Şimdi Ara

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLERİ BURAYA (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
1.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BENDE KKU ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİNDE OKUYORUM... HEP BİTİRENLER ŞUNU ÖĞRENİN BUNU YAPIN DİYORLAR AMA YEMİN EDERİM BAŞKA İLDE OKUDUĞUMDAN DOLAYI BAŞKA İŞLERLE UĞRAŞMAKTAN DERSLERE VE EXTRALARA HİÇ YOĞUNLAŞAMAIYORUM... NE YİYECEM SORUNU? ARKADAŞ SORUNU? KALACAK YER SORUNU? ...ÇOK İSTEMEME RAĞMEN KENDİMİ GELİŞTİRMEK ADINA BAŞKA ŞEYLERLE ÇOK UĞRAŞAMIYORUM...

AİLESİNDEN FARKLI İLDE OLUPDA BUNU BAŞARANLARI DA TEBRİK EDİYORUM....

BU ARADA 3. SINIFIMİKİNCİ ÜNİVERSİTEM
  • quote:

Orjinalden alıntı: bilalso

BENDE KKU ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİNDE OKUYORUM... HEP BİTİRENLER ŞUNU ÖĞRENİN BUNU YAPIN DİYORLAR AMA YEMİN EDERİM BAŞKA İLDE OKUDUĞUMDAN DOLAYI BAŞKA İŞLERLE UĞRAŞMAKTAN DERSLERE VE EXTRALARA HİÇ YOĞUNLAŞAMAIYORUM... NE YİYECEM SORUNU? ARKADAŞ SORUNU? KALACAK YER SORUNU? ...ÇOK İSTEMEME RAĞMEN KENDİMİ GELİŞTİRMEK ADINA BAŞKA ŞEYLERLE ÇOK UĞRAŞAMIYORUM...

Dostum tamamen haklısın. Aynı sorunlar bende de var. Barınma, arkadaş seçiminde dikkatli olma.... Türkiye'de okumak zor, zaten biz Türkler zor işlerin adamıyız. İnşallah hatasız kazasız okuyup bir an önce kendimizi geliştirip mesleğe el atarız... Herkese allah sabır versin, başarılar...

• quote:

Orjinalden alıntı: increase

YTU ve Ege bilgi. müh. hakkında bilgisi olan var mı ? Ege'den ayrılıp Yıldıza'a geçmeyi hakeder mi acaba Yıldız...

arkadaşım ben ege bilmuh mezunuyum daha sonra yıldızda yine bil. müh. yüksek lisansı yaptım(ama ilk dönem devamsızlıktan atıldım ). bana soracak olursan kesinlikle yıldıza geçmeyi düşünme. benim düşünceme göre ege yıldızdan çok daha iyi bir eğitim veriyor. hadi itüye filan geçmeyi düşünüyorum desen tamam ama yıldız o kadar ahım şahım değil.

sanırım şimdi hazırlıkta okuyorsun. seneye birinci sınıfta algoritma dersi en önemli dersin olacak. verilen ödevleri mutlaka yap derim. aybars hoca veriyor sanırım şimdi o dersi. iyi hocadır. bölümdeki hocaların geneli iyidir zaten. bir kaç tanesini ben sevmiyorum.

bu arada boş zamanlarında da küçük parka takıl.

• quote:

Orjinalden alıntı: liero

quote:

YTU ve Ege bilgi. müh. hakkında bilgisi olan var mı ? Ege'den ayrılıp Yıldıza'a geçmeyi hakeder mi acaba Yıldız...

arkadaşım ben ege bilmuh mezunuyum daha sonra yıldızda yine bil. müh. yüksek lisansı yaptım(ama ilk dönem devamsızlıktan atıldım ). bana soracak olursan kesinlikle yıldıza geçmeyi düşünme. benim düşünceme göre ege yıldızdan çok daha iyi bir eğitim veriyor. hadi itüye filan geçmeyi düşünüyorum desen tamam ama yıldız o kadar ahım şahım değil.

sanırım şimdi hazırlıkta okuyorsun. seneye birinci sınıfta algoritma dersi en önemli dersin olacak. verilen ödevleri mutlaka yap derim. aybars hoca veriyor sanırım şimdi o dersi. iyi hocadır. bölümdeki hocaların geneli iyidir zaten. bir kaç tanesini ben sevmiyorum.

