darlin -- 3 Aralık 2017; 16:13:44 >

• Kazanabileceksen koç en iyisidir gerek imkanları gerek hocaları ücretli bile girsen değer

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türkiyedeki nerdeyse tüm bilgisayar mühendisligi bölümleri aslında computer science dır.Bilgisayar mühendisligi ile computer science çok farklı bölümlerdir.Bizim ülkedekiler şimdi bilgisayar bilimi diye çevirirsek havalı olmaz bari sonuna mühendislik ismini koyalım diyip saçma sapan birşey yapmışlar.Yani bilkentteki bölümle diger saydıkların aynı bölüm aslında.İkinci soruna gelirsek eger kampüs hayatı arıyorsan tartışmasız türkiyedeki en iyi kampüs Odtü'nünküdür.Koçun bilkentin filan esamesi okunmaz.Bunun nedeni de oradaki ögrenciler genelde varlıklı oldugu için şehir içinde takılırlar, okula sadece ders için gelirler.Hafta sonları koçun tüm kampüsündeki ögrencileri parmakla sayarsın.Odtüde ise binlerce kişi kafeleri,restoranları ,tribünü doldurur.Akademik olarak sadece Odtülü oldugum için sadece kendi üniversitemi biliyorum.Odtü'nün sistemi diger devlet üniversitelerine çok benzer.Hocaları sayıca azdır ve ders anlatışları berbattır.İletişimleri çok kötüdür.Peki niye odtüden çıkanlar başarılı oluyor?Çünkü o kadar zor sınavlar ve ödevler verirler ki deli gibi çalışmayan kimse bölümü geçemez.Dönemin ilk 2 haftasından sonra 100 kişilik bölümden 10 kişi derslere girer , geri kalanı evinde ders çalısarak dönemi geçirir.Bu sistemi çalıştıran tek şey ögrencinin zeki olmasıdır.Zeki olmayan adam zor dersleri bu tempoyla tek başına çalışıp halledemez.Diger devlet üniversitelerinde düşük puanla ögrenci aldıkları için hem akademisyenleri yine Odtününki gibi iletişim açısındam kötüdür hemde ögrenciler geçebilsin diye sınavları basit yaparlar.Sonuçta oradaki ögrenciler dersleri ögrenemez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bu soru için erken değil mi
    şimdi internete bakarsan milletin ağzı kapanmaz her üniye ... atarlar
    yurtdışı hedefin varsa boun-bilkent dışındakileri kafadan elemen lazım (tabiki diğer ünilerden de yurtdışına gidenler var ama bu bölümde en çok öğrenci gönderen bu ikisi düzenli olarak mezunları yurtdışına gidiyor ve yurt dışında bilinirliği fazla)
    son olarak Ankara mı İstanbul mu istiyorsun ona karar ver
  • senin yerinde ben olsaydım koç veya bilkent düşünürdüm. sabancı da tercihlerin arasında bulunsun. bilkent %50 fln gelirse yaz hem diğerlerine göre daha ucuz en büyük artısı bu.para sıkıntın yoksa koç yaz gitsin.
  • odtü, bilkent, koç, boğaziçi ve sabancı'da bilgisayar mühendisliği adı altında computer science eğitimi verilir.

elektrik-elektronik desen bilkent'in bir numara olduğunu söyleyebilirim fakat koç, bilkent, odtü, boğaziçi benzer seviyedeler. hangisi hoşuna gidiyorsa ona git. ben şahsen vakıf üniversitesi öneriyorum. koç veya bilkent'i seç.
  • Turkiye'de bilgisayar bilimi diye bir bolum mu var? Bizdekiler muhendislik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ata

Turkiye'de bilgisayar bilimi diye bir bolum mu var? Bizdekiler muhendislik.
    Bilkent bilgisayar bilimi eğitimi verir. bildiğim kadarıyla odtü, boğaziçi, koç, sabancı da cs eğitimi veriyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.