Şimdi Ara

Bilgisayar muhendisiyim sorulari alayim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
3
Favori
1.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asosyal bir kişiliğim, hayatımın yarısını PC başında geçiriyorum. Buna rağmen kolay iş bulabilir miyim?

Güzel bir üniversitede Bilg. Müh kazandım. Okul hayatı boyunca neler yapmalıyım, tavsiyelerin neler?
  • unforgiven1127 kullanıcısına yanıt
    Ben suanda celal bayar 2. sınıfa geçtim. 2D oyun programlayabiliyorum şuanda. Ama geleceğimi pek parlak görmüyorum üniden dolayı :(

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • unforgiven1127 kullanıcısına yanıt
    barisdoga kullanıcısına yanıt
    İyi bir bilgisayar mühendisini diğerlerinden ayıran en önemli özellik nedir sonuçta her bilgisayar mühendisi kod yazıyor ama en iyileri nasıl seçilip üst düzey işler yapıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C0mU -- 13 Ağustos 2015; 20:26:17 >
  • KaRaHaN96 K kullanıcısına yanıt
    Cevreni genisletme acisindan cok onemli

• hangi alana yönelelim bende bu sene başlıcam
  • hocam freelance iş yapma bakımından php de iyi iş veren var mı? php dilini yarılamış bulunmaktayım daha önce html css öğrendim ondanda 1 iş yaptım şuana kadar onunda parası daha elime geçmedi :D php de script yazdıran falan bol oluyor mu ?
  • Programlama dili olaranak neleri biliyorsun?

• PxJasius kullanıcısına yanıt
    Php ogrenmesi ve yazmasi cok kolay bir dildir o nedenle cok para getirmez. Java ve c# daha cok para getirir ve is imkani daha cok. Freelance ne yapacaginlada alakali kazanacagin para. Gidip tanitim amacli web siteleri yaparsan pek para yok o iste. Dokuman yonetim programi finans programi lojistik programi vs yapman lazim iyi para kazanman icin

• Zeevac kullanıcısına yanıt
    C c++ java php c# phyton ama aktif kullandiklarim php ve c# tabi bunlarin yaninda script diller de var javascrpt jquery ajax database icinde sql linq

• Emanet emanet cevaplar veriyor ben csb diyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • lisans ortalaması alabilir miyiz ? Şunun için soruyorum Hacettepe y.lisans okuduğunuza göre ortalamanız epey yüksekmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi namsar29 -- 14 Ağustos 2015; 9:36:34 >
  • bilgisayar mühendisliği mi yoksa yazılım mühendisliği mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: unforgiven1127

Php ogrenmesi ve yazmasi cok kolay bir dildir o nedenle cok para getirmez. Java ve c# daha cok para getirir ve is imkani daha cok. Freelance ne yapacaginlada alakali kazanacagin para. Gidip tanitim amacli web siteleri yaparsan pek para yok o iste. Dokuman yonetim programi finans programi lojistik programi vs yapman lazim iyi para kazanman icin

hocam zaten şuan php öğreniyorum kolay bir dil olduğunu bende fark ettim ancak piyasada satılan e ticaret sistemleri falan çok para istiyorlar veya özel olarak hazırlanmış scriptlerden falan benim demek istediğim bu işleri yaptıran kişilerin sayısı fazla mı?
  • C0mU kullanıcısına yanıt
    Muhebdislik tekniklerini kullanabilmek. Herkes web sitesi yapabilir ama herkes muhendislik yapamaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Ted Bundy

bilgisayar mühendisliği mi yoksa yazılım mühendisliği mi?

Ayrı olarak yazılım mühendisligi bölümleri yeni yeni açılmaya başladı diye biliyorum. Aralarındaki tek fark bilgisayar mühendisleri 3-4 tane donanım dersi görüyor. Sadece yazılım yapmayı kafaya taktıysan yazılım da okuyabilirsin hiç sıkıntı yok

• Lisans ortalamam 2.8 idi y.lisans tan 3.66 ile mezun oldm suanda doktoraya basladim

• quote:

Lisans ortalamam 2.8 idi y.lisans tan 3.66 ile mezun oldm suanda doktoraya basladim

Doktoranızı nereden yapıyorsunuz

Bir de bu konular hakkında merak ettiğim bir husus var doktora için master ortalamasına mı bakıyorlar lisans ve master ikisinin ortalamasına mı?

Bu söylediğiniz notlar 4 üzerinden mi 5 üzerinden mi

• quote:

Orijinalden alıntı: NedenAllahım

quote:

Lisans ortalamam 2.8 idi y.lisans tan 3.66 ile mezun oldm suanda doktoraya basladim

Bir de bu konular hakkında merak ettiğim bir husus var doktora için master ortalamasına mı bakıyorlar lisans ve master ikisinin ortalamasına mı?

Ortalamalar 4 üzerinden. Doktora için sadece yüksek lisans ortalamama baktılar. Fakat yeni bir program daha açıldı onda da sadece lisans ortalamasına bakıyorlar 4 üzerinden 3ü geçmiş olmanız gerekiyor, lisansa göre doktora programlarında kontenjan çok az oluyor 10 kişi alıyorlarsa 1 kişiyi ya alırlar ya almazlar

Ekleme; doktorada Hacettepe'de fakat İzmir'e taşındığım için burada bir okula aldırmam gerekecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unforgiven1127 -- 14 Ağustos 2015; 11:46:42 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: NedenAllahım

quote:

Ortalamalar 4 üzerinden. Doktora için sadece yüksek lisans ortalamama baktılar. Fakat yeni bir program daha açıldı onda da sadece lisans ortalamasına bakıyorlar 4 üzerinden 3ü geçmiş olmanız gerekiyor, lisansa göre doktora programlarında kontenjan çok az oluyor 10 kişi alıyorlarsa 1 kişiyi ya alırlar ya almazlar

İleride ben de boğaziçinde yüksek lisans yapmak istiyorum, inşallah. Çalışıp aynı zamanda mı yüksek lisans yaptınız yoksa işi gücü bırakıp yüksek lisansa mı odaklanmıştınız hocam? Zor oluyor mu? Gerçi ben inşaat mühendisliği alanında yapacağım yüksek lisansı.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.