Çok memnun oldum hocam tanıştığımıza. Evt algoritmaya Aybars Hoca giryomuş galiba. Başka 1. sınıfta tavsiye edebileceğin bişi var mı? Siz bu okuldan mzn olmuşsunuz nelere dikkat etmeliyim.. Boş zmnlarda küçük parka takılyoz hocam arkadaşlarla. Bornova ve Ege kampüsü oldukça güzel bir yer...

Ha bir de şu sevmediğiniz hocaları niye sevmiyorsunuz..Biraz açarsan iyi olur.. Herşey için çok saol..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi increase -- 26 Mayıs 2006; 12:28:58 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: bilalso

BENDE KKU ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİNDE OKUYORUM... HEP BİTİRENLER ŞUNU ÖĞRENİN BUNU YAPIN DİYORLAR AMA YEMİN EDERİM BAŞKA İLDE OKUDUĞUMDAN DOLAYI BAŞKA İŞLERLE UĞRAŞMAKTAN DERSLERE VE EXTRALARA HİÇ YOĞUNLAŞAMAIYORUM... NE YİYECEM SORUNU? ARKADAŞ SORUNU? KALACAK YER SORUNU? ...ÇOK İSTEMEME RAĞMEN KENDİMİ GELİŞTİRMEK ADINA BAŞKA ŞEYLERLE ÇOK UĞRAŞAMIYORUM...

Dostum tamamen haklısın. Aynı sorunlar bende de var. Barınma, arkadaş seçiminde dikkatli olma.... Türkiye'de okumak zor, zaten biz Türkler zor işlerin adamıyız. İnşallah hatasız kazasız okuyup bir an önce kendimizi geliştirip mesleğe el atarız... Herkese allah sabır versin, başarılar...

al benden de o kadar..seneye (1.sınıf) yurda geçmeyi düşünüyorum zaten...

bu arada baktimda (dietel i bulamadım) c++ kıtapları bodoslama programlamaya girmış hiç açıklama yapmadan ne biliyim şu kod şu işe yarar bu böyle yapılır gibisinden şeyler yok..önce c , c+ kitaplarına bakmak lazım galiba

• quote:

quote:

quote:

Çok memnun oldum hocam tanıştığımıza. Evt algoritmaya Aybars Hoca giryomuş galiba. Başka 1. sınıfta tavsiye edebileceğin bişi var mı? Siz bu okuldan mzn olmuşsunuz nelere dikkat etmeliyim.. Boş zmnlarda küçük parka takılyoz hocam arkadaşlarla. Bornova ve Ege kampüsü oldukça güzel bir yer...

Ha bir de şu sevmediğiniz hocaları niye sevmiyorsunuz..Biraz açarsan iyi olur.. Herşey için çok saol..

birinci sınıfta matematik dersine de dikkat et. serdar hoca girer derse. liseden türev integral temelin yoksa adamın anasını ağlatır. sınavlarında bonus sorular sormasına rağmen baya bir kişi yaz okuluna kalmıştı. bunun dışında diğer dersler basittir. tekrar değineyim algoritmayı sakın boşlama. bol bol kod yaz.

sevmediğim hocalara(aslında bir tane hocayı sevmiyorum) gelince burda söylemem hoş olmaz sanırım. sonuçta hoca bize bir şeyler öğretmeye çalışıyor, az da olsa çok da olsa öğretiyor da. allah razı olsun hepsinden.
    ama isim vermiyeyim derslerine sınavlarına girince sen de anlıcaksın ne kadar sinir bir şey olduğunu.

