Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği İçin 2. Yabancı Dil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayar mühendisliği açısından öğrenim kolaylığını da göze alarak 2. yabancı dil olarak ne tavsiye edersiniz? Almanca veya Rusça düşünüyorum ama İspanyolca da çok mantıklı geliyor.

• Neden Almanca?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Winchester

Bilgisayar mühendisliği açısından öğrenim kolaylığını da göze alarak 2. yabancı dil olarak ne tavsiye edersiniz? Almanca veya Rusça düşünüyorum ama İspanyolca da çok mantıklı geliyor.

Aslında mesleğiniz için sadece İngilizce bilmek ama üst düzey İngilizce bilmek yeterli diye düşünüyorum.
    Şuan Hindistan,Çin gibi ülkeler yazılım ve donanım konusunda büyük atak yaptılar fakat dillerin zorluğunu düşündüğümüzde ve ülkemizle ilişkilerini düşündüğümüzde iş çıkmaza giriyor.Çince öğrenmek için 4-5 sene şart.Hindistan ise daha ayrı bir konu.Ülkemizle ilişkileri Çin'e göre daha da az.
    Bence sizin Avrupa pazarında bilgisayar teknolojisi önde olan bir ülkenin dilini seçmeniz daha mantıklı görünüyor.Doğru dilleri daha zor diyebiliriz.Korece hariç.Ki o bile aslında istisnalarla çok uğraştıyor.İspanya'nın pc teknolojisindeki durumunu bilmiyorum.Ama ülkemizle olan ticari ilişkileri yeterli düzeyde değil.Sanırım sizin için Almanca daha doğru bir seçim olacaktır.Avrupa'da yüklesen yıldız teknoloji,bilim,sanayi,enerji alanında yükselen yıldız şuan Almanya.Bu konularda İngiltere,Abd gibi ülkelerden sonra öndeler.
    Yine de üniversitedeki hocalarınıza sorup öyle karar verin.Mesleğinizin detaylı olarak analizini onlar daha iyi yaparak daha doğru yorum yaparlar.

• rat.planet kullanıcısına yanıt
    Ufak bir duzeltme yapmak istedim, kirilmayin lütfen. Almanya, alinan patent sayisi konusunda Ingiltere'den 3 kat önde. Bilimsel acidan da, kisi basi dusen milli gelir konusunda da, ihracat konusunda da ve hemen hemen her konuda Ingiltere'den önde. Bu da gununuze ozgu degil, belki yuzyillardir böyle zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Möcker

Ufak bir duzeltme yapmak istedim, kirilmayin lütfen. Almanya, alinan patent sayisi konusunda Ingiltere'den 3 kat önde. Bilimsel acidan da, kisi basi dusen milli gelir konusunda da, ihracat konusunda da ve hemen hemen her konuda Ingiltere'den önde. Bu da gununuze ozgu degil, belki yuzyillardir böyle zaten.

Patent konusunda haklısınız biraz önce baktım Almanya önce.
    Kişi başına düşen milli gelirde de Almanya öndeymiş.Haklısınız Almanya birçok alanda İngiltere'den öndeymiş.
    Mesela ben Astronomi ve Teleskoplarla ilgili bilgi aradığımda İngilizce'den daha çok kaynağı ve çok detaylı kaynağı Almanca olarak bulabiliyorum.İngilizce'de bile bazı alanlarda o kadar detaylı bilgi bulmak zor oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.