• bu arada söylemeyi unuttum en kazık yıl 3. sınıftır. 3. sınıfta ödeve doyacaksın. o sene sakın derslere gitmemezlik etme yoksa benim gibi bir dönemde 6 dersin yarısından kalırsın 4. sınıfta da toparlıcam diye şaftın kayar.
  • @tracy.. Arkadaşım bu barınma işi ciddi ciddi öğrencilerin en büyük sorunu gibi bişey. Ne yapacaz bilmiyorum valla. Yurtta kalsak gürültü, bir sürü kişi; ev tutsak çok iyi arkadaş gerekiyor. Bu arada deitel'i araştırmışsın. Anlatımı pek beğenmedin herhalde, oysaki tavsiye eden arkadaş o kadar ballandırmıştı ki burdan öğrenemezsen başka bir yerden öğrenemezsin demişti. Bu konuda yardımcı olacak arkadaşlar varsa lütfen kaynak yazsın(C++ Hakkında veya yeni başlayanlar bundan mı başlamalı)

@liero... Hocam biz öss çocuğuyuz. Türev ve integralden hiçbir şey bilmiyorum desem yeridir. Lisede ezberleyip geçmiştik. Serdar Hoca galiba bizi de ağlatacak. Yazın bunlara biraz çalışsam iyi olacak galiba... Herşey için çok saol, baya bir yardımcı oldun

• quote:

Orjinalden alıntı: iron_moon

Ben kendimi bir kamu kurumuna attım emekliliğim garanti. Hiç gelemem ben öyle kendini yetiştireceksin vs. gibi şeylere. Hayata 1 kez geliyorsunuz arkadaşlar. Bilgisayarı bırakın hayatınızın anlamı haline getirmeyi mümkünse çok önemsiz bir unsuru haline getirin bence. HErkesin fikrine saygı duyuyorum ama benim de naçizane düşüncelerim bunlar.

Hocam söylediklerinde haklısın yani. Hayata birkez geliyoruz. Zamanımızı bilgisayar başında harcamamak gerekiyor, ama bizim mesleğimiz bu olacak mecburen vakit harcamak zorundayız. Ama bunu hayattan zevk alacak şekilde ayarlabilirsek, ki bunuda yapmak zorundayız, sanırım hayatı dolu dolu yaşayabiliriz...

• Ya şimdi kızacaksınız bana bu ufaklığın burda işi ne diye ama geleceğim açısından önemli...

Arkadaşlar ben Lise 1'e gidiyorum Seneye Sayısal (MF) bölümüne gitçem inşallah. Benim de ilerideki hedefim: Bilgisayar Mühendisi olmak.

Karmaşık denklemler, algoritma, integral, üslü sayılar gibi matematik dili kullanıldığını biliyorum. Matematik ve Fiziği zaten seven sayan biriyim. Bilg. Müh.'nin donanım-yazılım arasında matematiksel ifadelerle ilişki kurup bilgisayarı geliştirmek olduğunu filan biliyordum.

Ya bana söylermisiniz Bilgisayar Mühendisi, kısaca genel olarak temelde ne iş yapar? Program mı kodlar, donanım mı üretir.......?

Şu kardeşinize bi yardım edin de doğru tercihler yapayım.

• Kardeş anlıyorum seni fakat 3. sınıfa kadar pek ekstra işlere vaktin kalmayacak..

1.sınıfta
    Kimya,Matematik 1,Matematik 2,Etik,İT,Fizik 1,Fizik 2,Logic, C++ 1

2.Sınıfta
    Difransiyel,JAVA,Discreate,Computer Organization,C++ 2,
    Micro Procces Lab.,Logic Lab,Tarih 1, Tarih 2, Türk Dili 1 ,Türk Dili 2.. Derken hiç vartin kalmıyo ekstra işlere..

Ama 3. Sınıfta bilgisayarla ilgili dersler ağırlıkta Network,Database,Object Oriented,vs,vs...

Rahat ol sen...
  • quote:

Orjinalden alıntı: in_metal

Ya şimdi kızacaksınız bana bu ufaklığın burda işi ne diye ama geleceğim açısından önemli...

Arkadaşlar ben Lise 1'e gidiyorum Seneye Sayısal (MF) bölümüne gitçem inşallah. Benim de ilerideki hedefim: Bilgisayar Mühendisi olmak.

Karmaşık denklemler, algoritma, integral, üslü sayılar gibi matematik dili kullanıldığını biliyorum. Matematik ve Fiziği zaten seven sayan biriyim. Bilg. Müh.'nin donanım-yazılım arasında matematiksel ifadelerle ilişki kurup bilgisayarı geliştirmek olduğunu filan biliyordum.

Ya bana söylermisiniz Bilgisayar Mühendisi, kısaca genel olarak temelde ne iş yapar? Program mı kodlar, donanım mı üretir.......?

Bilgisayar mühendisi donanım da üretir programda kodlar. Ama Türkiye'de donanım üreten yer baya bir fazla olduğundan genelde herkes yazılım, network gibi konularda uzmanlaşıp kendisine işş buluyor. Bilgisayar mühendisi olduğunda diploman ile network uzmanı, yazılım müh, sistem müh... vb. gibi birçok dalda iş bulman mümkün. Bu arada matematik ve fiziğin iyisi ilk seneler pek zorlanmazsın, sonra teknik dersler artıyor çalışman gerek. Daha yolun başındasın okul derslerinde başarılı olmaya bak, gerisi çorap söküğü gibi gelir

• quote:

Orjinalden alıntı: in_metal

Ya şimdi kızacaksınız bana bu ufaklığın burda işi ne diye ama geleceğim açısından önemli...

bende anadolu teknik lisesi bilgisayar bölümü 10uncu sınıfa gidiyorum bölüm ortalaması en yüksek olan kişi benim en zor programları yazan, bir programda en çok algoritma bulan benim ama sınıfta matematik dersi en düşük olanlardan biride benim. sayısal dersleri en yüksek olan 2 kişi ise bölüm dersleri en kötü olanlardan yani matematiği fiziği iyi becermek bu işide yapabileceğin anlamına gelmiyor önce merakın olması gerekir sonrada sevmen gerekir

• quote:

@liero... Hocam biz öss çocuğuyuz. Türev ve integralden hiçbir şey bilmiyorum desem yeridir. Lisede ezberleyip geçmiştik. Serdar Hoca galiba bizi de ağlatacak. Yazın bunlara biraz çalışsam iyi olacak galiba... Herşey için çok saol, baya bir yardımcı oldun

allah kolaylık versin diyeyim o zaman. izmir yazın biraz sıcak olur ama yine de güzeldir. ben de össden geldim ama lisedeki matematik hocamız bunlar ilerde lazım olacak diye zorla öğretmişti. iyi de yapmış yani.

deitel kitaplarına gelince, gayet güzel kitaplar. fakak ilk başlangıç için iyi değil. biraz temeliniz olması lazım. bir de başlangıç için c++' ı düşünme. zaten birinci sınıfta c# ile başlıyacaksınız. öğrenmesi daha kolay. c#için de internettenwww.csharpnedir.com ,www.codeproject.com yararlı olur. ikinci sınıfta java göreceksiniz.
    bizim bölümde zaten yoğunlukla bu iki dil kullanılır. c++ ile proje yaptığımı hatırlamıyorum. zaten önemli olan dil değil programlamanın mantığını kavraman. bunu öğrendikten sonra istediğin dille program yazabilirsin. ben mezun olduktan sonra işe girdiğimde daha önce hiç kullanmadığım VB.Net ile proje yazdım.

• quote:

Orjinalden alıntı: METALLICA

Liero bu kadar uğraştın madem sonuç ne.

Garanti işin varmı? YOK.

Yoksa bizde biliriz programlama ile uğraşmayı.

Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama mezunuyum ama beş para etmiyor.

bu kadar uğraştım sonuç : şu an sevdiğim bir işim var, beni tatmin edecek miktarda da maaş alıyorum. özel sektörde ne kadar garanti olursa o kadar garanti bir iş. henüz askere de gitmedim. askerden dönüşte belki aynı yerde işe devam ederim belki başka yerde çalışırım. iş bulma konusunda sıkıntı çekeceğimi zannetmiyorum. benimle beraber mezun olan arkadaşlarımın hepsi mezun olduktan en geç bir kaç ay içinde iş buldular. geneli istanbul, ankara, izmir'de çalışıyor.

umudunu yitirmemeni tavsiye ederim. gönlüne göre bir iş bulmanı diliyorum.

• quote:

quote:

allah kolaylık versin diyeyim o zaman. izmir yazın biraz sıcak olur ama yine de güzeldir. ben de össden geldim ama lisedeki matematik hocamız bunlar ilerde lazım olacak diye zorla öğretmişti. iyi de yapmış yani.

deitel kitaplarına gelince, gayet güzel kitaplar. fakak ilk başlangıç için iyi değil. biraz temeliniz olması lazım. bir de başlangıç için c++' ı düşünme. zaten birinci sınıfta c# ile başlıyacaksınız. öğrenmesi daha kolay. c#için de internettenwww.csharpnedir.com ,www.codeproject.com yararlı olur. ikinci sınıfta java göreceksiniz.
    bizim bölümde zaten yoğunlukla bu iki dil kullanılır. c++ ile proje yaptığımı hatırlamıyorum. zaten önemli olan dil değil programlamanın mantığını kavraman. bunu öğrendikten sonra istediğin dille program yazabilirsin. ben mezun olduktan sonra işe girdiğimde daha önce hiç kullanmadığım VB.Net ile proje yazdım.

İzmir şimdiden yanmaya başladı en iyisi memlekete kaçmak Programlama dili yardımı için çok saol. Bu staj işleri hakkında ne düşünüyorsun hocam. Kusura bakma çok soru soruyorum ama bölüm mezunu birini görünce dayanamıyorum Hocam sakıncası yoksa msn adresini Pm olarak atarmısın--biraz muhabbet etsek-- Görüşmek dileğiyle...

• quote:

quote:

quote:

İzmir şimdiden yanmaya başladı en iyisi memlekete kaçmak Programlama dili yardımı için çok saol. Bu staj işleri hakkında ne düşünüyorsun hocam. Kusura bakma çok soru soruyorum ama bölüm mezunu birini görünce dayanamıyorum Hocam sakıncası yoksa msn adresini Pm olarak atarmısın--biraz muhabbet etsek-- Görüşmek dileğiyle...

stajı üçüncü sınıfın yazında yapacaksın. valla staj işi sakat iş. staj yapacak yer bulmak baya bir sorun oluyor. genellikle tanıdık aracılığıyla bulunuyor. benim yaptığım staj da zaten boş boş oturmakla geçmişti. yalandan bir staj olmuştu. tabi mümkünse iyi şeyler öğrenebileceğin bir yerde yapmaya kas. bir de tanınmış bir firma olmasına çalış. sonuçta cv'inde şu firmada staj yaptım diye yazacaksın. dikkat çekmesinde yarar var.

• quote:

Orjinalden alıntı: METALLICA

Sınıf Öğretmenliği garanti meslek.

Özel sektörde 1-2 ay çalışırsın sonra işten çıkarırlar.

Emekliliği de yok, hiç birşeyi yok.

Hocam biz burda kendimizi nasıl geliştirebiliriz diye forum açıyoruz, senin yaptığına bak. Forumun başından beri sürekli konuyu saptırıyorsun, biraz gerçekçi olup bu konudaki düşüncelerini paylaşırsan seviniriz...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

stajı üçüncü sınıfın yazında yapacaksın. valla staj işi sakat iş. staj yapacak yer bulmak baya bir sorun oluyor. genellikle tanıdık aracılığıyla bulunuyor. benim yaptığım staj da zaten boş boş oturmakla geçmişti. yalandan bir staj olmuştu. tabi mümkünse iyi şeyler öğrenebileceğin bir yerde yapmaya kas. bir de tanınmış bir firma olmasına çalış. sonuçta cv'inde şu firmada staj yaptım diye yazacaksın. dikkat çekmesinde yarar var.

Ben Siemens'te staj yaptım diyince biraz hönk oluyor millet

• quote:

Orjinalden alıntı: uzm@n

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben Siemens'te staj yaptım diyince biraz hönk oluyor millet

Hocam hönk olmuyacak gibi değil ki. Nasıl başardın bunu, bize de biraz tiyo verirsen seviniriz...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.